Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Camera secolului 20 - dressingul

Camera secolului 20 - dressingul

21 decembrie, 2007

Una dintre cele mai noi si mai practice “inventii” ale secolului XX in materie de amenajari interioare este dressingul. Atat din nevoia de a profita de orice metru de spatiu, cat si din considerente estetice, dressingul a devenit un “must have” al ultimilor ani. Dar ce este de fapt dressingul? In primul rand un spatiu bine compartimentat in care se pot depozita orice tip de obiecte de imbracaminte, accesoriisau incaltaminte, un soi de debara ce ia locul sifonierului si pantofarului. In al doilea rand, acesta a inceput sa fie chiar un element de decor. Nu se mai ascunde si nu se mai incearca sa se umple spatii reziduale, a inceput sa fie inclus in proiectele de amenajare a locuintelor: un contrast pe un perete, o textura diferita, o alta geometrie. Exista o gama larga de optiuni legate…

mai mult >
Manastirea Sambata - "Tinda Raiului"

Manastirea Sambata - "Tinda Raiului"

07 septembrie, 2007

Acesta este numele pe care parintele Teofil, unul dintre cei mai mari duhovnici de la noi,l-a dat oazei de spiritualitate si capodeperei arhitecturale in stil brancovenesc: Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, din judetul Brasov. Credinciosii, care o cunosc si o viziteaza de ani buni, o numesc simplu: Manastirea Sambata. Numele “Brancoveanu” i-a fost dat manastirii de catre cel de-al doilea ctitior, Nicolae Balan, in amintirea celui dintai intemeietor, voievodul martir, Constantin Brancoveanu, acesta fiind cel care a pus temeliile asezamantului monahal in anul 1700, subliniind inca o data credinta sade nezdruncinat. In constiinta poporului, si in mod special in cea a locuitorilor din zona Fagarasului, Constantin Brancoveanu reprezinta o emblema a crestinatatii, a iubirii de Dumneazeu…

mai mult >
Updown Court - o resedinta care face toti banii

Updown Court - o resedinta care face toti banii

02 iulie, 2007

Probabil ca multi dintre romani considera Castelul Bran o proprietate imobiliara foarte scumpa. Doar cativa dintre compatriotii nostri si-ar permite sa-l cumpere dar probabil ca nici unul dintre ei nu si-l doreste la pretul vehiculat in prezent pe piata. La nivel mondial insa castelul nu se afla printre cele mai scumpe proprietati. Spre exemplu, in prezent cea maiscumpa proprietate, aflata inca in constructie, este cea a miliardarului american Tim Blixseth. Aceasta va fi situata in cadrul Yellowstone Club, de langa Bozeman, Montana. Resedinta a fost deja evaluata la suma de 155 milioane de dolari. Dar cum nu putem vorbi in detaliu despre o constructie aflata inca in stadiu de executie am ales sa va oferim amanunte despre un alt exemplu - domeniul Updown Court, din Anglia, al carui pret de…

mai mult >
Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti

Influenta scolii franceze de arhitectura asupra urbanismului din Bucuresti

15 iunie, 2007

Traditia romaneasca in ceea ce priveste arhitectura nu este una tocmai bogata. Specificul romanesc il regasim mai degraba in bordeiele intalnite si azi in unele zone ale tarii sau in perimetrul Muzeului Satului. Este clar ca aspectul exterior al caselor a inceput sa ne preocupe destul de tarziu, importanta primordiala fiind acordata de catre romani mai ales laturii practice a locuintei. Prin urmare nu ar trebui sa ne mire faptul ca in urma constientizarii frumosului in arhitectura am inceput sa copiem modele deja consacrate. Poate in mod instinctiv sau chiar voluntar, intreaga noastra societate, a optat pentru modelul cultural francez. Prin urmare constatam ca, incepand cu secolul al XIX-lea, modelul francez a inceput sa primeze atat in ceea ce priveste maniera de amenajare interioara a locuintei…

mai mult >
Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana

Parfumul Asiei intr-o locuinta europeana

25 mai, 2007

Amenajari interioare in maniera orientala: japoneza, araba, africana. Mobilier din bambus si rattan. Domeniul amenajarilor interioare reprezinta o permanenta provocare atat pentru specialisti cat si pentru profanii care nu doresc decat sa obtina o imbunatatire a confortului personal. Pentru toti acestia inspiratia din diverse culturi reprezinta o practica frecventa. Cei interesati studiaza revistele de specialitate, viziteaza site-urile consacrate amenajarilor sau showroom-urile dedicate decoratiunilor de gen. In urma contactului cu astfel de surse beneficiarii aleg solutiile cele mai potrivite pentru locuintele lor. Au rezultat astfel camere sau locuinte intregi amenajate in maniera japoneza, araba, africana etc. Vom incerca sa detaliem in continuare particularitatile unei amenajari in maniera…

mai mult >