Cumparatorul de case din Bucuresti vrea un apartament cu 2-3 camere in sectorul 3 - 09 august 2010

09 august, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un studiu de piata arata ca apartamentele de 4 camere sunt tot mai putin cautate
13% dintre bucuresteni vor o casa, in timp ce 19% s-ar multumi cu o garsoniera
 
Cumparatorul de locuinte din Bucuresti este o persoana care se uita atent la pret, vrea un apartament cu 2 sau 3 camere si i-ar placea sa locuiasca in sectorul 3 al Capitalei, sau de ce nu in sectorul 2, reiese dintr-un studiu realizat de magazinuldecase.ro. "Majoritatea cumparatorilor isi doresc sa cumpere un apartament cu doua sau trei camere, procentul acestora fiind de 34% pentru doua camere si 30% pentru trei camere.
Urmatoarele in topul preferintelor sunt garsonierele, cu un procent de 19%, si casele, cu 13%. Observam ca apartamentele cu 4 camere sunt cele mai putin cautate, cu un procent de sub 5%", noteaza in raport reprezentantii portalului de anunturi imobiliare.
Potrivit sursei citate, din punct de vedere al zonei, 22.5% dintre cumparatori prefera sectorul 3. Acesta este urmat de sectoarele 2 si 6, fiecare cu 16% dintre preferinte, si de sectoarele 1 si 4, fiecare cu un procent de 15%, in timp ce vecinatatile Bucurestiului sunt cautate de 12% dintre potentialii cumparatori. Pe segmentul garsonierelor, zona cea mai cautata este tot sectorul 3, peste 31% din doritorii de garsoniere preferand cartierele Titan si Dristor. "In proportie de 28%, cumparatorii de apartamente isi pastreaza preferinta pentru sectorul 3. Urmatoarea zona pe lista este sectorul 2, cu un procent de 19%. Pe ultimul loc este situat sectorul 5, cu sub 3% din preferintele cumparatorilor", se mai arata intr-un comunicat al site-ului.
 
Bucurestenii ar da in medie 57.000 de euro pe un apartament cu 2 camere
 
Potrivit magazinuldecase.ro, in ceea ce priveste pretul, cumparatorii ar fi dispusi sa plateasca in medie 41.000 euro pentru o garsoniera si 57.000 euro pentru un apartament cu 2 camere.
Pe segmentul caselor, sectorul 3 trece pe ultimul loc, cu sub 4% din cereri, iar pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor urca Ilfovul, cu peste 30% din cereri, si sectorul 1 cu 22% din cereri.
Pretul mediu pe care un client l-ar plati pentru o casa in aceasta perioada este cuprins intre 100.000 euro si 150.000 euro.
"In concluzie, trebuie mentionat ca pentru un cumparator pretul este primul criteriu in alegerea unei proprietati si apoi zona. Dotarile si imbunatatirile nu mai reprezinta in acest moment un factor decisiv in achizitionarea unei locuinte, cumparatorii preferand sa realizeze singuri eventualele modificari din banii ramasi in urma tranzactiei", noteaza magazinuldecase.ro.
Magazinuldecase.ro a realizat un studiu bazat pe cerintele cumparatorilor atunci cand vine vorba de a achizitiona o locuinta. Studiul se bazeaza pe datele furnizate de un esantion de 454 de potentiali cumparatori de locuinte din Bucuresti. Informatiile au fost colectate in perioada 1 martie-15 iulie 2010 si vizeaza in primul rand tipul locuintei dorite, pretul maxim pe care l-ar oferi pentru aceasta si zona in care si-ar dori sa locuiasca. Magazinuldecase.ro a fost achizitionat, la inceputul acestei luni, de catre Sanoma Digital SRL, companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lumina spot: efecte speciale Lumina spot: efecte speciale
Apa va fi mai scumpa, deoarece bucurestenii vor suporta si reparatiile instalatiilor Apa va fi mai scumpa, deoarece bucurestenii vor suporta si reparatiile instalatiilor
Pretul gazelor furnizate populatiei ar putea creste cu 20% Pretul gazelor furnizate populatiei ar putea creste cu 20%
Grupul TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia Somplast Grupul TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia Somplast
Viitorul constructiilor si tendinte in amenajari la Construct-Ambient Expo 2019 Viitorul constructiilor si tendinte in amenajari la Construct-Ambient Expo 2019
Ariston Thermo Romania incheie un parteneriat cu Salvamont si doteaza 30 de baze de salvare cu centrale termice si boilere Ariston Thermo Romania incheie un parteneriat cu Salvamont si doteaza 30 de baze de salvare cu centrale termice si boilere

Vezi mai multe articole