Finisaje de ultima generatie

14 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Duralmond este unul dintre putinele materiale care pot fi prelucrate dupa orice forma sau textura, oferind un decor unic pentru pereti, suprafete curbe sau cornise. Aceasta denumirea provine din alaturarea prefixului “Dur-“ la cuvantul “almond” tradus in limba romana prin “migdala”.
 
finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare
finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare
finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare finisaje interioare
Duralmond este un material compozit obtinut din coji de migdale pisate amestecate cu rasini naturale si sintetice, obtinut printr-un proces de polimerizare. Amestecul este turnat intr-o matrita si prelucrat in cuptoare, obtinandu-se astfel produsul finit care poate fi prelucrat intr-o infinitate de forme si culori. Biodegradabil, reciclabil, usor, cu acustica deosebita, rezistent la umiditate, ignifug, acest material a revolutionat lumea amenajarilor interioare pentru ca a oferit noi posibilitati de finisare, mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.
 
Faptul ca poate imita orice finisaj, inclusiv culorile si textura lemnului, ecologistii il considera materialul care va salva copacii de la taiere si prin urmare va duce la o exploatare responsabila a padurilor. Duralmond poate fi utilizat cu succes in crearea unor decoratiuni interioare, pereti despartitori pentru interior, paravane cu modele florale, cat si pentru exterior in finisajul fatadelor. Din acelasi material mai pot fi obtinute pe langa modelele speciale si imitatii perfecte de piatra naturala. Usurinta cu care a imbracat forme noi a oferit o surpriza producatoriilor si designerilor de interior.
 
Acestia au reusit mult mai usor sa reconstituie decoruri clasice, cu elemente speciale de arhitectura, caracteristice stilului Art Nouveau, Art Deco sau Rococo. Si in cazul amenajarile moderne in care regasim minimalismul si tendintele ultimilor ani precum forme geometrice si motive florale, acest material s-a potrivit perfect. Un alt avantaj al produsului este obtinerea sa intr-o gama de culori foarte variata si utilizarea in cele mai complexe proiecte de design si arhitectura.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv? Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?
Ce este sticla celulara si la ce foloseste? Ce este sticla celulara si la ce foloseste?
Adeziv pentru polistiren Adeziv pentru polistiren
Bucura-te de TERMORELAXARE folosind BCA Bucura-te de TERMORELAXARE folosind BCA
BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii
Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului Placi ceramice de dimensiuni mari - o alta definitie a spatiului

Vezi mai multe articole