boiler pe lemne

Boilerul pe lemne – o soluție ieftină pentru asigurarea apei calde în locuința ta

09 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Boilerul pe lemne este una dintre primele metode folosite de români pentru încălzirea apei din locuinței. În condițiile în care costurile la întreținere și energie electrică sunt din ce în ce mai ridicate, alegerea boilerului pe lemne pentru încălzirea apei poate fi o soluție eficientă. Această variantă este recomandată însă celor care locuiesc în zone în care lemnele pot fi foarte ușor de procurat. Dacă locuiești în zone în care acest lucru este mai greu de realizat, este recomandat să iei în calcul și suma pe care va trebui să o achiți pentru transportul lemnelor.

Lemnele sunt deocamdată cel mai ieftin combustibil ce poate fi folosit pentru încălzirea apei calde și, de aceea, mulți români continuă să achiziționeze și folosească boilerul pe lemne.

Boilerele pe lemne moderne sunt prevăzute cu o rezistență electrică ce asigură un plus de performanță și confort pentru cei care aleg această metodă de încălzire a apei menajere. În cazul în care alegi un boiler pe lemn dotat cu această rezistență electrică, va trebui să ai grijă ca partea electrică să nu atingă părți umede ale acestuia. De aceea, boilerul nu trebuie montate în spații deschise, unde ar putea fi expus soarelui și ploilor. Partea electrică va fi realizată întotdeauna de personal specializat.

Dacă se dorește reglarea temperaturii boilerului, atunci primul pas obligatoriu va fi decuplarea boilerului de la alimentarea cu energie electrică. Ulterior, se va îndepărta capacul superior de protecție, unde sunt montate componentele electrice, și se va muta rozeta termostatului în funcție de temperatura dorită. Acest lucru se realizează cu ajutorul unei șurubelnițe, rozeta putând fi mutată în funcție de indicația săgeților.

Boilerele pe lemne sunt prevăzute cu anod de magneziu, scopul acestui element fiind acela de a preveni coroziunea boilerului.

Pe lângă faptul că lemnele sunt mai ieftine decât gazul și, bineînțeles, energia electrică, acestea sunt un combustibil ecologic care nu afectează mediul înconjurător.

Folosirea unui boiler pe lemne pentru asigurarea apei calde în locuință implică întotdeauna operațiuni de întreținere ce trebuie să aibă loc periodic. În caz contrar, durata de viață a boilerului va fi diminuată considerabil.

Boilerele pe lemn își pot extinde aria utilizărilor, dacă sunt conectate la sisteme centrale de încălzire sau panouri solare. De asemenea, pot fi folosite ca sursă de energie pentru radiatoare și panouri radiante montate sub podele.

Sursa poza: deporom.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament
Incalzire in pardoseala Incalzire in pardoseala
Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere
Tubes - radiatoare cu personalitate Tubes - radiatoare cu personalitate
Verificarea periodica a centralei termice este obligatorie Verificarea periodica a centralei termice este obligatorie
Panouri solare presurizate pentru apa calda menajera si incalzire Panouri solare presurizate pentru apa calda menajera si incalzire

Vezi mai multe articole