on

Tendinte 2020 in materie de seminee |ERGO

21 iunie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru sezonul urmator, MCZ si agentia ERGO ne prezinta noul model de semineu incorporabil cu usa ergonomica si sase sobe pe peleti, printre care si revolutionarul Groove - proiectat de Andrea Lazzari si care datorita tehnologiei inovatoare “Core”, uimeste cu o flacara mai frumoasa si asemanatoare cu cea a lemnului, precum si cu o combustie mai curata care reduce semnificativ emisiile.

 

GROOVE – Primul semineu ce foloseste tehnologia revolutionara “Core”

 

Soba pe peleti Groove ofera o flacara naturala, silentioasa, prietenoasa cu mediul inconjurator si foarte asemanatoare cu cea a lemnului. De asemenea, combustia este extrem de eficienta, iar sticla sobei va ramane mult mai curata.

Designerul Andrea Lazzari a optat pentru un aspect indraznet pentru a sublinia personalitatea inovatoare a acestui produs. „Am ales sa personalizez soba cu taieturi oblice adanci care sa indrepte atentia catre tehnologia revolutionara ascunsa in focarul acesteia, spune designerul. „Piatra, cu farmecul sau primordial, imbunatateste acest concept si mai mult, cu un contrast intrigant intre textura ei si interiorul sobei de inalta tehnologie.”

Groove este o soba care poate incalzi simultan mai multe incaperi, chiar daca ele nu sunt adiacente. El poate fi achizitionat in doua variante, fie este acoperit cu piatra (fata si laturi) sau acoperit cu piatra in partea frontala si laturile din otel vopsit in negru.

Groove are un rezervor de aproximativ 47 de litri, ce asigura o functionare de 48 de ore la putere minima. Datorita modului Wi-Fi (Maestro technology), Groove poatefi controlata atat din telefon, cat si cu ajutorul unei telecomenzi cu termostat incorporat.

Finisaj: piatra naturala, piatra “serpentine”, otel vopsit

Date tehnice (certificare in curs)

Ecodesign 2022

Putere: 7,8 kW

Eficienta (min/max): 91,5%/93%

Volumul incalzit: 192 m3

Dimensiuni (LxHxD): 52 x 118,4 x 54,5 cm

  

 

VIVO 70 si VIVO 90 WOOD: Seminee usor de instalat, prietenoase cu mediul inconjurator

 

Vivo Wood este o gama de seminee incorporabile pe lemne, cu un design compact, usor si rapid de instalat. MCZ lanseaza Vivo 70 Q WOOD si Vivo 90 Q WOOD, modele ce beneficiaza de combustie optimizata si usi cu inchidere lenta.

Usa batanta ergonomica faciliteaza curatarea sticlei si incarcarea lemnului. Combustia este calibrata pentru a asigura curatenie si eficienta maxime.

In interior, focarul cu functie de autocuratare este fabricat din Alutec®, un material patentat de MCZ care la temperaturi inalte isi schimba culoarea in alb, pentru a asigura o mai buna iluminare in interior.

Finisaje: Usa din sticla, cadru metalic vopsit negru, camin de foc Alutec®

Date tehnice (certificare in curs)

 

Vivo 70 Q Lemn - Ecodesign 2022

Putere: 13,2 Kw Eficienta: 86,2%

Dimensiuni (LxHxD): 71,7 x 62,8 x 50,6 cm

 

Vivo 90 Q Lemn pEcodesign 2022

Putere: 13,2 kW

Eficienta (min/max): 86,2%

Dimensiuni (LxHxD): 88,7 x 54,7 x 50,6 cm

 

VIVO 90 HYDRO – Practic ca o centrala, atractiv ca un semineu

 

Vivo 90 Hydro este foarte usor de utilizat si programat. Acesta poate fi controlat direct din telefonul mobil, atat din interiorul, cat si din exteriorul locuintei. De asemenea, el poate fi controlat si cu ajutorul unei telecomenzi sau din panoul de control.

In timp ce incalzeste rapid toate caloriferele din casa sau intregul sistem de incalzire in pardoseala, Vivo 90 Hydro distribuie eficient si aer cald in camera in instalat, cu ajutorul unui ventilator frontal de 4 kW. El este disponibil in doua variante de 16 kW, pentru locuinte de aproximativ 170 mp si 24 kW, pentru locuinte de aproximativ 240 mp.

Vivo 90 Hydro are un rezervor de aproximativ 65 de litri, ce asigura o functionare de 45 de ore la putere minima.

Finisaje: Usa din sticla, grila si cadru din metal vopsit negru

Dimensiuni (LxHxD): 91,7 x 60,9 x 73,2 cm

Date tehnice (certificare in curs)

 

Vivo 90 Hydro 16

Ecodesign 2022

Putere: 16 kW

Eficienta (min/max): 91/93%

Volumul incalzit: 393 m3

 

Vivo 90 Hydro 24

Ecodesign 2022

Putere: 24 kW

Eficienta (min/max): 91/93%

Volumul incalzit: 565 m3

  

 

Flow: Rotund si puternic

 

Flow este o soba rotunda pe peleti cu o putere de 10 kW si cu o structura sigilata. Flow are doua ventilatoare, unul pentru a incalzi camera in care este instalat, iar celalalt pentru a incalzi simultan alte incaperi, chiar daca ele nu sunt adiacente (o pana la o distanta de opt metri).

