Adunarea Generala poate stabili aplicarea de penalizari la intarzierea platii fondului de rulment

29 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De cativa ani, sunt pur si simplu terorizat prin actele de neglijenta ale vecinei de la etajul superior, inundatiile producandu-se fara ca cineva sa intervina insa pentru stoparea acestor actiuni. Am actionat-o deja de cinci ori pana acum in justitie. Mi s-a dat castig de cauza de tot atatea ori, dar fara ca impricinata sa imi repare stricaciunile. Sunt un om de 81 de ani, bolnav si neajutorat. Sa nu se gaseasca o solutie pentru a-mi recapata linistea?
 
Dumitru Florea, Bucuresti
Situatia descrisa se constituie intr-un blam fara echivoc la adresa comitetului executiv si a asociatiei in general, cu atat mai mult cu cat nu-i afectat numai spatiul de locuit, ci si intreaga constructie. Tocmai de aceea consideram ca s-ar impune o interventie pe masura organului statului, atat pentru distrugerea unui apartament, cat si pentru traumele produse unui om batran si bolnav.
 
Este normal, ca detinator de centrala termica de apartament din 2004, sa fiu obligat sa platesc caldura furnizata de SC Termoficare Pitesti? Si acest lucru in conditiile in care debransarea s-a facut cu acordul de mediu si al termoficarii? Si inca o intrebare: trebuie sa particip la inlocuirea conductelor de alimentare cu apa calda menajera?
 
Florin Aldea, Pitesti
In cazul in care contributia ce vi se pretinde are ca obiect incalzirea spatiilor comune, totul este perfect legal. Indreptatita este si includerea dv. la plata lucrarilor de inlocuire a instalatiilor de alimentare cu apa calda deoarece acestea reprezinta o dotare comuna si pentru ca dv. ati beneficiat de serviciile lor pana in momentul instalarii centralei termice de apartament.
 
Asociatia blocului a acumulat restante de peste 100.000 de lei la intretinere, fond de rulment si fond de reparatii. Ca atare, adunarea generala a hotarat sa se aplice penalizari. Toate bune pana aici. Numai ca presedintele comisiei de cenzori se opune aplicarii de penalitati in cazul fondului de rulment. Exista o astfel de prevedere in legislatia asociatiilor de proprietari?
 
Ion Cristescu, Bucuresti
Nu, nu exista nici o prevedere de acest gen. Cum si fondul de rulment constituie o obligatie pentru toti membrii asociatiei, si acesta intra in categoria restantelor care pot fi supuse penalizarii, mai ales ca in acest sens exista o hotarare a adunarii generale. Altfel, fondul de rulment ar putea fi considerat ca o contributie facultativa si nu o obligatie impusa de activitatea asociatiei si prevazuta expres in actele normative in vigoare.
 
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Apartamentele vechi din Bucuresti au pierdut 15% din pret intr-o luna - 15 Aprilie 2009 Apartamentele vechi din Bucuresti au pierdut 15% din pret intr-o luna - 15 Aprilie 2009
Constructiile ridica economia, dar si deficitele Constructiile ridica economia, dar si deficitele
Preturile apartamentelor vechi se afla in continuare pe un trend descendent Preturile apartamentelor vechi se afla in continuare pe un trend descendent
Leasingul imobiliar are regim de inaltime limitat Leasingul imobiliar are regim de inaltime limitat
Saint-Gobain Rigips lanseaza inovatia HABITO in Romania Saint-Gobain Rigips lanseaza inovatia HABITO in Romania
Un apartament cu trei camere costa acum cat unul cu doua in 2008 - 13 Februarie 2009 Un apartament cu trei camere costa acum cat unul cu doua in 2008 - 13 Februarie 2009

Vezi mai multe articole