Firmele de repartitoare isi bat joc de ieseni

04 iunie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Firmele de repartitoare din Iasi s-au dedat la un adevarat jaf al locuitorilor capitalei Moldovei. Numai la Serviciul Asociatiilor de proprietari au fost depuse, in luna mai, numeroase plangeri privind jecmaneala practicata de firmele respective. Oamenii reclama faptul ca modalitatea de calcul si costurile exorbitante ce le percep firmele de montare si citire a repartitoarelor sunt caile prin care acestea ii jefuiesc. Maria Popa, directorul executiv al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Iasi, invoca prevederile legii, dar nu spune si ceea ce a facut institutia la conducerea careia se afla pentru ca legea sa fie respectata, de vreme ce a catadicsit sa vorbeasca abia dupa ce presa ieseana a semnalat practicile celor de la firmele de repartitoare. „Pe facturile primite de fiecare om in parte ar trebui mentionat cat la suta revine citirii facturii si cat la suta pentru calcul. In cazul in care reprezentantii firmelor nu citesc repartitoarele si trec din oficiu acest lucru (ceea ce se intampla de regula – n.n.), sunt incalcate dreptul consumatorilor si interesele economice” – zice directoarea Popa, cu aerul ca ne comunica ceva la care nici nu ne-am fi gandit. Ceea ce asteapta oamenii este ca OPC, cu functionari platiti de contribuabil, sa aplice Legea 21/1992, care prevede ca facturarea serviciilor neefectuate se pedepseste cu amenzi ce pornesc de la sume de 30 milioane lei vechi si pot ajunge la 300 milioane lei vechi.
 
La randul sau, prefectul de Iasi, Nicusor Paduraru, declara: „Nici eu nu sunt multumit de serviciile firmelor de repartitoare”, precizand ca, in urma articolelor din presa, „Prefectura s-a autosesizat si urmeaza sa informam autoritatile de control abilitate”. Autoritati, multe, care insa nu prea isi fac datoria.
 
Zeci de mii de ieseni platesc caldura fara nici un calcul, desi au repartitoare pentru achizitionarea si instalarea carora au cheltuit multi bani. Firmele stabilesc, chipurile, pentru fiecare scara de bloc, un program lunar de citire a repartitoarelor, locatarii fiind anuntati printr-un afis. Orele stabilite de reprezentantii firmelor sunt cele la care cei mai multi locatari nu se afla la domiciliu, ci la locurile de munca. Incat factura este calculata arbitrar, iar firma continua sa-si incaseze banii pentru citirea repartitoarelor, in mod fraudulos.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

IMMOFINANZ: Fulga Dinu preia conducerea operatiunilor de birouri si retail din Romania IMMOFINANZ: Fulga Dinu preia conducerea operatiunilor de birouri si retail din Romania
Cine va plateste aparatele arse Cine va plateste aparatele arse
Ce fac bancile cu un bloc de 100 de apartamente in insolventa Ce fac bancile cu un bloc de 100 de apartamente in insolventa
Cadastru Cadastru
Titan - un cartier cu locuinte ieftine? - 2008-09-10 Titan - un cartier cu locuinte ieftine? - 2008-09-10
Seres: Gazele si lumina se vor scumpi de la 1 iulie cu 1-2% Seres: Gazele si lumina se vor scumpi de la 1 iulie cu 1-2%

Vezi mai multe articole