Armonie Totul intr-o singura culoare

24 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Albul este cea mai cautata culoare in designul interior
 
Stilistii declara la unison ca albul nu se demodeaza niciodata
 
Cu alb nu gresesti niciodata
 
Albul este o alegere versatila, care poate fi folosita atat in spatiile decorate in stil clasic, dar si in cele moderne. In plus, are capacitatea de a reflecta lumina in loc de a o absorbi, de aceea este alegerea ideala pentru incaperile care nu beneficiaza de lumina naturala. Daca mobilierul sau covorasele sunt ceva mai greu de intretinut, celelalte suprafete albe sunt rezistente la pete, fiind mult mai usor de curatat decat cele inchise. Apoi, la alb putem asorta orice alta culoare, pentru a accentua o piesa de mobilier sau un accesoriu. In cazul albului, lumina naturala este factorul principal care trebuie sa influenteze orientarea camerelor. De asemenea, daca pe o latura a casei exista multa verdeata, atunci este ideal ca livingul sa fie amplasat aici, dupa cum recomanda arhitectii.
 
De asemenea, materialele pentru pardoseala sunt foarte importante, fiindca in ele se reflecta toate umbrele din interior. Intr-un spatiu decorat in alb, poti sparge monotonia cu ajutorul accesoriilor, cum sunt vasele din portelan, cu un covor bej sau chiar mai inchis, cu niste draperii bogate, dar poti crea un efect extraordinar prin amplasarea, peste tot in casa, a plantelor de interior si a vazelor cu flori. Pe un fond alb arata superb. In fine, albul nu inseamna neaparat linii drepte, moderne. Poti opta pentru acel look romantic, usor invechit, alegand mobila antichizata, de culoare alba, care adauga foarte multa caldura unei locuinte.
 
Baia - perfectiunea pura
 
Proaspata, curata si luminoasa, baia decorata in alb este „perfectiunea pura”, sunt de parere designerii britanici. Indiferent daca vom opta pentru o pata de culoare sau vom pastra baia perfect alba, aceasta va fi mereu in voga. O baie alba este foarte potrivita pentru familii, devenind un mediu luminos si relaxant.
 
Pastrarea unei linii clasice, dar folosind materiale moderne, va crea un spatiu intim placut si confortabil. Un plus de extravaganta este instalarea unui candelabru, care va imprastia lumina in toata incaperea, insa nu oricine este dispus sa riste cu o astfel de idee. Mai ales ca si pentru celelalte incaperi trebuie sa folosim un element in acelasi stil. Pentru a nu iesi din linia coloristica, designerii recomanda folosirea catorva elemente gri pal sau alb murdar, care pot da o nota de eleganta. Un alt element sic este sticla, care poate imbraca o cabina de dus sau poate inlocui usile dulapioarelor. Nu trebuie sa uitam nici de oglinzi, care pot fi ovale sau patrate, in functie de linia celorlalte elemente de decor.
 
Acestea au rolul de a reflecta si mai bine lumina, dand impresia de si mai mult spatiu. Pentru o baie alba, designerii recomada accentuarea cu cateva pahare de sticla cu lumanari colorate sau folosirea unui set de prosoape si halate intr-o culoare tare. Ca sa evitam diferentele de nuanta intre obiectele sanitare, specialistii recomanda alegerea unui set de la acelasi producator, altfel riscam sa avem o baie cu aspect invechit. In plus, este indicat sa cerem parerea unui designer, care ne va ajuta sa alegem atat linia potrivita, cat si nuanta de alb si accentele potrivite.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

80.000 de euro pe luna, cea mai mare chirie platita pentru o casa 80.000 de euro pe luna, cea mai mare chirie platita pentru o casa
Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel
Proprietarii de apartamente afiseaza preturi de criza - 13 Martie 2009 Proprietarii de apartamente afiseaza preturi de criza - 13 Martie 2009
Veranda Mall și-a deschis porțile Veranda Mall și-a deschis porțile
Romanii cer credite ipotecare, dar bancile ii trimit la plimbare - 06 Aprilie 2009 Romanii cer credite ipotecare, dar bancile ii trimit la plimbare - 06 Aprilie 2009
Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro Subventia pentru case, maximum 20.000 de euro

Vezi mai multe articole