Ferestrele de la mansarda

30 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mansarda unei case reprezinta un loc cu totul aparte, motiv pentru care merita toata atentia cuvenita, in special cand vine vorba de iluminare. Farmecul deosebit al acestui spatiu poate suferi, si, implicit, proprietarii sai, daca ferestrele nu sunt amplasate in mod corespunzator.
Daca priviti cu atentie ferestrele unei mansarde, fie ca va aflati in ea, fie ca o priviti din exterior, de cele mai multe ori veti observa ca acestea sunt amplasate prea sus. Rezultatul este privarea ochiului de privelistea unica, pe care o poate oferi mansarda.
Ar trebui sa amintim si lucarnele, care pe langa aspectul inestetic, prezinta un risc mai mare de aparitie a infiltratiilor.
Revenind la amplasarea ferestrelor, specialistii ne sfatuiesc ca inaltimea acestora, de la nivelul podelei, sa nu depaseasca 90-120 cm. De asemenea, dimensiunea ferestrelor este extrem de importanta. Astfel, cu cat acestea sunt mai mari, cu atat rezultatul va fi mai spectaculos. In cazul in care structura zidului nu permite ferestre de dimensiuni mari, se poate opta pentru alaturarea mai multor ferestre mici.
Odata pozitionate, ferestrele mansardei trebuie intretinute corespunzator, evitand condensul, iar acest lucru se realizeaza, printr-o izolare corespunzatoare, dar si prin mentinerea unei temperaturi constante in interior, de aproximativ 20-21 grade Celsius, precum si aerisirea periodica a incaperii.
 
Oferta de ferestre pentru mansarda este bogata. Puteti achizitiona ferestre pe care sa le plasati intr-o pozitie joasa, deoarece acestea se deschid in partea superioara. In acest mod, manevrarea se poate face usor, profitand de privelistea dobandita. Pe de alta parte, operarea din partea superioara va ofera libertatea de a aranja obiecte de mobilier chiar sub fereastra. Spatiul va fi, astfel, valorificat pe deplin.
Pozitionarea corecta despre care am vorbit, are ca scop si captarea luminii naturale. Cat mai multa posibil. In acest scop, se va avea in vedere modul de aplicare a captuselii interioare, care trebuie sa fie pozitionata orizontal, in partea superioara, si vertical, in partea inferioara. Respectand aceste reguli simple, veti obtine o distributie eficienta a luminii in incapere, va veti bucura de o panorama ampla, obtinand mansarda la care ati visat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat Plase Anti-insecte pentru Tamplarie din PVC - Aluminiu sau Lemn Stratificat
Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante
Securitatea casei: de ce sa alegi geamuri cu sistem antiefractie Securitatea casei: de ce sa alegi geamuri cu sistem antiefractie
Usa de intrare cu panel Usa de intrare cu panel
CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal? CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal?
Folie cu protectie solara sau jaluzele exterioare - Care este cea mai eficienta metoda de umbrire? Folie cu protectie solara sau jaluzele exterioare - Care este cea mai eficienta metoda de umbrire?

Vezi mai multe articole