Cumparatorii Blue Tower isi pot lua adio de la apartamente. Dezvoltatorul a intrat in faliment

07 decembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vehiculul investitional Copper Beech Capital, stabilit pentru dezvoltarea ansamblului rezidential Blue Tower din Colentina, a intrat in faliment, dupa ce procedura de reorganizare prin insolventa a esuat. Blocul dispune de 156 de apartamente.
 
„Deocamdata e prematur sa ne gandim la licitatie. Hotararea judecatorului sindic este recenta, de ieri dupa masa, si nici nu e redactata inca. Urmeaza procedurile prealabile trecerii de la starea de urmarire la faliment care poate dura pana la sfarsitul trimestrului intai al anului viitor, pentru ca termenele sunt foarte largi. Dupa aceasta perioada se poate lua in vedere valorificarea bunului. Principalul creditor este banca, dar sunt inscrise la masa credala si unele persoane care au platit avans pentru apartamente. Unii nu au considerat de cuviinta sa se inscrie, in speranta ca isi vor primi intr-un final apartamentul. Nu trebuie sa ne pripim insa pentru ca debitorul poate folosi calea de atac impotriva hotararii care nu e decat definitiva, nu si irevocabila. Bineinteles ca acest demers ar intarzia licitatia“, a declarat pentru Capital Ioan Ardeleanu, reprezentantul RVA Insolvency Specialists, administratorul judiciar al companiei.
 
Proiectul Blue Tower, din zona Colentina din Bucuresti, trebuia finalizat in luna septembrie a anului trecut si cuprinde un bloc de 16 etaje, totalizand 156 apartamente. Fondurile necesare dezvoltarii proiectului, investitie de 30 milioane euro, au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit in valoare de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank.
 
Despagubiri de la nimeni
 
Reprezentantii dezvoltatorului erau „fericiti“ in perioada procedurii de insolventa ca majoritatea cumparatorilor sunt investitori care nu se grabesc sa se mute in noua locuinta. Din cele peste 100 de locuinte vandute, 70 au fost cumparate numai de fondul norvegian Romania Invest.
 
„Cred ca si pentru ei e mai bine sa fie apartamentele terminate, decat sa astepte despagubiri de la nimeni. Odata insolventa declansata e mai greu sa obtii despagubiri“, declara recent intr-un interviu pentru Capital Gabriel Cristescu, inginer in cadrul companiei.
 
Grupul de firme Copper Beech, cu capital britanic, a anuntat in 2008, ca intentioneaza sa investeasca in urmatorii cinci ani 2,5 miliarde de euro in constructia a 17.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul a achizitionat deja 600 hectare de teren.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Topul bancilor dupa doua luni de Topul bancilor dupa doua luni de "Prima casa" - 04 Septembrie 2009
Preturile apartamentelor Preturile apartamentelor
Reabilitare termica-romanii de la bloc, avantajati fata de romanii de la casa Reabilitare termica-romanii de la bloc, avantajati fata de romanii de la casa
Romania - una dintre cele mai atractive piete imobiliare Romania - una dintre cele mai atractive piete imobiliare
Criza ieftineste casa in regie proprie - 29 Iunie 2009 Criza ieftineste casa in regie proprie - 29 Iunie 2009
Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti

Vezi mai multe articole