PrimeSense, tehnologie la un alt nivel

05 iunie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primul televizor era o cutie mare si grea din lemn, cu tub cinescop si lampi, la care puteai vedea imagini alb-negru iar programele le schimbai de la butoane, ridicandu-te de fiecare data de pe canapea. Apoi a aparut televizorul in culori, a fost inventata telecomanda si experienta urmaririi filmelor si emisiunilor s-a schimbat. Tehnologia a evoluat, televizoarele au devenit tot mai subtiri iar diagonalele ecranelor tot mai mari. Televizoarele LED si cele cu plasma au cucerit pietele, iar ultima moda este cea a televizoarelor 3D. In cazul in care va intrebati care este urmatorul pas, raspunsul este PrimeSense.
 
PrimeSense
primesense prime sense
In primul rand, tehnologia PrimeSense schimba radical experienta vizionarii unui film, meci sau emisiune tv. Pur si simplu tehnologia recunoaste persoana din fata televizorului si ii ofera acces deplin. Poti sa manevrezi meniul televizorului fara telecomanda, ci printr-o simpla miscare sau fluturare a mainii. Daca urmaresti un film si-ti suna telefonul, de exemplu, nu mai trebuie sa cauti telecomanda pentru a opri filmul, ci faci o anume miscare din mana si pui pauza filmului. Mai mult decat atat, poti configura si grupa posturile tv pe categorii, pentru a nu mai parcurge o lista de 100 sau 1000 de programe tv. De exemplu, le poti grupa in posturi de stiri, de sport, filme de comedie, muzica, posturi pentru copii sau pentru sotie. Meniul este simplu, intuitiv, functioneaza pe principiul „visual search”.
 
PrimeSense nu se limiteaza la a fi doar un televizor care a inlocuit telecomanda cu recunoasterea si interpretarea miscarii mainilor, ci ofera si o multime de aplicatii. De exemplu, o aplicatie iti ofera posibilitatea sa te joci cu baloane, sa le lovesti cu mainile si picioarele in timp ce ele cad pe ecranul televizorului. Cu siguranta copiii se vor bucura grozav de o astfel de aplicatie. Practic, orice aplicatie pe care o ai in smartphone sau tableta poate fi incarcata intr-un astfel de televizor.
 
Tehnologia PrimeSense are la baza o camera video 3D care construieste imagini ale incaperii si apoi le proiecteaza in televizor. Adica proiecteaza in televizor inclusiv persoanele din fata lui. Astfel, poti dansa sau face karaoke, in timp ce imaginile cu tine si camera, trecute prin tot felul de filtre, ruleaza pe televizor cu efecte electro, disco, tehno, culori si umbre. Iar daca toate acestea nu te-au impresionat inca, cu PrimeSense poti testa haine virtuale. Vrei sa-ti comanzi dintr-un magazin online o rochie sau un sacou, dar nu stii cum ti-ar veni? Aceasta tehnologie va suprapune hainele peste corpul tau si vei putea vedea proiectata in televizor imaginea ta imbracat(a) in respectivele haine.
 
PrimeSense transforma televizorul si camera de zi intr-un mare ecran tactil si o experienta senzoriala unica.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

AI si blockchain pentru facturi mai mici la energie AI si blockchain pentru facturi mai mici la energie
Controlul automatizat al casei Controlul automatizat al casei
Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie? Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie?
MP500 KIT adaptor Powerline Gigabit pentru transmisii super-rapide, performante si stabile, la un pret accesibil MP500 KIT adaptor Powerline Gigabit pentru transmisii super-rapide, performante si stabile, la un pret accesibil
Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof Vrei sa-ti montezi panouri solare? Te ajuta Google Sunroof
O locuinta mai sigura prin supraveghere video O locuinta mai sigura prin supraveghere video

Vezi mai multe articole