on

Centrale termice pe gaz: avantaje, dezavantaje și criterii de selecție

20 iunie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Centrale termice pe gaz: avantaje, dezavantaje și criterii de selecție

 

Magazinele de profil pun la dispoziția cumpărătorilor o varietate de centrale termice pe gaz, așa că este o adevărată provocare să alegi modelul potrivit pentru locuința ta. Confortul termic nu mai este un lux ori un moft pentru familiile moderne, ci a devenit o necesitate, mai ales într-o țară care nu este străină de ierni geroase. 

 

Alegerea unei centrale termice de calitate va conta nu doar din punct de vedere al eficienței, ci și la capitolul cheltuieli cu încălzirea. 

 

Citește în continuare care sunt avantajele și dezavantajele unei centrale termice pe gaz, dar și care sunt criteriile de selecție. 

 

Centrale termice pe gaz: avantaje și dezavantaje 


Centralele termice pe gaz oferă o serie de avantaje care nu pot fi contestate, însă trebuie să iei în calcul și eventualele dezavantaje, astfel încât să faci cea mai bună achiziție pentru căminul tău. 

 

Care sunt avantajele unei centrale termice pe gaz? 

 

În comparație cu alte tipuri de centrale termice, modelele pe gaz sunt în top în ceea ce privește eficiența, așa că nu trebuie să neglijezi acest avantaj important. 

 

Întreținerea ușoară este alt beneficiu al unei centrale termice pe gaz. Legislația prevede ca, la fiecare doi ani, utilizatorii să facă o revizie tehnică, adică mai rar ca în cazul unei centrale pe lemne. 

 

Utilizarea facilă este o altă bilă albă pentru centralele pe gaz. Nu ai nevoie de cunoștințe vaste în domeniu pentru a folosi o astfel de centrală. Nu depinzi de furnizorul de căldură, de autorități și nici de administrator ori de președintele de scară sau bloc. 

 

Ține cont și de faptul că, în prezent, gazul este mai ieftin decât electricitatea, astfel că reprezintă o soluție mai economică. 

 

Este esențial de menționat că centralele pe gaz se potrivesc atât la apartament, cât și la casă fiindcă nu ocupă mult spațiu și pot fi integrate cu ușurință în mobilier.

 

Descoperă o gamă completă de centrale pe gaz pe dolinex.ro și alege produsul care se pliază pe necesitățile spațiului și pe bugetul de care dispui. 

 

Care sunt dezavantajele unei centrale termice pe gaz?Deși oferă o mulțime de avantaje, o centrală pe gaz vine la pachet și cu dezavantaje. Unul dintre acestea este montajul. Ai nevoie de un expert autorizat care să știe ce are de făcut, astfel încât să se evite orice posibil accident. 

 

Centralele pe gaz sunt zgomotoase atunci când sunt în funcțiune, așa că trebuie să ții cont de acest aspect dacă ești o persoană mai sensibilă la zgomote. 

 

Pregătește-te să scoți mai mulți bani din buzunar pentru racordarea la rețea. Însă, în timp, investiția se va amortiza, iar tu te vei bucura oricând dorești de confort termic și apă caldă în locuință. 

 

Centrale termice pe gaz - care sunt criteriile de selecție după care să te ghidezi? 

 

Tipul de centrală pe gaz

 

Înainte să achiziționezi produsul pentru căminul tău, informează-te în privința tipului de centrală pe gaz pe care ți-l dorești. Centralele termice pe gaz se împart în două tipuri: centrale termice pe gaz clasice și centrale termice pe gaz cu condensare. Dacă te întrebi care este diferența dintre aceste două categorii, află că constă în gradul de eficiență. Un model convențional ajunge până la 80-90%, în timp ce o tehnologie nouă, în condensație, depășește cu succes un randament de 95%. 

 

Puterea centralei

 

Alt factor important care influențează decizia unui cumpărător este puterea centralei. De aici pornesc câteva aspecte esențiale precum: suprafața locuinței, înălțimea camerelor, numărul de persoane din imobil, cantitățile de apă caldă menajeră consumate, gradul de izolare termică a casei. Poți face calculul după formula: suprafață (mp) x înălțime (mp) x coeficient (W/mc) = putere centrală (kW).

 

Designul și modalitatea de prindere

 

Alte criterii de luat în considerare la achiziție sunt designul și modalitatea de prindere (murală sau de pardoseală) a centralei termice pe gaz. Dimensiunile și tipul de afișaj sunt câteva dintre detaliile cărora le acordă atenție, în general, cumpărătorii.

 

Siguranța

 

Atunci când te informezi asupra unui model de centrală termică pe gaz, asigură-te că prezintă elemente de siguranță precum oprirea automată la întreruperea gazului. 

 

Termenul de garanție, marca și prețul sunt alți factori care atârnă în balanță la achiziționarea modelului potrivit. 

 

Acest scurt ghid îți va ușura considerabil sarcina pentru una dintre cele mai importante achiziții pentru locuința ta. Ține cont atât de avantajele, cât și de dezavantajele centralelor termice pe gaz, dar și de cele mai importante criterii de selecție. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Incalzirea prin pardoseala (I) Incalzirea prin pardoseala (I)
Reglarea temperaturii aerului la interior Reglarea temperaturii aerului la interior
Beneficiile folosirii unui termostat de ambient Beneficiile folosirii unui termostat de ambient
Ce este o pompa de caldura si de ce este o investitie buna pentru casa ta Ce este o pompa de caldura si de ce este o investitie buna pentru casa ta
Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi? Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi?
Tubes - radiatoare cu personalitate Tubes - radiatoare cu personalitate

Vezi mai multe articole