Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului

23 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Linia dintre digital si analog devine pe zi ce trece mai subtire. Revolutiile tehnologice permit online-ului sa influenteze din ce in ce mai mult realitatea, asa cum o stim cu totii. Acesta este si cazul noului gadget anuntat de Microsoft: HoloLens.

HoloLens impinge progresele facute in domeniul realitatii virtuale dincolo de asteptari. Ceea ce reuseste sa faca HoloLens, care ia forma unei casti ce trebuie purtate pe cap, este sa proiecteze holograme pe suprafetele aflate in raza sa vizuala. Proiectiile holografice nu interactioneaza in niciun fel cu mediul inconjurator, acest lucru fiind prea frumos pentru a fi adevarat (insa discutam despre acest subiect peste cativa ani), ci sunt afisate pe un vizor aflat in fata ochilor. Insa acestea par atat de realiste incat diferenta este minima, chiar insignifianta.

Si cum influenteaza HoloLens, pana la urma, felul in care interactionam cu casele noastre? Avand in vedere faptul ca orice are obiect tridimensional, cu coordonate de lungime, latime si inaltime, poate fi folosit de HoloLens drept suprafata pe care poate proiecta holograme, posibilitatile sunt nelimitate. De exemplu, videoclipul destinat prezentarii gadgetului arata cum poti construi o jucarie, cu forma si culorile convenite de tine. Cat va dura pana cand iti vei construi singur schitele pentru mobilierul din dormitor sau alta incapere?

Realitatea augmentata este un teren foarte nou pentru domeniul reno-deco, insa nu virgin. Un mare retailer de mobila a pus la dispozitia clientilor un catalog de produse virtual: daca voiai sa vezi cum ar arata sufrageria cu canapeaua aceea pe care o vrei, tot ce trebuia sa faci era sa scanezi un cod QR si brusc, puteai vedea pe ecranul telefonului sau tabletei cum s-ar incadra elementul de mobila in spatiul respectiv.

Posibilitatile sunt, practic, nelimitate, totul devenind, dupa cum am convenit anterior, interactiv. Te vei putea juca cu aspectul casei tale, cel putin cel virtual, il vei putea modifica si vei putea testa noi tendinte de design – totul fara niciun efort fizic sau financiar.

sursa foto: mirror.co.uk

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

MR70X – primul router Mercusys® cu tehnologia Wi-Fi 6 MR70X – primul router Mercusys® cu tehnologia Wi-Fi 6
TP-Link a anuntat la CES 2021 primul sistem mesh Wi-Fi 6 din lume cu asistentul vocal Alexa integrat TP-Link a anuntat la CES 2021 primul sistem mesh Wi-Fi 6 din lume cu asistentul vocal Alexa integrat
Mercusys ofera experiente complete la cele mai inalte standarde cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi 6 Mercusys ofera experiente complete la cele mai inalte standarde cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi 6
Ramai conectat cu cei dragi de sarbatori, chiar si de la distanta Ramai conectat cu cei dragi de sarbatori, chiar si de la distanta
CES 2013, gadget-uri pentru casa CES 2013, gadget-uri pentru casa
Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila

Vezi mai multe articole