on

Grupul TeraPlast dedica Centenarului Marii Uniri campania Acasa, de 100 de ani!

29 noiembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor din Romania, realizeaza campania „Acasa, de 100 de ani!”, prin care celebreaza Romania.

In cadrul campaniei „Acasa, de 100 de ani!”, Grupul TeraPlast celebreaza povestile frumoase din casele romanesti si a invitat mai multi lideri ai comunitatilor din Romania, printre care Simona Baciu - fondatoarea Transylvania College, Gabriel Lazany - managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, Florin Estefan - managerul Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, Aurel Tamas - cantautor, Valentin Vesa - fondatorul ShoeBox, Tiberiu Useriu - ultramaratonistul roman care a reusit sa castige de trei ori la rand cel mai dur maraton din lume (6633 Arctic Ultra) si Alin Uhlmann Useriu - presedintele asociatiei Tasuleasa Social, Valentina Ardean-Elisei, Laura Pristavita si Daniela Ratiu - jucatoare ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 si antrenorul lor, Horatiu Pasca, sa vorbeasca despre ce inseamna pentru ei „acasa”.  De asemenea, din dorinta de a sustine povestile si visele care se nasc intr-o casa, Grupul s-a implicat in proiectul BIG BUILD 2018, derulat de organizatia Habitat for Humanity Romania.

Pentru Grupul TeraPlast, Romania este acasa deoarece realizarile noastre au fost posibile doar avand casa noastra aici si o mare familie alaturi - angajatii si partenerii nostri. Deoarece intelegem ca o casa nu inseamna doar un adapost, ci o sansa la o viata mai buna,  ne-am alaturat cu bucurie mai multor cauze sociale, printre care si proiectului BIG BUILD 2018, derulat de Habitat for Humanity Romania, in luna octombrie 2018” a declarat Alexandru Stanean, Director General TeraPlast Group.

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerata si voluntariat organizat in fiecare an de Habitat for Humanity Romania, ajuns in 2018 la a zecea editie. Anul acesta, peste 350 de voluntari veniti din toate colturile tarii si din SUA, Germania si Olanda au ajutat la ridicarea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din Cumpana, judetul Constanta. Voluntarii au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta in prima lor casa decenta incepand cu primavara anului viitor.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity Romania marcheaza in fiecare an Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra dreptului fiecarui om la o locuinta decenta. Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. Peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece. In plus, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

Despre TeraPlast Group
Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Apartamente noi in Militari Apartamente noi in Militari
Solutiile OARB pentru dezvoltarea Capitalei Solutiile OARB pentru dezvoltarea Capitalei
asigurare asigurare
Legislatia aferenta Fondului Proprietatea, in dezbatere publica Legislatia aferenta Fondului Proprietatea, in dezbatere publica
Dezvoltatorii care livreaza apartamente fara certificat energetic risca amenzi - 15 aprilie 2010 Dezvoltatorii care livreaza apartamente fara certificat energetic risca amenzi - 15 aprilie 2010
Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar

Vezi mai multe articole