consiliere amenajarea primului apartament

Amenajarea primului apartament

21 mai, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In sfarsit ti-ai cumparat primul apartament sau te-ai mutat singur in chirie. Inseamna ca esti pe cale sa te imbarci intr-o calatorie initiatica, aceea a primei tale experiente de decorare a casei. De cele mai multe ori, apartamentul e un loc anost, steril si prost impartit, insa de-acum e treaba ta sa-l transformi intr-un spatiu unic si personal. Asa ca nu intra in panica, incepatorule intr-ale designului interior. Bucura-te de aventura. Iti propunem cateva sfaturi care te vor ghida pe parcurs.

1. Contureaza-ti stilul propriu. Secretul crearii unui apartament cu un look coerent este acela de a intelege, mai intai, ce stil te caracterizeaza. Te poti inspira din emisiunile sau revistele de specialitate pentru a-ti da seama ce anume te atrage. Cel rustic? Traditional? Modern? Orice ai alege, nu folosi tehnica asortarii, mergi mai degraba pe principiul potrivirii. Nu amenajezi un decor cinematografic, asa ca nu totul trebuie sa se imbine perfect. Uneori, lipsa simetriei si combinatiile neasteptate de culori pot genera un look de mare impact. Evita sa folosesti prea multe stiluri, culori si imprimeuri laolalta pentru a nu crea o atmosfera “de circ”.

2. Alege trei sau patru dintre culorile tale preferate si foloseste-le in tot apartamentul. Daca vei folosi obiecte si materiale de culori foarte diferite in fiecare camera, casa ta va parea segmentata din punct de vedere vizual, pentru ca stilul nu va avea o coerenta care sa se continue si completeze in toate incaperile. Spre exemplu, daca iti place albul si albastrul, poti crea un living cu pereti albi, canapea crem ivoriu, accente de portelan alb si albastru si mobilier din lemn deschis la culoare. In dormitorul tau ai putea folosi o nuanta mai inchisa de albastru pentru vopsirea peretilor si ai putea completa schema cromatica prin alegerea unor materiale cu modele albastre pentru draperii si lenjerie de pat. Bucataria ta poate prelua tema prin perdelele in carouri albe si albastre, dar in acelasi timp poti introduce galbenul ca accent cromatic.

3. Acorda atentie proportiilor. Daca apartamentul tau este mic, va trebui sa eviti mobilierul masiv sau voluminos, dar si riscul de a aglomera prea multe piese in acelasi loc. Asa ca nu irosi spatiul cumparand un televizor gigant sau o masa lunga pe care nu ai posibilitatea sa o strangi dupa ce o folosesti. In prezent, vei putea gasi canapele de toate dimensiunile si formele. Poti opta pentru o canapea extensibila fara manere pentru a da impresia de spatiu. Asigura-te ca masori dimensiunile usilor inainte de a cumpara mobilier nou, pentru a nu avea surprise in cazul in care acestea nu se demonteaza.

4. Abate-te de la calea batatorita. Oricat de tentat ai fi sa intri in marile        magazinele de mobilier, daca ai un buget redus, cel mai bine ar fi sa descoperi comorile ascunse ale targurilor de vechituri sau bazarelor cu produse ale mesterilor locali. Pe langa faptul ca nu vei cheltui o avere pentru a-ti mobila apartamentul, ai sansa sa pui mana pe obiecte unicat si de foarte buna calitate. De asemenea, poti sa reconditionezi si sa restilizezi piese vechi sau demodate mostenite in familie.

Nu in ultimul rand, alcatuieste liste cu necesarul de cumparaturi si tine-te de ele. Nu te lasa distras de diverse obiecte decorative, mobilier sau materiale care iti plac in magazin, dar nu se potrivesc pentru apartamentul tau. Planificarea si amenajarea unui apartament poate parea coplesitoare atunci cand iti dai seama ca nu stii de unde sa incepi, insa sentimentul reintoarcerii intr-o casa pe gustul tau este de neegalat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum faci mai mult spatiu in apartament Cum faci mai mult spatiu in apartament
Schneider Electric lanseaza gama Noua Unica de aparataj modular pentru case si spatii de lucru moderne Schneider Electric lanseaza gama Noua Unica de aparataj modular pentru case si spatii de lucru moderne
Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua
Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017 Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017
Pasi esentiali in construirea unui dressing Pasi esentiali in construirea unui dressing
Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica

Vezi mai multe articole