Ferestre si usi

Ce tip de material e bine sa alegi pentru usile si ferestrele casei tale? Lemn, PVC sau aluminiu? Care dintre cele trei este cel mai ieftin si care termoizoleaza cel mai bine? Care este diferenta dintre ferestrele din PVC de clasa A si cele de clasa B sau care este suprafata maxima a deschiderilor ferestrelor ce pot fi obtinute dintr-un profil din PVC sau din aluminiu? Raspunsuri la toate aceste intrebari gasiti in rubrica “ferestre si usi” de pe site-ul Misiunea Casa.

"Planul" sticlei "termopan"

"Planul" sticlei "termopan"

14 decembrie, 2007

V-am dezvaluit saptamanile trecute cum se face sticla si care sunt cele mai “inteligente” utilizari ale acestui material. Dar nu v-am spus nimic despre cele mai raspandite tipuri de sticle: sticla plana si geamul termoizolant. Ochiurile de sticla de la ferestre au fost folosite si apreciate de oameni incepand de acum 2000 de ani. Ele au devenit insa accesibile abia la sfarsitul secolului trecut. Cele mai vechi procedee se bazau pe turnarea sticlei intr-o rama ce delimita si dadea forma placii de sticla. Se obtineau astfel placi groase cu suprafete nu prea netede. Imposibilitatea de a obtine placi mari de sticla a dus probabil la inventarea tehnicii vitraliilor care au permis inchiderea cu sticla a marilor ferestre ogivale. In acest scop se sufla sticla topita sub forma unei basici de dimensiuni…

mai mult >
Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala

Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala

04 decembrie, 2007

In ultimele decenii sticla a inceput sa fie folosita in domenii cu care la prima vedere nu are nici o legatura. Cine si-ar fi putut imagina in secolele trecute ca din sticla se pot face cabluri pentru transmisia de date.Fibra optica inlocuieste acum cablurile din cupru folosite in telefonie si nu numai. Printre realizarile ultimelor decenii se numara si asa-numita sticla cameleon. Ea contine un amestec bine dozat de cloruri, bromuri si ioduri de argint, carereactioneaza reversibil la actiunea luminii, intunecindu-se cu atit mai mult cu cit lumina este mai puternica si devenind, din contra, mai transparenta la lumina slaba. Aplicatiile nu au intirziat sa apara in cele mai diverse domenii, incepind cu ochelarii de soare, geamurile locuintelor, parbrizul automobilelor, reglarea iluminarii in…

mai mult >
Sticla - cinci milenii de claritate

Sticla - cinci milenii de claritate

02 noiembrie, 2007

Cele mai moderne amenajari, indiferent ca vorbim de arhitectura unor cladiri sau de obiecte de mic mobilier includ folosirea sticlei. De diferite culori sau grosimi, in variate dimensiuni si modele, sticla este nelipsita din peisajul urban al secolului 21. Ne-am gandit ca ar merita sa aflati ce este de fapt sticla, cum se obtine si cum a aparut. Cea mai veche sticla este sticla vulcanica, rezultata prin racirea rapida a lavei. Diferite obiecte obtinute astfel se pastreaza inca in muzee. Cel mai vechi obiect din sticla propriu-zisa se considera o amuleta albastra ce a fost gasita in Egipt si este datata in anul 7000 i.e.n. In Egipt si Liban au fost descoperite perle din sticla, vechi de 5500-3400 ani. Intr-o localitate din apropierea Bagdadului s-a gasit un cilindru din sticla albastru-deschis,…

mai mult >
Rulourile pentru ferestre

Rulourile pentru ferestre

14 septembrie, 2007

Rulourile pentru ferestre reprezinta o solutie foarte potrivita pentru protectia exterioara a geamurilor. Mai mult, aduc o nota de eleganta casei. Exista modele dotate cu accesorii de siguranta, ce nu permit, sub nicio forma ridicarea fortata din exterior. In modul acesta veti scapa de grija unei posibile patrunderi prin efractie. Pe langa aceste calitati, rulourile prezinta si alte avantaje: o buna izolare fonica (este cunoscut faptul ca zgomotul, cu care deseori noi ne obisnuim, ne afecteaza serios sanatatea), izolare termica (se elimina posibilitatea pierderii de caldura), protejeaza fereastra de intemperii si ajuta la reglarea luminii din interiorul casei. Cand comandati rulourile pentru ferestre, aveti posibilitatea de a alege intre cele cu actionare manuala, comanda realizandu-se cu…

mai mult >
Ferestrele de la mansarda

Ferestrele de la mansarda

30 august, 2007

Mansarda unei case reprezinta un loc cu totul aparte, motiv pentru care merita toata atentia cuvenita, in special cand vine vorba de iluminare. Farmecul deosebit al acestui spatiu poate suferi, si, implicit, proprietarii sai, daca ferestrele nu sunt amplasate in mod corespunzator. Daca priviti cu atentie ferestrele unei mansarde, fie ca va aflati in ea, fie ca o priviti din exterior, de cele mai multe ori veti observa ca acestea sunt amplasate prea sus. Rezultatul este privarea ochiului de privelistea unica, pe care o poate oferi mansarda. Ar trebui sa amintim si lucarnele, care pe langa aspectul inestetic, prezinta un risc mai mare de aparitie a infiltratiilor. Revenind la amplasarea ferestrelor, specialistii ne sfatuiesc ca inaltimea acestora, de la nivelul podelei, sa nu depaseasca 90-120…

mai mult >