Placi de gipscarton

Gipscartonul: o solutie ieftina si rapida pentru amenajarea spatiului

17 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La ce sunt bune plăcile de gips-carton?

Compartimentarea rapidă a spațiului este cel mai important mod de utilizare a plăcilor de gipscarton pentru că ele îți dau posibilitatea să-ți delimitezi mult mai ușor spațiul interior, fie că ai o locuință pe care vrei să o remodelezi sau una care e doar în stadiul de proiect.

Ce înseamnă “mai ușor”?
- Mai ușor înseamnă mai ieftin. Un perete realizat din gips-carton va fi mai ieftin decât un perete de zidărie.
- Mai ușor înseamnă mai repede. Un perete realizat din gips-carton se ridică mult mai repede în comparație cu unul tradițional din caramidă sau bolțari.
- Mai ușor înseamnă mai simplu de finisat. Nu mai este nevoie de multă muncă și finisare pentru a avea pereți drepți, plăcile de gips-carton sunt perfect netede și plane din fabricație. 

“Da, dar ce faci cu umezeala, rezistența la foc sau izolarea fonică?”

Există mulți oameni care își pun aceste întrebări legitime. În aparență gips-cartonul se confruntă cu aceste probleme. Dar este doar o problemă de percepție. Piața materialelor de construcții a evoluat foarte mult în ultimii ani iar aceste neajunsuri au fost rezolvate cu brio.

Gips-cartonul este precum un sandviș. Stratul exterior este realizat dintr-un carton special iar stratul interior din gips. Grosimile cele mai uzuale sunt de 9.5 mm si 12.5 mm. Placile mai subțiri, de 9.5 mm sunt recomandate la placare plafonului, iar cele de 12,5mm sunt pentru pereți, acolo unde se dorește o finisare perfectă sau o izolare mai bună.

Modul cum este tratat stratul exterior îi permite gips-cartonului să-și schimbe proprietățile astfel încât să reziste mai bine la apă, zgomot sau foc. Acum sunt disponibile tipuri de gips carton care au o rezistență mai mare la foc, altele care asigură o foarte bună izolare fonică și tipuri care oferă o rezistență sporită contra umezelii. Pentru a fi recunoscute mai ușor producătorii le-au organizat pe culori:

- gips-cartonul albastru este cel care oferă o izolație fonică mai mare
- gips-cartonul mov are o rezistență ridicată la foc
- gips-cartonul verde rezistă mai bine la umezeală.

În plus pentru baie sau bucătărie, precum și alte locuri unde există o umiditate mai mare în aer, o soluție foarte bună este să folosești o amorsă contra mugegaiului combinată cu vopseaua lavabila rezistentă la umezeală. Disponibilă în mai multe culori, aceasta oferă un finisaj deosebit, este durabilă în timp și impiedică formarea mucegaiului sau a fungilor.

Pentru ca ție să-ți fie și mai ușor în amenajarea spațiului îți recomandăm acest catalog cu prețuri mici la gipscarton și vopsea lavabilă. Spor la treabă!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Adeziv pentru polistiren Adeziv pentru polistiren
BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii
Lacul care revigoreaza piatra Lacul care revigoreaza piatra
Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate
Programul Casa Eficienta Energetic mai are fonduri disponibile. Poti economisi pana la 70% din energie cu ajutorul vatei bazaltice Programul Casa Eficienta Energetic mai are fonduri disponibile. Poti economisi pana la 70% din energie cu ajutorul vatei bazaltice
Betonul da tonul amenajarilor moderne Betonul da tonul amenajarilor moderne

Vezi mai multe articole