on

Sticla fara reflexie | Claritate si Durabilitate

11 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare calatorie este unica, si fie ca ne aflam in vacanta sau intr-o deplasare in interes de serviciu, nu ar trebui sa uitam sa ne bucuram de peisajul oferit chiar de camera de hotel in care ne aflam. Peisaj care poate deveni memorabil cu putin ajutor din partea dezvoltatorilor si a arhitectilor. Cum pot acestia sa le ofere oaspetilor, intimitate si in acelasi timp vederi clare, fara distorsiuni prin sticla? Te invitam sa citesti in continuare.

Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentru fatadele vitrate ale primulului hotel Courtyard by Marriott din Romania, inaugurat recent in zona de nord a Bucurestiului. Doua tipuri de sticla diferite au fost furnizate: Guardian Clarity™, o sticla fara reflexie pentru mai multa transparenta si o stralucire redusa care ofera oaspetilor vederi clare, fara distorsiuni prin sticla. Sticla cu control solar Guardian SunGuard® HD Diamond 66 a fost de asemenea aleasa pentru durabilitatea sa ridicata, neutralitatea optica a culorilor, intimitatea si performanta energetica. Studioul de arhitectura Cumulus a ales cele doua sticle Guardian Glass datorita calitatilor estetice, dar si performantei acestora, cu ajutorul carora a putut realiza anveloparea unor dimensiuni vitrate mari, de pana la sase metri.

Exprimarea clara a relatiei exterior - interior presupunea o sticla cu dimensiuni mari, care sa acopere inaltimea etajelor. Fatadele vitrate ale parterului si etajului 1 au constituit o provocare din punct de vedere tehnic: de la transport, montaj pana la detalii de prindere. Cu sticla Guardian Glass am acoperit insa fara probleme dimensiuni verticale ample, de 5 metri la parter si pana la 6 metri pentru etajul 1, fara a avea separare pe orizontala”, a explicat Ivona Amaritei, arhitect, senior partner Cumulus.

Pornind de la efectul ”sticla aproape invizibila” al lui Guardian Clarity, pana la aspectul identic cu cel al unui diamant al lui Guardian SunGuard® HD Diamond 66, echipa de arhitecti Cumulus a combinat creativ cele doua sticle pentru a genera gradul de materialitate si permeabilitate a fatadei, de la agitat la neted, de la viu la linistit.

In zona parterului, acolo unde se afla receptia si restaurantul, privelistea este complet deschisa catre exterior datorita sticlei anti-reflexive Guardian Clarity™, avand un grad maxim de transparenta si claritate, maximizand vizibilitatea si minimizand reflexia luminii.

Pentru etajul 1, care gazduieste salile de conferinte, arhitectii au ales sticla cu control solar si durabilitate ridicată Guardian SunGuard HD Diamond 66 pentru a oferi un cadru privat, precum si o deschidere pentru privelisti dinspre interior catre exterior .

Am folosit caracteristicile sticlei Guardian Glass pentru a exprima segregarea functiunilor după gradul de permeabilitate interior-exterior. Astfel, la parter este utilizata sticla absolut transparenta, fara nicio reflexie - Guardian Clarity™ ceea ce il face să devină accesibil, fluent si legat de exterior. Iar la etajul 1, unde sunt sălile de conferinte, este utilizata sticla cu coeficient de oglindire puternic - SunGuard® HD Diamond 66 ce lasa sa se vada din interior catre exterior, dar nu invers”, a adaugat Ivona Amaritei, arhitect, senior partner Cumulus.

Sticla anti-reflexivă Guardian Clarity™ produsa de Guardian Glass permite patrunderea unei cantitati mai mari de lumina, reduce reflexia si este caracterizata de proprietati optice remarcabile. Creata prin utilizarea celei mai avansate tehnologii, Guardian Clarity este ideala pentru acele proiecte de arhitectura si contexte specifice unde este dezirabila o transparenta deosebita, iar obstacole precum stralucirea si reflexia excesiva sunt depasite.

