Iasiul are nevoie de investitii imobiliare

23 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Specialistii imobiliari ieseni le recomanda oamenilor de afaceri sa investeasca in construirea de locuinte si spatii pentru birouri in Iasi. Daca, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, brokerii se asteapta la dublarea chiriilor pentru apartamente, nu acelasi lucru se va intampla si cu pretul locuintelor.
"Iesenii sunt din ce in ce mai pretentiosi in ceea ce priveste achizitionarea locuintelor", spun brokerii imobiliari din Iasi. Potrivit lui Gelu Savin, senior broker la o companie imobiliara, cele mai multe cereri pe piata imobiliara din Iasi nu mai sunt cele pentru apartamentele cu o camera, ci locuinte cu o suprafata cat mai mare. "Iesenii isi indreapta atentia mai ales asupra apartamentelor cu trei camere. Mai mult, exista din ce in ce mai multe cereri pentru case", a declarat Gelu Savin.
De anul viitor, pretul chiriilor din Iasi va exploda
Daca anul trecut, un apartament cu 3 camere putea fi achizitionat cu 55 mii de euro, anul acesta, pentru acelasi tip de locuinta, un iesean trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 65 mii de euro. "Nu este o crestere foarte mare, avand in vedere ca, in perioada 2004-2005, pretul apartamentelor s-a dublat", a mai spus Gelu Savin.
La ce sa se astepte iesenii dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana? "Pretul apartamentelor nu va creste foarte mult anul viitor, se va pastra aceeasi crestere ca si anul trecut, adica cu aproximativ 10 mii de euro", a declarat senior bokerul. Nu acelasi lucru se va intampla insa si cu pretul chiriilor. Potrivit specialistilor, daca un apartament cu doua camere poate fi inchiriat acum cu 250 de euro, anul viitor chiria se va dubla. "Cererea de chirii este foarte mare in Iasi, oras universitar si cu un potential de investitii foarte mare. In schimb, oferta de chirii este aceeasi, motiv pentru care chiriile in Iasi vor exploda", a apreciat Gelu Savin.
Specialistii sunt de parere ca, in Iasi, cererea pe piata imobiliara este foarte mare. Exista multe solicitari din partea studentilor, a oamenilor de afaceri din regiunea Moldovei sau chiar din tara. "Nu se construieste suficient in Iasi. Pentru a face fata acestei cereri, cred ca Iasiul are nevoie de investitii imobiliare ca de aer. In urmatorii ani, proiectul Zonei metropolitane a Iasiului, adica extinderea orasului in comunele invecinate, ar putea reprezenta o solutie. Iar speculantii nu vor intarzia sa apara nici aici. Odata pus pe roate acest proiect, pretul terenurilor construibile din aceste localitati va creste simtitor ", a incheiat Gelu Savin, senior broker la compania imobiliara Vektor.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza? Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza?
Pregatiri de casa noua Pregatiri de casa noua
Electrolux propune accesorii practice pentru o bucatarie multifunctionala completa Electrolux propune accesorii practice pentru o bucatarie multifunctionala completa
bilete bilete
Dezastru imobiliar in estul Europei - 09 Aprilie 2009 Dezastru imobiliar in estul Europei - 09 Aprilie 2009
Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari Producatorul de mobila Remex dezvolta modele proprii pentru profituri mai mari

Vezi mai multe articole