Parchet laminat curatat cu mopul

Curatarea si intretinerea parchetului laminat

09 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fata de parchetul clasic, din lemn masiv, cel laminat are o serie de avantaje printre care se numara pretul mai mic si usurinta in montaj. In plus, nu trebuie raschetat si refinisat. Datorita acestor avantaje, parchetul laminat este astazi larg raspandit in casele noastre, asa ca se impun cateva sfaturi privind curatarea si intretinerea lui, pentru a ii prelungi cat mai mult durata de viata.

Pentru intretinerea cotidiana este suficient sa indepartezi praful si mizeria de pe parchet cu ajutorul unui aspirator sau al unei maturi cu peri moi. Poti spala parchetul cu o solutie din apa si otet alb in care ai adaugat 3 picaturi de detergent lichid de vase, important este ca mopul sa fie doar umed, bine stors, astfel incat parchetul sa se usuce repede. Poti lasa ferestrele deschise astfel incat sa se produca un curent de aer care va usca umezeala de pe parchet in 2 minute.

Iti recomandam sa nu folosesi pentru curatare produse chimice puternice deoarece acestea pot sa lase urme pe parchet sau chiar sa decoloreze suprafata. Nu folosi produse uleioase, acestea lasa urme lipicioase pe parchet, si nu folosi produse care contin ceara deoarece imbacsesc parchetul laminat si distrug stratul superior de finisaj. Un alt NU hotarat este pentru produsele de curatare ce contin amoniac.

In cazul in care parchetul este patat, pulverizeaza pe pete solutie pentru curatat geamuri si freaca usor cu o carpa moale, curata si putin umeda.

Pentru a prelungi cat mai mult viata parchetului laminat este recomandat sa asiguri in casa o temperatura de 18-24oC si sa combati umiditatea excesiva cu ajutorul unui dezumidificator. Ideea e ca parchetul este realizat din lemn iar umiditatea il face sa se umfle.

Cand muti mobila ai mare grija sa nu zgarii parchetul, iar daca zugravesti, acopera parchetul laminat cu o folie din plasnic, nu cu ziare.

Durata de viata a parchetului laminat este cuprinsa intre 8 si 25 de ani, ea depinde de calitatea materialului folosit si de conditiile de trafic din spatiul unde a fost montat parchetul. Evident, in lipsa unei intretineri corespunzatoare, durata de viata a parchetului laminat se va reduce.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dusumeaua este din nou la moda Dusumeaua este din nou la moda
Parchet laminat – Probleme si solutii Parchet laminat – Probleme si solutii
Inlocuire pardoseala din lemn la casele vechi Inlocuire pardoseala din lemn la casele vechi
Profile trecere pe pardoseala Profile trecere pe pardoseala
Placi mai mari, pentru detalii mai fine Placi mai mari, pentru detalii mai fine
Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor

Vezi mai multe articole