Comparativ cu sticla standard, Guardian Clarity™ reduce reflexia de la 8% la aproximativ 0,7%, in timp ce creste transmiterea luminii de la 90% la 98%, creand o experienta de vizualizare aproape perfecta, fara distorsiuni prin sticla.

Guardian SunGuard® HD Diamond 66 – sticla cu control solar si durabilitate ridicata

SunGuard® HD Diamond 66 aduce atributele de indraznet si stralucire proiectelor de arhitectura ale secolului 21 fara a compromite transmisia luminii naturale, distorsionarea culorilor sau privelistile exterioare, recomandand acest produs prin upgrade estetic si performanta superioara fata de sticla pirolitică traditionala.

Claritatea si performanța energetica sunt atributele care recomanda aceasta sticla arhitectilor, proprietarilor, dezvoltatorilor, constructorilor care doresc sa creeze o cladire confortabila, cu o fatada luminoasa, moderna. Pelicula durabila, care este bazata pe materiale rezistente, permite utilizarea in solutie monolitică atunci cand este aplicata pe suprafata interioara.

(Fotografii realizate de Arthur Tintu. Toate drepturile rezervate)

***********

Despre Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din sticla float, sticla cu pelicula si produse derivate din sticla. In cele 25 de fabrici din toata lumea, Guardian Glass produce sticla de inalta performanta pentru uz exterior (atat in scopuri comerciale, cat si rezidentiale) si aplicatii arhitecturale de interior, precum si produse din domeniul transporturilor si tehnic. Sticla Guardian se gaseste in locuinte, birouri, masini si in unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Stiinta si Tehnologie al Guardian Glass lucreaza in permanenta sa creeze produse din sticla si solutii noi, utilizand cea mai avansata tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa vada ce este posibil - see what's possible®. 

Despre Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globala cu sediul in Auburn Hills, Michigan, cu peste   16.000 de angajati ce opereaza in America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia.
Companiile Guardian produc sticla float de inalta performanta; produse din sticla peliculizata pentru aplicatii arhitecturale, rezidentiale, de interior, pentru industria transportului si tehnic; si componente de inalta calitate placate cu crom si din plastic vopsit, pentru industria auto si a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienti, furnizori, angajati si comunitati, pe baza unei relatii benefice, reciproce. Aceasta duce la atentia continua in ceea ce priveste imbunatatirea vietii oamenilor prin furnizarea de produse si servicii care valoreaza mai mult decat celelalte optiuni disponibile, facand aceasta in mod responsabil si consumand cat mai putine resurse. Guardian este o sucursala detinuta in totalitate de Koch Industries, Inc. 

Despre Courtyard Marriott

Courtyard Marriott este un brand de 4 stele a grupului Marriott International. Primul hotel marca Courtyard a fost deschis in 1983, in Atlanta, iar in prezent sunt peste 1.000 de hoteluri care opereaza sub acest brand in 42 de tari. Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca situat in cea mai dinamicaa zona de business a Bucurestiului, zona de nord, pune la dispozitia oaspetilor 259 de camere, dispuse pe 13 etaje, ce imbina confortul si functionalitatea intr-o ambianta moderna. Hotelul dispune de asemenea de 7 sali de conferinta, ce pot gazdui in total 538 de persoane si un restaurant cu filozofie nordica SOLT Dining. Restaurantul este deschis atat pentru mic dejun cat si pentru pranz si cina, cu meniuri zilnice de business lunch, specifice din punct de vedere pret si timp de servire, zonei de business in care hotelul este localizat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta) Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta)
Policarbonatul –  O solutie moderna! Policarbonatul – O solutie moderna!
Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate
Hidroizolatie subsol: Descopera secretele pentru un subsol uscat! Hidroizolatie subsol: Descopera secretele pentru un subsol uscat!
Ce este poliuretanul si unde il putem folosi Ce este poliuretanul si unde il putem folosi
Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize

Vezi mai multe articole