on

Hidroizolarea fundatiei – Sfaturile date de specialistii nostri unui cititor

23 martie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Forumul Misiunea Casa si-a facut un renume din a oferi solutii utile cititorilor sai, aflati in cautarea unor solutii de calitate pentru construirea si amenajarea locuintei. Topicurile de pe forum nu sunt, insa, unica modalitate prin care acestia pot solicita ajutor. Una dintre caile prin care cititorii ne pot adresa intrebari este inclusiv formularul “Contacteaza-ne”, prin intermediul caruia am primit de-a lungul timpului mai multe mesaje.

Cum unele subiecte sunt de interes general, am ales saredam in acest articol unul dintre acestea, alaturi de solutia propusa. Astfel, Dumitru M. ne-a contactat in urma cu o saptamana pentru a ne cere sfatul in legatura cu hidroizolarea peretelui fundatiei. Acesta ne-a precizat in mesaj ca nu are incredere in recomandarile mesterului angajat pentru lucrare:

“Dorim sa facem hidroizolatia fundatiei unei case constuite in Ilfov, in urma cu doi ani. Au fost facute sapaturile pe tot perimetrul casei pana la talpa fundatiei. Cand a fost construita casa, au fost executate lucrarile de hidro si termoizolatie a placii de peste cota 0. Mesterul pe care l-am angajat pentru executarea hidroizolatiei vrea sa tencuiasca peretele fundatiei pana la talpa, apoi sa lipeasca polistiren extrudat cu adeziv, urmat de membrana bituminoasa. Apoi, va pune inapoi pamantul excavat anterior.

Ma intreb daca este corect sa fie pus intai polistirenul si apoi membrana bituminoasa? Eu am citit la dumneavoastra ca este exact invers, adica se pune mebrana bituminoasa si apoi polistirenul extrudat.  Vreau sa stiu daca mai este nevoie de polistiren din moment ce noi am executat deja termoizolatia placii de sub pardoseala , asa cum am mentionat mai sus”.

Raspunsul oferit de specialistii Misiunea Casa i-a confirmat dubiile cititorului nostru. Iar recomandarile au fost urmatoarele:

“Se va tencui fundatia actuala, daca este nevoie, se va amorsa si apoi se va lipi membrana bituminoasa. Ulterior, va urma izolarea cu polistiren extrudat si va putea fi adaugata o membrana cu crampoane pentru protectia intregului sistem. Termoizolatia pe fundatie nu este necesara daca nu exista subsol sau demisol. O izolatie se poate adauga doar pe zona de soclu, pana undeva la 20-30 cm sub nivelul solului, dupa inaltimea soclului”.

Acesta a fost, asa cum am mentionat si la inceputul articolului, numai unul dintre sutele de cazuri pe care specialistii Misiunea Casa le rezolva in fiecare luna. De ce? Pentru ca ne face placere sa impartasim cu voi secretul amenajarilor de calitate.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Valentin Cocan

27 martie, 17:44

imi place raspunsul dumneavoastra !

Alte articole

Cum gestionam mai eficient activitatea pe santier? Cum gestionam mai eficient activitatea pe santier?
Tinerii in varsta de pana la 35 ani care detin o garsoniera ar putea accesa programul Tinerii in varsta de pana la 35 ani care detin o garsoniera ar putea accesa programul "Prima Casa"
INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806 INS: Numarul locuintelor finalizate in primul semestru a scazut cu 868 unitati, la 17.806
Flanco lanseaza patru noi servicii pentru clienti Flanco lanseaza patru noi servicii pentru clienti
Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias
Sustenabilitatea, motorul dezvoltarii produselor si solutiilor locale Saint-Gobain Romania Sustenabilitatea, motorul dezvoltarii produselor si solutiilor locale Saint-Gobain Romania

Vezi mai multe articole