on

De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani

11 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aceste rozatoare omnivore, inteligente si care se adapteaza extrem de usor la conditiile din mediu, traiesc pe langa sau chiar in casa omului si produc pagube si multe neplaceri. Soarecii si sobolanii sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite omului si animalelor. In plus, rod mobila, cablurile electrice si alte obiecte din lemn sau plastic, distrug recoltele si contamineaza alimentele.

Trebuie sa scapi cat mai repede de soareci si sobolani pentru ca nu ii poti tine la distanta de casa. Orice ai face, ei gasesc gauri, crapaturi si fisuri pe unde se strecoara in beci si casa. Iar in cazul in care nu gasesc astfel de brese, si le creeaza singuri. Un sobolan poate ridica o bariera de 500 grame, iar cu ajutorul incisivilor puternici, sub forma de dalta, pot roade multe dintre obstacolele care le stau in cale, inclusiv caramida, ciment sau plumb.

Se inmultesc extrem de repede. Doua exemplare care traiesc 3 ani sunt capabile sa produca pana la 6.000 de pui, iar acestia, de obicei, raman aproape de locul unde s-au nascut. In New York, de exemplu, se estimeaza ca populatia de sobolani este egala cu populatia de oameni, asta in ciuda eforturilor de combatere a acestor daunatori.

Sunt greu de omorat, chiar daca mananca otrava. Sobolanii mananca putin din fiecare aliment pe care-l gasesc. In felul acesta, nu ingurgiteaza suficienta otrava pentru a muri. Mai nou, se pare ca unii sobolani au suferit mutatii genetice si sunt mult mai rezistenti la multe tipuri de otrava.

In plus, soarecii si sobolanii sapa adevarate galerii, lungi si adanci, in care se ascund si cu ajutorul carora se deplaseaza si reusesc sa scape atunci cand sunt incoltiti de o pisica sau un caine special antrenat. In concluzie, nu-i lasa sa se stabileasca la tine in casa si in curte, incearca sa-i starpesti de cum apar.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata
Cum sa protejam casa de animalul de companie Cum sa protejam casa de animalul de companie
Importanta calitatii aerului in locuinta Importanta calitatii aerului in locuinta
Igienizarea apartamentului Igienizarea apartamentului
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I
De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II

Vezi mai multe articole