Cu ajutorul modului Wi-Fi si a tehnologiei Maestro, Flow poate fi controlata de pe telefon. Aplicatia Maestro, cu 5 presetari de operare, reduce consumul de peleti si imbunatateste confortul utilizarii si asigura o functionare silentioasa.

Rezervorul sobei Flow are 39 litri si asigura mai mult de 50 de ore de functionare continua.

Finisaje: fata din otel vopsit negru si laturi ceramice cu un finisaj neted (alb, negru)

Date tehnice (certificare in curs)

Ecodesign 2022

Putere: 10 kW

Eficienta (min/max): 90,4/92,6%

Volum incalzit: 246 m3

Dimensiuni (LxHxD): 87,2 x 110 x 40,7 cm

 

Aki – Soba tip centrala

 

Aki este o soba tip centrala, cu un design compact si functionare pe peleti, care permite incalzirea rapida a caloriferelor sau a sistemului de incalzire in pardoseala. Avand o latime de doar 40,7 cm este perfecta pentru spatiile de mici dimensiuni. Cosul de evacuare poate fi pozitionat in spate sobei sau direct pe ea pentru a-i reduce dimensiunile si mai mult.

Este disponibila in doua puteri: 16 kW - perfect pentru case de aproximativ 140 mp si 24 kW, pentru locuinte de aproximativ 220 mp.

Aki este o soba usor de folosit, datorita faptului ca se poate curata in mod automat. Mai mult decat atat, sistemului de colectare a cenusii se realizeaza in mod automat si ii permite utilizatorului sa goleasca recipientul de colectare a cenusii o data pe saptamana.

Cu ajutorul modului Wi-Fi si a tehnologiei Maestro, Aki poate fi controlata de pe telefon din interiorul si exteriorul locuintei.

Rezervorul de 40 litri ii asigura mai mult de 24 de ore de functionare continua.

Finisaje: Usa cu cadru din fonta, cu geam de sticla, ceramica (Sand, Bordeaux si alb) sau metal (negru, alb si argintiu).

Dimensiuni (LxHxD): 87,2 x 110 x 40,7 cm

Date tehnice (certificare in curs)

 

Aki Hydromatic 16

Ecodesign 2022

Putere: 16,1 kW

Eficienta (min/max): 93,6/95,6%

Volumul incalzitor: 396 m3

 

Aki Hydromatic 24

Ecodesign 2022

Putere: 23,9 kW

Eficienta (min/max): 92/95,6%

Volumul incalzit: 587 m3

 

ALEA

 

Alea este potrivita pentru coridoare si spatii inguste, avand o latime de mai putin de 28 de centimetri. Cosul de evacuare poate fi pozitionat in spate sau pe ea pentru a-i reduce dimensiunile si mai mult. Aki poate fi controlata dintr-un panou ascuns.

Finisaje: Usa din fonta, fata din otel alb, argintiu, negru sau Bordeaux.

Date tehnice (certificare in curs)

Ecodesign 2022

Putere: 7 kW

Eficienta (min/max): 89,5/93%

Volumul incalzit: 172 m3

Dimensiuni (LxHxD): 67,5 x 95,5 x 27,5 cm

 

 

MAY

May face parte din noua linia “Easy” by MCZ, cu functionare pe peleti, practica si foarte usor de utilizat. Cosul de evacuare poate fi pozitionat in spate sau pe ea.

 

Finisaje: Usa si partea superioara din fonta, placaj din otel (alb, argintiu, negru sau Bordeaux)

Date tehnice (certificare in curs)

Ecodesign 2022

Clasa de mediu: 4 stele

Putere: 7 kW

Eficienta (min/max): 89/93%

Volumul incalzit: 172 m3

Dimensiuni (LxHxD): 46,3 x 91,7 x 48,2 x cm

Sursa imagini: MCZ

Sursa text: ERGO

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (I) Avantajele incalzirii prin pereti si variantele de punere in opera (I)
Detalii tehnice ale incaperii in care se instaleaza centrala cu tiraj natural Detalii tehnice ale incaperii in care se instaleaza centrala cu tiraj natural
Cum pregatim instalatiile din casa pentru sosirea iernii Cum pregatim instalatiile din casa pentru sosirea iernii
Calorifere din fonta, otel sau aluminiu? Calorifere din fonta, otel sau aluminiu?
Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni
Boiler Termoelectric - ce trebuie sa stii despre folosirea lui Boiler Termoelectric - ce trebuie sa stii despre folosirea lui

Vezi mai multe articole