Veranda cu scaune

Veranda: relaxare pentru intreaga familie

12 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru copii veranda casei reprezinta un loc uscat unde se pot juca cand ploua, pentru cupluri este locul ideal in care pot impartasi intamplarile de peste zi sau se pot bucura de o cina romantica, iar pentru seniori este spatiul confortabil in care isi pot bea cafeaua si pot citi ziarul.

Veranda sau terasa poate fi o prelungire discreta a casei, desi majoritatea oamenilor prefera sa aiba suficient spatiu pentru a aseza o masa cu scaune sau un balansoar comod.

Cand timpul e frumos, veranda poate fi folosita si pentru amenajarea unei bucatarii de vara sau pentru sezlonguri. Pentru vremea rece, verandele pot fi inchise total sau partial prin instalarea geamurilor detasabile. De asemenea, terasa casei poate beneficia si de un semineu, perfect pentru zilele de toamna si iarna in care te poti bucura de peisaj fara ca frigul sa te afecteze.
In ceea ce priveste podelele, acestea pot fi din lemn, dar si piatra, caramida, placi ceramice sau ciment, in functie de fundatia verandei, buget, stilul constructiei, dar si pozitionarea acesteia.

Avand in vedere ca momentul perfect pentru relaxarea pe veranda este seara, iluminatul joaca un rol important in crearea ambiantei potrivite. Corpurile de iluminat pot fi plasate atat pe tavan, sub forma de spoturi, cat si pe stalpii balustradei sub forma felinarelor. In functie de preferinte se pot folosi si lampi, mai ales daca vrei sa amenajezi un loc de citit. Alege un sistem de reglare a intensitatii luminii pentru a putea controla tipul de ambianta dorit.

                                                

In ceea ce priveste mobilierul, piesele incorporate in constructia vernadei sunt potrivite pentru spatiile mici, insa designerii ne sfatuiesc sa alegem mobilier de sine statator. Unul dintre beneficiile acestei zone a casei este versatilitatea sa, posibilitatea de schimbare si reconfigurare a designului. Producatorii de textile isi extind portofoliul de produse prin materiale rezistente la conditiile atmosferice, deci perfecte pentru mobilierul de veranda.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Care sunt florile de gradina care infloresc toamna Care sunt florile de gradina care infloresc toamna
Plante cataratoare pentru o gradina de vis Plante cataratoare pentru o gradina de vis
Recomandari de Intretinere a Pavajului Recomandari de Intretinere a Pavajului
Terariul, gradina miniaturala Terariul, gradina miniaturala
Leandrul: sfaturi de ingrijire si de inmultire Leandrul: sfaturi de ingrijire si de inmultire
Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece

Vezi mai multe articole