Design interior: expertii ne spun ce se “poarta” in 2017

08 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De cele mai multe ori, apropierea primaverii trezeste in oameni dorinta unui nou inceput. Pentru unii, renovarea casei poate satisface intocmai chiar aceasta dorinta. Cum si tendintele in materie de amenajari interioare sunt in continua schimbare, am cautat sa aflam de la profesionisti in acest domeniu ce anume “se poarta” in 2017. Am apelat la Partenerii de Incredere de la SpotOnDesign, care ne-au explicat cum tehnologia este cea care va lua fata mobilierului si decoratiunilor clasice, in anul in curs.

“Credem ca anul acesta vom implementa mai multe tehnologii noi, precum becurile inteligente (care permit controlul de pe smartphone) si solutiile Smart Home integrate, specifice platformelor iOS si Android. Daca anii trecuti ne-am ferit de aceste solutii pentru ca erau scumpe si nefiabile, noul val de produse conectate ni se pare suficient de ok pentru a-l propune clientilor nostri. Asadar, vedetele vor fi hi-tech”, ne-a spus Luciana Georgescu, designer de interior la SpotOnDesign.

Faptul ca experienta si portofoliul firmelor de design interior s-au imbogatit in ultimii ani, ii determina pe tot mai multi romani sa apeleze la arhitecti pentru a-si decora casele intr-un spirit modern sau avangardist. Este si parerea Lucianei Georgescu, care, de asemenea, a observat o intensificare a interesului pentru consultarea specialistilor in design interior:

“Noua ni se pare ca exista o crestere a cererii de consultanta. Lucrul acesta se vede in numarul de proiecte realizate. Dar mai importanta mi se pare cresterea calitatii la care se lucreaza, si cresterea nivelului amenajarilor in materie de solutii propuse. Ne bucura foarte mult cand vedem proiecte bune, realizate in Romania. Asta inseamna ca oamenii incep sa fie deschisi la solutii noi, si ca putem sa le propunem lucruri tot mai interesante.”

Designerii de interioare sunt, insa, convinsi, ca mai este cale lunga pana cand toti posibilii clienti vor fi convinsi de utilitatea contactarii unui studio dedicat unor astfel de lucrari. De aceea, va prezentam in continuare trei mari avantaje care rezulta din acest lucru:

1. Proiect

Este ca si cum te duci la cumparaturi cu sau fara lista. Daca ai proiect, stii ce ai de facut, stii cum trebuie sa arate produsul finit. Ai timp sa iei decizii, sa vizualizezi amenajarea, si ai langa tine specialistii care te consiliaza la fiecare pas.

2. Achizitii

Un proiect bun pe hartie (sau monitor) doar arata frumos. Unul implementat complet, asa cum se intampla intr-un studio de design interior, este real. Arhitectii au pregatite pentru clienti toate materialele, obiectele si decoratiunile necesare amenajarii, la bugete adecvate fiecarui nivel de amenajare. Astfel, devine un avantaj enorm sa ai lista de cumparaturi gata facuta, iar clientul doar sa isi dea ok-ul.

3. Eficienta

Un studio realizeaza in cateva zile ceea ce unei persoane care nu are experienta in design interior i-ar lua saptamani de cautari si de vizite in magazine, fara a avea neaparat un rezultat concret. Acest avantaj este dat de exercitiul continuu al profesiei, de conexiunile cu furnizorii din bransa. In plus, designerii de interior stiu care sunt cele mai bune solutii nu numai de buget, dar si din punct de vedere al calitatii. Astfel, clientii pot primi din start solutii care includ tot, de la gresie si faianta, tapet, asternuturile de pat si pana la tacamuri. Clientul va scuti, astfel, o gramada de timp si de energie si va avea mai mult timp pentru lucrurile cu adevarat importante din viata.

Cel mai important lucru la consultarea specialistilor in design interior ramane, insa, lipsa durerilor de cap de dinaintea si din timpul lucrarilor. Astfel, tu te vei putea doar bucura de experienta locuirii intr-o casa trendy, fara a-ti mai aminti de dificultatile intampinate in timpul amenajarii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placarea peste faianta si gresia existenta Placarea peste faianta si gresia existenta
Renovarea baii de la A la Z Renovarea baii de la A la Z
Zugravirea camerelor vechi Zugravirea camerelor vechi
Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece
Cum sa renovezi intr-o maniera ECO Cum sa renovezi intr-o maniera ECO
Cum se realizeaza placarea cu marmura in baie si bucatarie Cum se realizeaza placarea cu marmura in baie si bucatarie

Vezi mai multe articole