on

Iluminatul inteligent: concluzii dupa un test cu becul smart TP-LINK LB130

18 decembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Solutiile inteligente isi fac loc incet, dar sigur, in casele noastre. In prezent, aproape orice aplicatie domestica traditionala are si un corespondent smart, controlabil de la distanta prin intermediul telefonului mobil sau al unei tablete. Din aceasta categorie fac parte inclusiv solutiile de iluminat, ale caror caracteristici au nu doar functii de divertisment, ci si foarte practice. Un astfel de produs este si becul smart LB 130 produs de TP-LINK, pe care am avut recent ocazia de a-l testa.

DESCRIERE GENERALA & KEY FEATURES:

Ce este TP-LINK LB 130?

 • Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar cea inteligenta ("smart") este cea mai rapida in dezvoltare. Pana acum au aparut televizoare smart, telefoane mobile smart, ceasuri smart. Iar de ceva vreme, pe piata sunt disponibile si becurile smart.
 • Dupa cum le spune si numele, acestea sunt niste becuri inteligente. TP-LINK LB 130 este capabil sa lumineze in 16 milioane de culori RGB, totul printr-un control foarte usor cu ajutorul telefonului mobil, prin WI-FI, cu ajutorul aplicatiei Kasa.
 • Este suficienta montarea unui astfel de bec, instalarea aplicatiei dedicata si apoi distractia poate incepe.

DESIGN:

 • Deoarece becul TP-LINK are o antena WI-FI integrata, este de asteptat ca acesta sa cantareasca ceva mai mult decat un bec obisnuit. Totusi, in ciuda acestui fapt, becul TP-LINK se va potrivi si va putea fi instalat in orice locuinta.
 • La exterior, becul inteligent arata ca orice alt bec LED. Acesta este echipat cu un fasung “Edison” E27, pentru a fi compatibil cu instalatiile electrice din majoritatea caselor.

FUNCTII & CONTROL PRIN APLICATIA KASA:

Un avantaj major oferit de becurile smart TP-LINK este acela ca nu necesita prezenta unei centrale dedicate de control in retea, ci doar aplicatia TP-Link Kasa pentru Android sau iOS. O centrala de control (Smart Hub) exista si poate fi adaugata, ceea ce permite realizarea unor scenarii complexe care implica mai multe dispozitive (de exemplu, daca se declanseaza senzorul de miscare, este aprinsa lumina). Fara aceasta, dispozitivul ramane oricum util si isi realizeaza bine in continuare treaba pentru care a fost gandit.

Becul LED Smart TP-LINK LB130 beneficiaza de urmatoarele functii/ moduri de utilizare:

 • Gestionare de la distanta - controlul luminii de oriunde prin tableta sau smartphone, prin utilizarea aplicatiei gratuite Kasa (iOS, Android)
 • Color Changing Hue: posibilitatea de a corecta culorile pentru fiecare ocazie si ajustarea luminozitatatii si a aspectului luminii.
 • Control vocal: cu ajutorul Amazon Alexa sau a asistentului Google, utilizatorului ii este permis sa acceseze functiile becului inteligent prin control vocal.
 • Modul Circadian & preset-uri: reglarea dinamica a intensitatii si a temperaturii luminii pentru a imita modelele de lumina naturala.
 • Economisirea energiei: LB130 reduce consumul de energie cu pana la 80% fara pierdere de calitate, in comparatie cu un bec cu incandescenta de 60W.
 • Compatibilitate: Android, iOS, Amazon Alexa si asistentul Google.

UNBOXING & SETUP:

Unboxing:

➢ Bec smart TP-LINK LB130;

➢ Manual de instalare.

Setup:

1. Becul este conectat la instalatia electrica.

2. Ulterior se face conexiunea dintre aplicatia Kasa si bec:

a. Se creaza un cont cu ajutorul unei adrese de mail.

b. Becul este adaugat la “Devices” - procesul dureaza aproximativ un minut si necesita conectarea smartphone-ului la reteaua de internet.

3. Dupa completarea Setup-ului, tot ce ramane de facut este personalizarea becului din aplicatia Kasa.

SPECIFICATII TEHNICE:

CONCLUZIE:

○ Ar trebui sa cumpar TP-LINK LB130?

Becul inteligent al celor de la TP-LINK este un mod unic de a imbogati aspectul locuintei.

Cu o interfata intuitiva, aplicatia Kasa ofera o configurare placuta a beculu, iar faptul ca acesta nu are neaparat nevoie de un “Smart Hub” pentru a functiona reprezinta un alt mare avantaj al produsului.

Astfel, daca doresti sa creezi o atmosfera cool si futurista in propria locuinta, un bec smart este alegerea potrivita.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

s_word

22 decembrie, 07:31

Ati uitat un amanunt: PRETUL! Costa peste 200(doua sute) de lei si la un calcul simplu, de banii astia cumperi peste 20 de becuri LED de acelasi flux luminos!

Alte articole

Mercusys Halo H50G - REVIEW Mercusys Halo H50G - REVIEW
Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre Cat de sanatos este aerul din locuintele noastre
Mercusys MR50G - Review Mercusys MR50G - Review
Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte! Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte!
Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1 Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1
Cinema la tine acasa: concluzii dupa o saptamana cu videoproiectorul Epson EH-TW9300W Cinema la tine acasa: concluzii dupa o saptamana cu videoproiectorul Epson EH-TW9300W

Vezi mai multe articole