Elemente de feronerie

Elemente de feronerie

26 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mobilierul... necesita feronerie!

Multi dintre noi ne-am gandit sa ne realizam singuri anumite piese de mobilier din casa. Probabil ca unii au trecut si la fapte in acest sens. Ceilalti, care nu am avut „curajul” sa ne punem aceste visuri in practica si care am vrea sa o facem, este necesar sa stim ca mobilierul necesita feronerie. Acesta este termenul generic, la fel ca la tamplarie. Insa, sunt destul de multe diferente intre ele. De aceea, ne-am hotarat sa va ajutam cu cateva clarificari si explicatii necesare despre feroneria necesara elementelor de mobilier.
 
In general, aceasta cuprinde: silduri, balamale, chei, broaste, inele si manere tragatoare, suruburi.
Toate pot fi achizitionate si cu aspect antichizat, in functie de gusturile si mobilierul dumneavoastra. Iata ce inseamna fiecare dintre elementele enumerate:
 
Butonii ajuta la manipularea sertarelor si usilor de mobilier, fiind de cele mai multe ori insotite de silduri ornamentale. Sunt confectionati prin turnare din zamac sau alama.
 
Sildurile sunt utilizate pentru mascarea gaurilor de trecere a cheilor sau ca ornamente pentru butoni, manere si inele tragatoare. Ele sunt confectionate prin stantare cu benzi din otel/alama sau turnate in cochile metalice din aliaje neferoase (zamac sau alama).
 
Manerele si inelele tragatoare servesc la manipularea sertarelor si usilor mobilierului, avand in alcatuirea lor diferite tipuri de montante si uneori silduri ornamentale. Sunt confectionate prin turnare din zamac sau alama.
 
Balamalele ofera posibilitatea prinderii si manipularii usilor. Ele sunt realizate prin stantare cu benzi din otel sau prin strunjire cu bare din otel. De cele mai multe ori, acestea sunt insotite la capete de ornamente turnate din zamac sau strunjite direct in bara din otel.
 
Chei, broaste, zavoare, magneti, demontabili, coltare pentru mese, limitatori foarfeca sau cu autofranare, sina pat, suruburi asamblare, piulite, bucse, prezoane lemn-metal, tije filetate, cuiere, toate sunt confectionate cu bare si benzi din otel, turnate din aliaje neferoase, precum si din mase plastice. Ceea ce este foarte important in prezent, este ca ele sunt fabricate intr-o gama foarte variata de dimensiuni, modele si finisaje. Acest aspect ne ajuta sa ne personalizam mobilierul cum dorim.
 
Ati reusit sa va mai lamuriti cat de cat despre feroneria pieselor de mobilier? Speram ca da! Si poate veti avea mai mult „curaj” nu doar sa visati la mobilierul pe care il doriti, ci sa va si apucati sa il realizati singuri acasa, sau macar sa stiti ce sa cereti mesterilor sa va execute. Va dorim spor la treaba si locuinte personalizate si confortabile!
 
 
Topic forum: Feronerie mobila

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa
Design scandinav in doza concentrata Design scandinav in doza concentrata
Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani
Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania
5 sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru casa ta 5 sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru casa ta
Adauga eleganta atemporala casei tale cu mobilier si elemente din fier forjat Adauga eleganta atemporala casei tale cu mobilier si elemente din fier forjat

Vezi mai multe articole