Cum va transforma Microsoft HoloLens casa viitorului

23 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Linia dintre digital si analog devine pe zi ce trece mai subtire. Revolutiile tehnologice permit online-ului sa influenteze din ce in ce mai mult realitatea, asa cum o stim cu totii. Acesta este si cazul noului gadget anuntat de Microsoft: HoloLens.

HoloLens impinge progresele facute in domeniul realitatii virtuale dincolo de asteptari. Ceea ce reuseste sa faca HoloLens, care ia forma unei casti ce trebuie purtate pe cap, este sa proiecteze holograme pe suprafetele aflate in raza sa vizuala. Proiectiile holografice nu interactioneaza in niciun fel cu mediul inconjurator, acest lucru fiind prea frumos pentru a fi adevarat (insa discutam despre acest subiect peste cativa ani), ci sunt afisate pe un vizor aflat in fata ochilor. Insa acestea par atat de realiste incat diferenta este minima, chiar insignifianta.

Si cum influenteaza HoloLens, pana la urma, felul in care interactionam cu casele noastre? Avand in vedere faptul ca orice are obiect tridimensional, cu coordonate de lungime, latime si inaltime, poate fi folosit de HoloLens drept suprafata pe care poate proiecta holograme, posibilitatile sunt nelimitate. De exemplu, videoclipul destinat prezentarii gadgetului arata cum poti construi o jucarie, cu forma si culorile convenite de tine. Cat va dura pana cand iti vei construi singur schitele pentru mobilierul din dormitor sau alta incapere?

Realitatea augmentata este un teren foarte nou pentru domeniul reno-deco, insa nu virgin. Un mare retailer de mobila a pus la dispozitia clientilor un catalog de produse virtual: daca voiai sa vezi cum ar arata sufrageria cu canapeaua aceea pe care o vrei, tot ce trebuia sa faci era sa scanezi un cod QR si brusc, puteai vedea pe ecranul telefonului sau tabletei cum s-ar incadra elementul de mobila in spatiul respectiv.

Posibilitatile sunt, practic, nelimitate, totul devenind, dupa cum am convenit anterior, interactiv. Te vei putea juca cu aspectul casei tale, cel putin cel virtual, il vei putea modifica si vei putea testa noi tendinte de design – totul fara niciun efort fizic sau financiar.

sursa foto: mirror.co.uk

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aplicatii mobile de mare ajutor in renovarea locuintei Aplicatii mobile de mare ajutor in renovarea locuintei
Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda
Mercusys® lansează în România noul său flagship, modelul MR80X Mercusys® lansează în România noul său flagship, modelul MR80X
Cum va arata casa viitorului Cum va arata casa viitorului
Incuietoarea de ultima generatie Incuietoarea de ultima generatie
Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate

Vezi mai multe articole