Ferestre si usi

Ce tip de material e bine sa alegi pentru usile si ferestrele casei tale? Lemn, PVC sau aluminiu? Care dintre cele trei este cel mai ieftin si care termoizoleaza cel mai bine? Care este diferenta dintre ferestrele din PVC de clasa A si cele de clasa B sau care este suprafata maxima a deschiderilor ferestrelor ce pot fi obtinute dintr-un profil din PVC sau din aluminiu? Raspunsuri la toate aceste intrebari gasiti in rubrica “ferestre si usi” de pe site-ul Misiunea Casa.

Etansarea si izolarea ferestrelor

Etansarea si izolarea ferestrelor

29 ianuarie, 2006

...de lumea dezlantuita! Cand “lumea din afara” inseamna un amestec de ploaie cu ninsoare si cu vant ce bate in rafale ne facem calcule cum sa ne indepartam de ea cat de mult se poate. Noi, adica “lumea dinauntru”, spatiul incalzit cu cheltuiala mare si protejat cu pretul unor economii la sange… Uneori insa, cea mai buna economie este o cheltuiala bine plasata, cum ar fi cea pentru etansarea si izolarea ferestrelor. Nu de putine ori se intampla sa vedem in anotimpul rece, in diferite apartamente, la bloc sau la casa, ingramadite pe la colturile ferestrelor, gramezi de buretei, haine vechi sau variantele lor mai evoluate, saculeti cusuti umpluti cu diferite rebuturi textile… Toate aceste eforturi compenseaza prea putin pierderile de caldura din apartamente: spatiul dintre canatul…

mai mult >
Tipuri de usi

Tipuri de usi

28 ianuarie, 2006

ce deschide si inchide ... multe usi ! Nu este doar o simpla deschizatura de forma regulata in peretele unei cladiri, care sa permita intrarea si iesirea… usa casei garanteaza ocupantilor siguranta, intimitate si confort satisfacator. Usile reprezinta de drept cartea de vizita a locuintei… insa materialul din care sunt realizate si elementele de securitate incorporate sunt cele care tin la distanta “vizitatorii fara carti de vizita”… Frecvent realizate din lemn (stejar in principiu), usile de la intrare sunt tot mai des fabricate din materiale moderne, ca PVC. Uneori, “cartea de vizita” de la intrare are, in functie de gusturile fiecaruia, accesorii decorative: un inel de ciocanit, clanta (simpla sau decorativa), ochi de geam in imposta. Toate aceste elemente ii confera un caracter…

mai mult >
Epoca termopanului

Epoca termopanului

27 ianuarie, 2006

Ne-am legat evolutia de materiale solide. Mai solid decat toate, la inceputul timpurilor a fost Cuvantul. Cu vremea, ne-am mai imblanzit si am deprins sa folosim Piatra, Bronzul, apoi am trait doua varste ale Fierului... Azi, ne imbata triumful unei noi culturi - suntem in plina epoca a Termopanului. Termopanul a strabatut, cu viteza luminii, drumul de la moft la necesitate obligatorie. Pe cand englezii se rafuiau cu boala vacii nebune, noi aveam boala pe termopane. Poate ca la viitorul recensamant, ar trebui inclusa si categoria posesor/ neposesor de termopan… In Romania, vanzarile produselor de tamplarie din PVC, aluminiu si lemn stratificat au depasit toate asteptarile. O statistica a unei serioase reviste de profil ne arata ca, in 2003, s-au vandut peste 880 de mii de unitati de fereastra…

mai mult >
Usa de metal

Usa de metal

26 ianuarie, 2006

Codul penal si usa de metal... Numarul din ce in ce mai mare de spargeri de locuinte a determinat o abundenta de oferte in domeniul dispozitivelor de efractie, incepand cu broasca traditionala ranforsata si terminand cu cele mai sofisticate sisteme de alarma. Nici un sistem nu este din pacate inviolabil si toate se bazeaza, de fapt, pe efectul de descurajare. Ma pregatesc sa plec in concediu apasat de doua mari nelinisti. Unu’ ca nu stiu jocul de societate numit "prinde orbul, scoate-i ochii", la care te invita, in larghetea-i nemarginita, codul penal, facut parca sa aline sufletul bantuit al infractorului. Si doi, ca nu stiu unde sa-mi depozitez usa de la intrare, pe durata vacantei. Am usa de metal si conform inteleptului vers al Parazitilor, asta "creste interesul". |n principiu stiu…

mai mult >
Izolarea fonica...

Izolarea fonica...

24 ianuarie, 2006

...de lumea zgomotoasa ! Ploaia bate-n geam… ninsoarea bate-n geam… vantul bate-n geam… soarele bate-n geam… sa nu deschizi! Sunt doar intemperii de care trebuie sa stii cum sa te feresti… cel mai bine o faci tot in spatele unui geam… dar astfel, intreaga responsabilitate cade numai pe umerii geamului… E bine de stiut ca performantele termice ale geamurilor pot fi imbunatatite, daca el din fabricatie prezinta mai multe minusuri. Sticla nu este, din pacate, un izolator termic de calitate. Iarna de exemplu, geamul sta pe post de frontiera dubla, intre temperatura cu minus de afara si cea cu plus din casa. Insa, inchiderea unui volum de aer intre doua geamuri constituie un izolator complex. Alte solutii ar fi geamul suplimentar, geamul dublu si ferestrele duble. Geamul dublu consta…

mai mult >