on

Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara

31 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In randurile de mai jos va vom prezenta o serie de aspecte importante de care trebuie sa tineti cont, in momentul in care va hotarati pentru achizitia unui semineu pe lemne samotat, astfel incat alegerea voastra sa fie cea ideala din punct de vedere al functionalitatii si calitatii.

1. Primul si cel mai important aspect este reprezentat de samota interioara a focarului ce trebuie sa fie de calitate superioara deoarece acest tip de material este unul consumabil si necesita inlocuirea la un anumit interval de timp. Asadar, samota trebuie sa fie de inalta calitate pentru o durata cat mai mare de folosire. De aceea, focarele comercializate de catre semineealba.ro sunt dotate cu samota speciala ce rezista la temperaturi inalte, umiditate si socuri mecanice. Pentru a conserva samota cat mai mult timp si pentru a pastra curat un cos fum, unul dintre factorii cei mai importanti de care trebuie sa tinem cont, se refera la calitatea lemnului folosit ce trebuie sa fie un lemn de esenta tare, cu umiditate scazuta si care, in urma arderii, nu va permite depunerea de funingine.

2. Al 2-lea aspect pentru care trebuie sa acordati o atentie sporita, se refera la materialul folosit in constructia focarului ce trebuie sa fie din otel premium, cu o grosime de minimum 4 mm. Focarele cu o grosime de 3 mm sau mai mica, sunt predispuse unor riscuri serioase de deformare in timp, cauzate de temperaturile mari de la interiorul incintei. Calitatea otelului  este la fel de importanta precum grosimea, de aceea va recomandam alegerea unui producator cu experienta indelungata pe piata, astfel veti avea garantia ca produsul achizitionat, respecta normele de functionare si calitate la parametri maximi de performanta.

3. Randamentul semineului este important daca va doriti un consum mic de lemne si mai putina cenusa. O soba, un semineu pe lemne, un termosemineu sau orice focar in general, cu un randament de peste 80% sunt considerate superioare, in mai multe tari din Europa nefiind permisa montarea unui focar de semineu cu eficienta sub 80%. Insa o diferenta de 1-2% a randamentului nu este atat de importanta pe cat de importante sunt primele 2 aspecte mentionate anterior.

4. Pentru ca micile detalii fac diferenta, cel de-al 4-lea aspect important atunci cand ne dorim constructia unui semineu samotat de calitate superioara, deriva din alegerea materialelor potrivite, avand mare grija la lucruri precum: vopseaua, etansitatea usii, sistemul de glisare, manerul, conul de deasupra focarului, sticla, etc. Aceste detalii sunt greu de verificat, insa daca alegem suportul unei echipe profesioniste, munca noastra va fi usurata fara sa ne mai batem capul cu detalii tehnice complicate.

5. Ultimul, dar nu si cel mai putin important argument, il reprezinta designul. Pentru ca un semineu are rolul de a deveni centrul de interes al oricarei locuinte este important ca aspectul focarului sa fie ales cu atentie si sa se potriveasca povestii de amenajare al living-ului sau spatiului din casa, unde urmeaza sa fie montat. Din punct de vedere estetic si al stilului, se poate opta pentru o varianta cu rama inclusa, de diferite forme si texturii, sticla standard sau decorativa (grafitata), inclusiv la nivel de manere si butoane de reglaj.

Cu siguranta pentru un cunoscator sunt nenumarate detalii care mai pot fi luate in considerare, dar si cu ajutorul prietenilor nostri de la semineealba.ro, am incercat sa vi le enumeram doar pe acelea care sunt cele mai importante de luat in calcul, atunci cand se doreste achizitionarea unui focar samotat, la cele mai inalte standarde de functionare si confort.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa organizezi camara eficient si corect Cum sa organizezi camara eficient si corect
Ziua in care natura renaste Ziua in care natura renaste
Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative
Depozitarea ergonomica a bicicletei Depozitarea ergonomica a bicicletei
Proiecte simple pentru spatii mici Proiecte simple pentru spatii mici
Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta

Vezi mai multe articole