Ceresit CT 7 - amorsa

De ce este important sa aplicam amorsa

29 august, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amorsarea peretului, adica aplicarea grundului pe un perete, are ca scop impiedicarea absorbtiei apei din stratul de baza al materialului ce il acopera.

De exemplu, la placarea cu faianta, peretele va absorbi apa din mortarul adeziv. De aceea, aplicarea amorsei este extrem de importanta pentru eliminarea fenomenului de absorbtie, permitand astfel o lipire a placilor de faianta in parametri optimi.

O solutie pentru amorsarea suprafetelor absorbante o constituie grundul universal Ceresit CT 7. Aplicarea acestuia este recomandata pentru amorsarea suprafetelor din beton, tencuiala clasica pe baza de ciment si var-ciment. Mai mult decat atat, este indicat pentru suprafete precum beton celular, suprafete din ipsos, gazbeton, dar si pentru placile de gips-carton neimpregnate.

In interiorul si exteriorul cladirilor Ceresit CT 7 poate fi folosit inainte de montarea placilor ceramice si a celor termoizolante, inainte de spacluire, zugravire sau tapetare. Printre efectele importante ale aplicarii grundului universal Ceresit CT 7 se numara scaderea capacitatii de absorbtie a suprafetei si cresterea aderentei acesteia. In plus, acest grund lasa peretii sa respire si faciliteaza aplicarea straturilor succesive, de exemplu adezivi, mase de spaclu sau vopsele.

Inainte de aplicarea amorsei Ceresit CT 7 este necesara pregatirea suprafetei de baza. Aceasta trebuie sa fie uscata, sa aiba capacitate portanta si sa nu aiba substante antiaderente precum murdarie, grasimi, bitumuri sau praf. In cazul in care peretele este acoperit cu vopsele cu clei, acestea trebuie razuite si spalate cu apa. Suprafetele din ipsos si zugraveala rezistenta trebuie asperizate cu hartie abraziva, apoi bine curatate si desprafuite.

Incepand cu acest an Ceresit CT 7 este disponibil si la ambalaj de 5l, mult mai usor de utilizat, spre deosebire de ambalajul clasic de 10l, lansat anul trecut. Astfel, Ceresit CT 7 este o solutie eficienta din toate punctele de vedere, iar noul ambalaj nu doar ca permite o utilizare mai usora, ci si o depozitare eficienta.

Informatii complete despre grundul universal Ceresit CT 7 puteti citi in fisa tehnica a produsului.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator BCA-ul, un material de constructii care tine cu mediul inconjurator
Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate
Avantajele si dezavantajele caselor din lemn Avantajele si dezavantajele caselor din lemn
Avantajele si dezavantajele caselor din zidarie versus cele din lemn Avantajele si dezavantajele caselor din zidarie versus cele din lemn
Cum afecteaza criza coronavirusului industria constructiilor? Cum afecteaza criza coronavirusului industria constructiilor?
Despre lemn - nu numai de bine Despre lemn - nu numai de bine

Vezi mai multe articole