masina de spalat inteligenta

Electrocasnice smart pentru o casa smart

10 mai, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prima data a fost telefonul smart. Apoi, toti producatorii de electronice si electrocasnice au cautat sa duca toate produsele pe care le fabricau in noua dimensiune. Asa au aparut frigiderul smart, masina de spalat smart, aspiratorul smart sau aragazul smart, toate avand ca obiectiv sa vina in intampinarea nevoilor tale, sa te ajute si sa iti usureze viata. Dar cat de inteligenta poate fi o bucatarie?
Incepem cu frigiderul smart. Acesta poate sa recunoasca si sa inregistreze numele si tipurile de alimente pe care le contine si, pe baza unei liste si cantitati standard de alimente pe care ar trebui sa le aiba permanent, iti poate sugera o lista de cumparaturi. Spre exemplu, frigiderul smart stie ca mai are 3 oua si ca stocul optim de oua este de 12 bucati, pentru ca tu l-ai setat la 12. Cand ii ceri lista de cumparaturi, frigiderul smart iti va spune sa mai cumperi 9 oua. Totodata, pe baza alimentelor pe care le contine, un astfel de frigider iti poate recomanda o reteta de mancare sau de prajitura. Mai mult decat atat, frigiderul smart iti poate afisa informatii despre starea vremii, precum si intalnirile sau activitatile pe care le ai consemnate in calendar.

Cum iti poate usura viata un aspirator smart? Conectat la reteaua Wi-Fi, poti controla aspiratorul smart direct de pe smartphone, prin intermediul unei aplicatii. Ii transmiti comanda sa aspire casa dupa ce ai plecat de acasa si esti in drum spre birou, deci adio zgomot in urechile tale. Si tot singurel, acest aspirator se va aseza cuminte la reincarcat.

Ce poate face o masina de spalat smart? De exemplu, ar putea afisa pe display un QR Code. Tu il scanezi cu cititorul de coduri de pe smartphone-ul tau si astfel vei afla ce probleme are masina de spalat, ce nu functioneaza in parametri optimi. In felul acesta se simplifica serviciile de service, adica tu poti transmite service-ului autorizat care sunt erorile masinii de spalat. In plus, poti preintampina defectarea totala a masinii, ea avertizandu-te asupra functionarii in afara parametrilor optimi inca dinainte ca masina sa se fi defectat.

Marii producatori de electronice si electrocasnice inoveaza neincetat, iar toate aceste inovatii vin in intampinarea nevoilor noastre, anticipandu-le si usurandu-ne astfel viata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ai grija de frigiderul tau Ai grija de frigiderul tau
Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp Electrocasnice care îți ușurează viața – cum să le întreții ca să te bucuri de ele cât mai mult timp
Pregateste-te de curatenie cu Black Friday Pregateste-te de curatenie cu Black Friday
Miele extinde parteneriatul cu FC Bayern Munchen si pregateste lansarea unei scoli de gastronomie Miele extinde parteneriatul cu FC Bayern Munchen si pregateste lansarea unei scoli de gastronomie
Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie
Aspiratorul cu cicloni turbionari Aspiratorul cu cicloni turbionari

Vezi mai multe articole