Despre casa

In aceasta rubrica a site-ului Misiunea Casa gasiti tot felul de informatii generale si sfaturi utile pentru casa. Cum sa realizati curatenia de primavara, vara sau iarna, cum sa va pregatiti casa pentru un nou anotimp sau pentru plecarea in vacanta, sfaturi pentru aranjarea demisolului si multe altele.

on

Semineul electric - rasfat pe bani putini

05 august, 2019

Iti doresti sa te bucuri de eleganta, caldura si frumusetea tipice unui semineu pe lemne in confortul propriului tau apartament la bloc, dar fara sa iti bati capul cu ampla constructie si montajul complex al unui focar clasic? Acum acest vis poate deveni realitate, optand pentru un semineu electric. Daca si tu esti unul dintre aceia care isi pun intrebarea cat costa un semineu electric? Realitatea este ca, spre deosebire de semineul clasic, unul conectat la curentul locuintei este foarte ieftin, pastrand in acelasi timp, aspectul deosebit, conferind o nota de stil aparte caminului tau si gratie tehnologiei 3D cu care sunt prevazute aceste seminee, cunoscute si sub denumirea de seminee false. Cand ne referim la consum vestile bune nu contenesc sa ne surprinda. Deoarece un semineu electric nu…

mai mult >
on

Descopera secretele unui semineu samotat de calitate superioara

31 iulie, 2019

In randurile de mai jos va vom prezenta o serie de aspecte importante de care trebuie sa tineti cont, in momentul in care va hotarati pentru achizitia unui semineu pe lemne samotat, astfel incat alegerea voastra sa fie cea ideala din punct de vedere al functionalitatii si calitatii. 1. Primul si cel mai important aspect este reprezentat de samota interioara a focarului ce trebuie sa fie de calitate superioara deoarece acest tip de material este unul consumabil si necesita inlocuirea la un anumit interval de timp. Asadar, samota trebuie sa fie de inalta calitate pentru o durata cat mai mare de folosire. De aceea, focarele comercializate de catre semineealba.ro sunt dotate cu samota speciala ce rezista la temperaturi inalte, umiditate si socuri mecanice. Pentru a conserva samota cat mai mult…

mai mult >
on

Spune-mi cum arata semineul tau, ca sa-ti spun cine esti!

08 iulie, 2019

Fie ca vorbim despre un semineu pe lemne, un semineu pe gaz sau despre o soba de tip semineu, cele mai frecvente intrebari legate despre acest subiect se refera la care este varianta cea mai potrivita pentru locuinta mea? si cum sa aleg focarul potrivit nevoilor mele de incalzire?In randurile de mai jos, vom incerca sa raspundem acestor intrebari si sa oferim o serie de sfaturi practice, menite sa va ajute in luarea unei decizii finale. Alegerea materialului din care este fabricat este prima decizie pe care trebuie sa o iei in achizitia semineului ideal. In cazul unui semineu cu focar din fonta, trebuie sa stiti ca aceasta alegere este perfecta pentru a obtine o putere calorica mare, fara a necesita alte investitii ulterioare. Cu exceptia unei intretineri periodice care presupune curatarea…

mai mult >
on

Cum iti poti racori casa in zilele toride?

05 iulie, 2019

Nu mai e nicio surpriza pentru nimeni, vara si-a intrat complet in drepturi si ne “rasfata” cu temperaturi caniculare. Cum temperaturile trec lejer de 30 de grade, incepem sa nu ne mai simtim confortabil. Cea mai simpla si rapida modalitate de a reduce temperatura din interiorul locuintelor, este pornirea sistemului de aer conditionat. Dar multi dintre noi nu avem un sistem de aer instalat in locuinta si nici nu intentionam sa achizitionam unul din diferite motive. Si atunci, cum putem mentine o temperatura suportabila in interiorul locuintei noastre, fara a folosi aerul conditionat? Ventilatorul Ventilatorul este o varianta destul de utilizata pentru a mentine o temperatura confortabila in locuinta. Aerul in miscare este automat mai rece. Plaseaza ventilatoarele in dreptul geamului pe…

mai mult >
on

Cum scapi de petele de calcar

10 iunie, 2019

Calcarul este unul din cei mai mari “dusmani” ai locuintei noastre. Cu totii am vazut acele petele albe si inestetice pe cada, pe cabina de dus, pe robinete si chiar pe gresie. Depunerile de calcar, pe langa faptul ca sunt inestetice si greu de indepartat, pot ascunde bacterii si microbi care ne pot pune in pericol sanatatea. Duritatea apei, care are un nivel ridicat de calciu si magneziu, contribuie la formarea si depunerea de calciu pe tevi, robinete si chiar in interiorul instalatiilor masinilor de spalat. Cu cat apa este mai dura, cu atat problema depunerilor va fi una mai acuta. Daca nu vrei sa apelezi la solutiile chimice, poti indeparta depunerile de calcar si cu solutii naturale. Lamaia, otetul, bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa te pot ajuta sa scapi de petele de calcar.…

mai mult >