Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Trucuri pentru ingrijirea florilor in luna septembrie

09 septembrie, 2015

Chiar daca vara s-a terminat, asta nu inseamna ca nu te mai poti bucura de florile din gradina ta. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa te bucuri de florile frumoase si in vaza, nu doar in gradina, si nu doar toamna, ci si pe perioada iernii si anul viitor. In cazul trandafirului chinezesc, la sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie, este recomandat sa tai florile deoarece planta are nevoie de fortificare, adica de acumularea de rezerve pentru a trece cu bine iarna si pentru o buna maturare a lemnului. Daca tai flori pentru a le aseza in vaza, realizeaza aceasta operatiune dimineata devreme, infasoara-le in hartie de ziar si scufunda-le apoi in apa din vaza. Taie trandafirii intotdeauna in diagonala. Dupa ce ai taiat dalii, scufunda-le tulpinile in apa calda, iar tulpinile…

mai mult >
on

Ce este compostul si la ce este el bun

12 august, 2015

Compostul este un sol “artificial”, in sensul ca este obtinut intr-un mediu controlat si contine fix substantele si nutrientii pe care noi dorim sa ii contina, in cantitatile si proportiile controlate de persoana care obtine compostul. Totodata, compostarea este o metoda de reciclare a deseurilor, chiar cea mai veche metoda. Cu ajutorul ei, deseurile organice din bucatarie si din gradina ajung inapoi in sol, intretinand si stimuland viata. De ce si la ce este bun compostul? - In primul rand, compostul ajuta la fertilizarea solului si asigura plantelor nutrientii necesari cresterii viguroase; - Creste rezistenta plantelor in fata bolilor si a daunatorilor; - Compostul ajuta la retinerea apei in sol; - Are un mare avantaj, se incalzeste mai repede, datorita culorii inchise, si astfel semintele…

mai mult >
on

Luna iulie in gradina - ce recoltam si ce plantam

23 iulie, 2015

Iulie este una dintre cele mai caniculare luni in Romania. Prin urmare, plantele din gradina ta au nevoie de foarte multa apa. Daca nu au apa suficienta, frunzele vor deveni amare, iar gustul fructelor si semintelor nu va fi cel corespunzator. Cu toate astea, iulie este luna in care incepi sa recoltezi majoritatea legumelor, dar si sa plantezi legumele pentru toamna. Ceapa si usturoiul. Cand frunzele lor incep sa se usuce inseamna ca se apropie momentul sa le recoltezi. Calca frunzele si culca-le la pamant, apoi asteapta sa se usuce bine. Cand frunzele sunt complet uscate, ia o furca si scoate ceapa si usturoiul din pamant. Depoziteaza-le intr-un loc ferit de umezeala, rasfirate, pe o patura sau prelata, spre exemplu, si lasa-le sa se usuce bine de tot. Anghinarea este de preferat sa o recoltezi…

mai mult >
on

Luna iulie in gradina si livada

06 iulie, 2015

Luna iulie, care tocmai si-a intrat in drepturi, aduce nu doar canicula si vacanta, dar si o serie de fructe delicioase in gradina si livada ta, precum si cateva lucrari specifice acestei luni. Zmeura incepe sa se coaca si o poti culege in iulie si in august. Este indicat sa o culegi cu o codita, astfel incat sa nu se scurga zeama din fruct. Deoarece crengutele de pe care ai cules fructele se vor usca repede, este recomandat sa le tai imediat dupa ce ai recoltat. Murele se coc tot in iulie si, in functie de vreme, vor avea rod pana in septembrie. Sfat, atat pentru mure, cat si pentru zmeura: nu umple cosul cu aceste fructe, pentru ca nu rezista la presiune si cele de la fundul cosului vor fi strivite. Coacazele, indiferent daca sunt albe, rosii sau negre, este recomandat sa le culegi cu tot…

mai mult >
on

Plante care nu trebuie sa lipseasca din iazul tau

03 iunie, 2015

Daca ti-ai amenajat un iaz in gradina sau daca intentionezi sa faci asta in viitorul nu prea indepartat, atunci trebuie sa stii ca iazul tau are nevoie si de plante acvatice care sa-l infrumuseteze si sa asigure oxigenul pestilor. Probabil ca vei avea si cativa pesti in iaz, corect? Ei bine, iata 5 propuneri de plante acvatice pe care le poti aclimatiza in iazul tau. 1 Papirusul oxigeneaza apa si produce substante nutritive care vor ajuta alte plante din iaz sa se dezvolte. Papirusul se dovedeste o alegere potrivita deoarece se impaca bine cu pestii decorative din iaz si cu apa usor salina. Aceasta planta acvatica seamana cu un palmier in miniatura. 2 Nuferii reprezinta principalul ornament al oricarui iaz. Ei ofera pestilor umbra si previn inmultirea algelor. Exista multe varietati de nuferi,…

mai mult >