on

Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite

14 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca nu o constientizam mereu, calcarul este unul dintre cei mai mari “dusmani” ai oricarei locuinte. Apa pe care o folosim zilnic pentru propria igiena si pentru gatit contine, printre altele, calciu si magneziu, doua minerale care contribuie la formarea si depunerea de calciu pe tevi, robinete si in instalatiile masinilor de spalat vase sau haine. Iar cu cat apa este mai dura, asa cum este in Romania, cu atat aceasta problema a depunerilor va fi una mai acuta.

Cu timpul, s-au descoperit tot felul de metode improvizate pentru a indeparta aceste depuneri, precum otetul, lamaia, bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa, iar ulterior au aparut si produse chimice adaptate acestei nevoi. Dintre toate solutiile insiruite mai sus, otetul are si in prezent cel mai mare succes cand vine vorba de curatarea suprafetelor afectate de apa dura.

Apeleaza la solutii permanente

Cu toate acestea, fara o interventie de prevenire a depunerilor de calcar, nu exista nicio garantie ca aparatura va functiona in continuare la parametri optimi. De aceea, este extrem de importanta implementarea un solutii permanente, precum filtrele magnetice anti-calcar si dedurizatoarele, care rezolva problema de la radacina.

Filtrele magnetice anti-calcar, montate in instalatiile casnice, functioneaza cu ajutorul tehnologiei magnetilor permanenti. Mai exact, datorita campului magnetic provocat, moleculele sarurilor dure (ioni de calciu si magneziu) sunt disociate, iar cristalele de calciu devin o pulbere fina. Pulberea este mentinută in suspensie si, astfel, nu mai poate participa la formarea calcarului.

Dedurizatoarele functioneaza pe principiul inlocuirii ionilor de calciu si magneziu cu ioni de sodiu. Astfel, apa din instalatii va circula printr-un mediu care va determina schimbul de ioni, fenomen imposibil fara adaugarea unei solutii saline. Folosirea dedurizatoarelor va prelungi viata instalatiilor care utilizeaza apa si va contribui chiar si la reducerea facturii la energie. In plus, apa dedurizata va fi una pe care oricine o poate folosi fara probleme pentru igiena personala.

Adauga un comentariu


4 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

21 septembrie, 15:49

Buna ziua,

Durata de viata a unui filtru magnetic este nelimitata.

escobar

21 septembrie, 09:44

cat este durata de "functionare/folosinta" a unui filtru magnetic,respectiv dupa cati ani trebuie inlocuit ?

Specialistul Misiunea Casa

19 septembrie, 14:01

Buna ziua,

Exista numeroase firme de profil care comercializeaza filtre si solutii pentru dedurizarea apei. Aplicatiile fiind numeroase, necesita alegerea personalizata a tipului de filtru, in functie de analiza chimica a apei din put, debitul de apa necesar si alte elemente. Sfatul nostru este sa contactati o firma care are ca activitate tratarea apei.

Cu drag,

Echipa Misiunea Casa

George Jianu

18 septembrie, 15:14

Folosesc de mult astfel de filtre cu rezultat bun ,dar NU mai am de unde sa cumpar !
Poate imi dati o mana de ajutor ,am o casa cu 4 persoane ,sursa de apa o forare (fntana la aprox 20 m ) ,o pompa si un hidrofor ,care alimenteaza un bazin de 399 l ,care apoi alimenteaza casa . Pe conducta de alimentare a casei am unastfel de filtru magnetic ,mai am un filtru de Buzau pt masina de spalat .
jg

Alte articole

10 locuri din casa unde sa-ti ascunzi obiectele de valoare 10 locuri din casa unde sa-ti ascunzi obiectele de valoare
La multi ani, ei, de 8 martie! La multi ani, ei, de 8 martie!
Spune-mi cum arata semineul tau, ca sa-ti spun cine esti! Spune-mi cum arata semineul tau, ca sa-ti spun cine esti!
Pregatirea casei pentru iarna | Cum reducem costurile? Pregatirea casei pentru iarna | Cum reducem costurile?
Ergonomia spatiului de lucru Ergonomia spatiului de lucru
Organizarea eficienta a hainelor Organizarea eficienta a hainelor

Vezi mai multe articole