Gradina ca-n povesti la preturi taiate de la radacina!

22 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

A venit toamna, frunzele parasesc copacii, temperatura scade usor-usor, iar gradina isi pierde un pic din farmec si frumusete, iar plantele se pregatesc de iarna.
Dar pentru ca tu sa te bucuri de gradina ta si la anul acum este un moment bun sa o
ferastrau electric
pregatesti pentru primavara viitoare.
 
De ce unelte ai nevoie
Incepi cu taierea ramurilor pentru a forma coroana copacilor tineri. Scurteaza unele ramuri pentru a mentine pomul intr-un echilibru fiziologic si pentru a permite luminii sa intre in toata coroana copacului. Este recomandata taierea copacilor foarte batrani si uscati, pentru evitarea accidentelor din iarna cand datorita inghetului sau a zapezii ei se pot rupe. Deci, vei avea nevoie de o foarfeca de crengi si de un motoferastrau, electric sau pe benzina.
Va trebui sa aspiri frunzele cazute, dar nu toate. Este indicat sa lasi o parte din frunzele sanatoase deoarece ele constituie un ingrasamant bun. Totusi, vei aspira frunzele uscate si cealalta parte din frunze sanatoase. Pentru aceste lucruri vei avea nevoie de un produs care sufla si/sau aspira frunzele, un aspirator de frunze.
Dupa ce termini de taiat ramurile copacilor si de curatarea solului de frunze, daca ai si o gradina mare e bine sa sapi pamantul. Astfel vei scapa de buruieni si precipitatiile din timpul iernii vor intra mai bine in sol. Astfel ca in prima parte a anului viitor in sol va fi o cantitate importanta de apa, iar pamantul va fi mai usor de lucrat. Cumpara o motosapatoare cu o adancime a frezei de 15-20 cm pentru ca solul sa fie bine sapat.
Ultimul pas – hidroforul. Uda pamantul ori de cate ori este nevoie. Primavara, vara,
arbusti ornamentali
toamna. Solul si vegetatia vor avea mereu nevoie de apa.
Daca ai nevoie de mai multe unelte pentru gradina le poti gasi in acest catalog cu preturi mici.
 
Ce poti planta
Toamna este anotimpul perfect de plantare pentru cele mai multe specii de copaci si arbusti ornamentali. Dar inainte de a planta ceva, trebuie sa cureti pamantul de frunze si sa-l sapi.

catalog leroy merlin
Pentru o gradina de vis primavara, decoreaza gradina toamna cu arbusti ornamentali ce au flori frumoase si pline de culoare. Ca sa ai o gradina frumoasa si pe timp de iarna, planteaza chiparos albastru.
Datorita umiditatii optime pe care o poate asigura acest anotimp si a caldurii acumulate de sol in timpul verii, toamna este sezonul ideal pentru a planta pomi fructiferi. Pruni, caisi, ciresi, visini, orice doresti sa ai in gradina... si pe masa.
Iti poti face gradina asa cum iti imaginezi. Asta nu inseamna neaparat ca vei avea nevoie de o suma mare de investit. Cerceteaza piata si gaseste cele mai bune preturi pentru o gradina de poveste sau gaseste-le in acest catalog cu preturi mici.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

8 flori care poarta nume de celebritati 8 flori care poarta nume de celebritati
Luna iulie in gradina si livada Luna iulie in gradina si livada
Ghid de montare a pavelelor Ghid de montare a pavelelor
Organizarea magaziei: cum sa iti asezi toate sculele intr-o ordine perfecta Organizarea magaziei: cum sa iti asezi toate sculele intr-o ordine perfecta
Veranda: relaxare pentru intreaga familie Veranda: relaxare pentru intreaga familie
Cum deshidratezi fructele si legumele Cum deshidratezi fructele si legumele

Vezi mai multe articole