Cum se poate vinde repede un apartament vechi?

06 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De la inceputul anului, tranzactiile cu apartamente vechi sunt din ce in ce mai putine. Cumparatorii prospecteaza piata, studiaza tot mai multe oferte si... asteapta. Pentru proprietarii care vor totusi sa-si vanda imobilul cat mai repede, exista cateva "trucuri" la care pot apela. „Un pret rezonabil, cel mai important" Aristeidis Tsouros General Manager Epsilon Imobiliare "Primul si cel mai important factor in vanzarea unui apartament vechi este ca pretul sa fie rezonabil, in conformitate cu standardele pietei.

Este indicat ca vanzatorul sa intreprinda o cercetare amanuntita, pentru a vedea care sunt preturile de vanzare in zona respectiva; in acest sens, consultarea mai multor agentii, pentru a obtine o evaluare realista, este recomandabila. Inainte de intalnirea cu un potential cumparator, proprietarul ar trebui sa se fi decis deja in privinta pretului, astfel incat sa nu se razgandeasca in timpul intalnirii. Aceasta nu inseamna ca vanzatorul nu va negocia, insa este important ca el sa arate ca este la curent cu preturile zonei si ca stie de ce cere o anumita suma".

In al doilea rand, felul in care arata un apartament este, iarasi, un aspect esential. "De multe ori, cumparatorii au tendinta sa refuze o locuinta din cauza suprafetelor mici ale camerelor, instalatiilor vechi, peretilor subtiri, acoperisului si izolatiilor degradate.

De asemenea, unul dintre factorii care influenteaza in mod substantial imaginea de ansamblu a casei este toaleta – aceasta trebuie sa fie curata si ingrijita. Un proprietar isi va creste sansele de a vinde la pretul potrivit daca va realiza cateva mici lucrari de renovare (zugravit, montarea unor ferestre noi, repararea retelelor electrice etc.) inainte de a scoate apartamentul pe piata".

Nu in ultimul rand, si impresia pe care o lasa vanzatorul potentialului client este importanta. „Desi acest aspect este de multe ori neglijat, adevarul este ca multi cumparatori resping un apartament din cauza ca nu-si formeaza o parere buna despre proprietar".

O tinuta ingrijita, punctualitatea si un zambet sunt „artificii" care nu ar trebui sa lipseasca din „arsenalul" vanzatorului. Proprietarul ar trebui, de asemenea, sa fie gata sa raspunda eventualelor intrebari si sa aiba cu sine toate documentele apartamentului.

Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Clasa medie creste piata mobilei Clasa medie creste piata mobilei
Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco
ROMTHERM – tehnologii de ultima generatie in domeniul instalatiilor ROMTHERM – tehnologii de ultima generatie in domeniul instalatiilor
Miele Constanta, primul magazin propriu din afara Capitalei, vanzari de 250.000 de euro in primul an de la deschidere Miele Constanta, primul magazin propriu din afara Capitalei, vanzari de 250.000 de euro in primul an de la deschidere
Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor
Targul de constructii, impartit in doua editii distincte Targul de constructii, impartit in doua editii distincte

Vezi mai multe articole