on

Placarea cu faianta - Ghid Practic

10 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Renovarea unei locuinte poate presupune costuri destul de ridicate, dar daca iti doresti sa diminuezi aceste costuri poti incerca sa realizezi si singur diverse lucrari de reparatie sau renovare in propria locuinta.

Iata ce trebuie sa stiti pentru a realiza o placare cu faianta de calitate:

Pentru a realiza un montaj cat mai corect, traseaza cu ajutorul unui creion si al unei sfori o linie de ghidaj pentru montarea primului rand de placi ceramice, apoi aplica adezivul in pat subtire cu ajutorul unei gletiere cu dinti, dar nu inainte ca suprafata sa fie amorsata sau chiar hidroizolata.

Timpul de uscare al adezivului este de aproximativ 24 de ore, dupa care poti indeparta distantierele din plastic si poti trece la chituire.

Dupa uscarea chitului se poate trece la fasonarea rosturilor care se realizeaza cu ajutorul unei gletiere cu burete, nu apasa prea mult pentru a nu scoate gletul din rosturi.

Care este rolul gletierei cu dinti?

Datorita santurilor in adeziv lasate de dintii gletierei, atunci cand se preseaza placa de faianta de perete, adezivul se intinde uniform si face priza completa.

Se pot realiza placari cu faianta pe suporturi din beton, caramida, BCA, dar si suporturi din lemn sau rigips.

Pentru ultimele doua tipuri de suport vei avea nevoie de un adeziv creat special pentru asemenea suprafete. Spre exemplu, pentru placarile pe rigips se foloseste de regula un adeziv elastic.

Cu ce situatii se confrunta forumistii nostri? Te invitam sa citesti in continuare.

Bcezar76: Am terminat de dat jos toata faianta veche, am facut stalpisorii cu profil metalic de tencuire dupa care am cu ajutorul unui dreptar i-am adus cat de cat la o forma dreapta! Peretii din BCA au fost tratati cu amorsa adeziv CM 11 plus si plasa arata mult mai bine acum, insa am unele nelamuriri:

1. Care este timpul de uscare a tencuielii predozate?

2. Peretii lisati cu gletiera metalica si de polistiren tot mai au unele denivelari, acestea vor fi preluate cumva de masa de adeziv? Este necesar aplicarea unui strat de tinci?

3. Placile de faianta au dimensiunile 20/50 cm folosesc gletiera de 10 mm pentru adeziv?

4. Tinand cont de dimensiunea peretilor respectiv 2/2,5 ce dimensiune ar trebui sa aiba rosturile?

5.  Din cate mi-am dat seama peretele cel opus usii de la intrare are o diferenta de 1 cm poate mai mult intre colturi si tavan cum ar trebui sa procedez la placare cu faianta?

Raspunsurile nu au intarziat sa apara.

1. Ce ati utilizat dumneavoastra este un adeziv si nicidecum o tencuiala. Uscarea se produce repede, insa maturarea materialului utilizat se produce in timp, de obicei in 2-3 saptamani.

2. Nu, se pot monta placile ceramice urmand ca denivelarile sa fie scoase din grosimea adezivului.

3. Da, puteti utiliza o gletiera de 10 mm pentru adeziv.

4. ‎Rosturile pot avea 2 - 3 mm latime.

5. Diferenta ar trebui sa fie in partea inferioara a placarii. Trebuie sa masurati exact in asa fel incat pe verticala, incepand cu muchia dintre perete si tavan, de sus in jos sa va incapa "n" placi intregi, iar diferenta de placa sa fie la muchia dintre perete si pardoseala.

Citeste intreaga conversatie aici

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit
BCA – materialul inovativ al secolului pentru constructiile cu structura de zidarie portanta BCA – materialul inovativ al secolului pentru constructiile cu structura de zidarie portanta
Fatada ventilata cu placi HPL Fatada ventilata cu placi HPL
Pentru casa care te tine o viata, alege BCA Pentru casa care te tine o viata, alege BCA
In cat timp se usuca spuma poliuretanica? In cat timp se usuca spuma poliuretanica?
MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat

Vezi mai multe articole