on

De ce sa alegi o scara interioara din lemn

16 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o constructie cu unul sau mai multe etaje, alegerea scarilor interioare este esentiale, ele fiind elemente functionale si decorative, menite sa completeze designul intregii locuinte. In functie de modelul ales, forma, materialele folosite si locul amplasarii, scara interioara va contribui decisiv la aspectul final al casei.

Versatilitate

O scara completa din lemn se va integra usor in stilul de design al locuintei, este sigura si aspectuoasa. Mai mult decat atat, lemnul ii va oferi structurii interioare o textura unica, un aspect curat si elegant iar atmosfera casei va deveni una calda si primitoare.

Indiferent ca vorbim de amenajarea unui spatiu cu linii minimaliste sau a unui spatiu cu un decor rustic, o structura interioara din lemn constituie una din cele mai bune optiuni, datorita versatilitatii lemnului.

Eleganta

Si o structura din lemn poate fi eleganta, poti opta pentru o scara din lemn cu balustrada din sticla, o scara curbata sau, de ce nu, pentru niste  balustrii cu linii curbe. Poti jongla cu culorile, dar si cu forma, iar posibilitatile sunt nenumarate.

Rezistenta si durabilitatea materialelor

De-a lungul anilor, lemnul se pastreaza foarte bine, mai ales daca vorbim de esentele din lemn masiv care vor trece cu usurinta testul timpului.

In productia de scari interioare fagul si stejarul sunt cele mai potrivite, dar si cele mai utilizate esente de lemn. Ele au o rezistenta crescuta la infundare si implicit la comprimarea fibrelor, iar in timp se vor comporta asemenea unei structuri metalice – fara a suferi modificari care sa permita accentuarea miscarilor elementelor ce compun scara.

Timp redus de realizare

Spre deosebire de o scara interioara realizata pe structura din beton - unde cofrarea, turnarea betonului si perioada necesara uscarii sunt operatiuni consumatoare de timp, o structura independenta din lemn necesita un timp considerabil mai redus pentru a fi realizata si data in folosinta. O structura interioara din lemn poate fi gata in maxim 10 zile.

Montarea treptelor din lemn

Montarea treptelor din lemn pe o structura din beton se va realiza cu ajutorul unor adezivi, iar acest lucru implica manopera suplimentara, dar si timpi de asteptare mai mari, pentru ca adezivii trebuie sa se usuce.

Pe cand structurile de scara interioara realizate pe vanguri din lemn vor simplifica si usura montajul treptelor din lemn masiv. Treptele se pot monta cu elemente de fixare mecanica – suruburi sau dibluri, iar scara poate fi data in folosinta imediat dupa instalarea acestora.

Timpul redus de realizare, versatilitatea, rezistenta si durabilitatea, usurinta cu care se monteaza treptele din lemn sunt doar cateva motive pentru care scarile interioare din lemn sunt potrivite pentru orice tip de constructie.

Daca esti in cautarea unei structuri interioare din lemn, iti recomandam sa ii faci o vizita virtuala partenerului nostru de incredere, Dippanels.ro si sa vizualizezi o colectie impresionanta de scari din lemn, trepte din lemn, balustrade lemn, scari din lemn si sticla, dar si o gama diversificata de solutii disponibile la un raport pret-calitate avantajos.

Acestia urmaresc cu strictete normele de constructie si design ale scarilor, completand normativele romanesti cu cele europene. Mai mult decat atat, ei iti pun la dispozitie si echipe specializate care sa iti ofere consultanta pentru a ajunge la implementarea unei solutii optime, in functie de nevoile tale, dar si in functie de spatiul disponibil. Dippanels.ro produce doar scari din lemn ce se incadreaza in segmentul Premium, din lemn de esenta tare (fag sau stejar) dimensionat pentru a obtine rigiditate si rezistenta crescuta a structurii, dar si finisaje profesionale (lacuri poliuretanice, vopsele acrilice - de la branduri de top).

Configurarea unei scari interioare nu este o operatiune tocmai usoara, mai ales pentru incepatori, dar din fericire, exista platforme precum www.dippanels.ro, unde aceasta etapa devine una foarte simpla si placuta.

Dippanels.ro iti pune la dispozitie servicii de masurare pentru scari interioare, acesta include deplasarea echipei de masurare la adresa proiectului, realizarea masuratorilor tinand cont de detaliile specifice, transmiterea datelor catre echipa de proiectare in vederea analizarii spatiului disponibil si realizarii modelului de scara potrivit spatiului, furnizarea modelului 3D, dar si servicii de masurare digitala a treptelor de scara. Masurarea digitala a treptelor determina cu exactitate forma si dimensiunea adecvate, reduce timpul de proiectare prin eliminarea fazei de confectionare a sabloanelor si reprezinta garantia unui proiect fara risc de eroare.

Scarile interioare, pe langa aspectul lor placut, rezistenta si durabilitate, reprezinta o alegere ce poate fi adaptata cu usurinta fiecarui stil de design interior.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Materiale utilizate la scari Materiale utilizate la scari
Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli Configurarea unei scari din lemn in cativa pasi simpli
Scara interioara - cerinte minime si tipuri de scara Scara interioara - cerinte minime si tipuri de scara
Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv
Arta designului pentru scarile de interior Arta designului pentru scarile de interior
Scara si balustrada... Scara si balustrada...

Vezi mai multe articole