Asigura eficienta energetica a casei tale cu sisteme de incalzire performante

16 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu totii dorim sa ne bucuram de o temperatura constanta si placuta in casa, pe toata durata anului. Una dintre cele mai noi si eficiente solutii de incalzire a locuintelor este cea prin pompele de caldura. Avi Compact, cel mai mare distribuitor al produselor Daikin in Romania, ofera o gama larga de sisteme de incalzire eficiente, precum pompe de caldura aer-apa, pompe de caldura aer-aer, pompe de caldura cu sursa subterana sau pompe de caldura hibride. Solutiile Daikin pentru incalzire sunt silentioase, eficiente din punct de vedere energetic si asigura incalzirea locuintei la temperatura dorita, chiar si atunci cand temperaturile exterioare ajung pana la -25 de grade.

Solutiile de incalzire propuse de Avi Compact sunt personalizate in functie de caracteristicile fiecarei locuinte (suprafata, dispunerea camerelor), de design si de stilul de viata al locuitorilor. In functie de aceste criterii, solutiile interioare variaza de la incalzirea prin pardoseala, expansiune directa, radiatoare, convectoare etc. Sistemele cu pompa de caldura Daikin extrag energia termica din aerul exterior si asigura astfel un nivel de confort termic eficient din punct de vedere energetic.

Avi Compact propune sisteme Daikin pentru incalzire, in functie de  tipul de proiect (locuinta noua sau renovare).

Pompa de caldura aer – apa Altherma cu temperatura redusa este ideala pentru locuinte noi. Sistemul este recomandat pentru consumul redus de energie, care se datoreaza componentelor dimensionate in functie de dimensiunea casei. Functia „Smart Control” asigura cel mai eficient consum energetic, indiferent de sezon, atat pentru incalzire cat si pentru racire.

Sistemul poate fi conectat la orice tip de emitatori de caldura cu temperatura joasa: sisteme de incalzire prin podea, radiatoare de temperatura joasa, ventilconvectoare si convectori pentru pompe de caldura.

Cu o dimensiune de doar 600x728 mm, unitatea interioara de podea Daikin Altherma necesita un spatiu minim pentru amplasare, iar rezervorul de mare capacitate, de 180 litri sau de 260 litri, are o pierdere de caldura cu 50% mai putin comparativ decat cea a unui rezervor standard.

Pompa de caldura cu sursa subterana Daikin Altherma cu temperatura ridicata furnizeaza atat apa calda, cat si caldura si este solutia recomandata de expertii Avi Compact pentru inlocuirea centralei termice traditionale. Sistemul se conecteaza perfect la conductele si radiatoarele existente.

Pompa de caldura include o unitate exterioara care extrage caldura din aerul exterior, o amplifica si o transfera catre unitatea interioara prin intermediul conductelor de agent frigorific. Unitatea interioara primeste agentul frigorific R-134a cu o presiune si o temperatura ridicata sub forma de vapori. Cantitatea de caldura continuta de agentul frigorific este transferata circuitului de apă din sistem. Astfel, se pot realiza temperaturi care ajung la 80°C fara a utiliza o sursa termica suplimentara.

Pompa de caldura aer-aer Daikin se integreaza in orice camera, chiar si in cele cu spatiu limitat si poate fi folosita atat pentru incalzire cat si pentru racire. Sistemele sunt eficiente din punct de vedere energetic, pentru orice tip de spatiu (camera de zi, dormitor, birou), unitatile interioare putand fi controlate individual.

Sistemele sunt disponibile in mono split (conecteaza o unitate interioara cu una exterioara) si multi split (conecteaza pana la noua unitati interioare la o unitate exterioara). Aparatele Daikin includ tehnologia inverter, prin care este redus costul energiei electrice cu pana la 30%, gestionarea umidităţii, la orice temperatură, dar şi funcţia silenţioasă, pentru un confort optim in casa. Expertii Avi Compact recomanda, dintre produsele din aceasta categorie, unitatea interioara Daikin Emura de perete, Nexura, de pardoseala, si Ururu Sarara de perete. De anul acesta, este disponibila in reteaua Avi Compact cea mai noua si eficienta gama de produse Daikin pentru segmentul rezidential – Daikin Bluevolution. Gama foloseste exclusiv agentul frigorific ecologic R32, noua tehnologie având un efect de trei ori mai mic asupra incalzirii globale.

Alegerea celei mai potrivite solutii de incalzire este urmata de stabilirea pozitiei de amplasare, care se face impreuna cu echipa de montaj, preferabil pe baza unui proiect. Montarea unui sistem de incalzire pe pompa de caldura necesita unelte speciale, de aceea trebuie efectuata de o echipa profesionista. De asemenea, legislatia in vigoare impune ca instalarea si intretinerea acestor sisteme sa fie realizate de persoane certificate.

Citeste aici mai multe informatii despre Avi Compact.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat ne costa incalzirea iarna asta Cat ne costa incalzirea iarna asta
Cum alegi un semineu potrivit pentru camera de zi? Cum alegi un semineu potrivit pentru camera de zi?
Incalzirea prin pereti Incalzirea prin pereti
Avantajele folosirii unui termostat pentru centrala Avantajele folosirii unui termostat pentru centrala
O microcentrala pentru fiecare O microcentrala pentru fiecare
Pompele de caldura Pompele de caldura

Vezi mai multe articole