on

Conectivitate puternica in orice colt al casei cu routerul TP-LINK TL-WR940N

14 decembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In zilele noastre, aproape orice activitate are o cat de mica legatura cu internetul. De aceea, conectivitatea este extem de importanta pentru cei mai multi dintre noi, atat la serviciu si pe strada, cat si acasa. In ceea ce priveste acest din urma aspect, solutiile sunt din ce in ce mai eficiente. Astfel, routerele de generatie noua redau un semnal de internet la cele mai inalte standarde, iar pentru a asigura acest standard, pot fi achizitionate la pachet cu un range extender, care ajuta pana si a acoperirea unor zone initial lipsite de semnal. De aceea, am ales in acest articol sa iti prezentam capacitatile tehnice ale router-ului TP-LINK TL-WR940N si ale range extenderului TP-LINK TL-WA850RE.

DESCRIERE GENERALA & KEY FEATURES:

○ Ce este TP-LINK TL-WR940N?

 • TL-WR940N face parte din gama low-budget a TP-LINK. Este un router ideal pentru o locuinta de dimensiuni medii (100 metri patrati) si satisface nevoile oricarui internaut din ziua de astazi, cu o viteza de transfer a datelor de maximum 450 Mb/s.
 • Este alegerea optima pentru office-uri, datorita designului minimalist care se poate incadra perfect pe birou.

PERFORMANTA & BENEFICII:

 • Routerul TP-LINK ofera posibilitatea de conectare in reteaua de internet wireless sau cu ajutorul cablului ethernet inclus.
 • Device-ul suporta tehnologia MIMO (perfect pentru streaming & online gaming).
 • Quick Setup Security (QSS) asigura criptarea WPA2 la simpla apasare a butonului QSS de pe carcasa, pentru protectia retelei impotriva intruziunilor din exterior.
 • Wireless N 2.0 - previne pierderea datelor la parcurgerea semnalului WI-FI prin obstacole - mobilier, ziduri - la un minimum.
 • Tehnologia Clear Channel Assessment evita in mod automat conflictele de canal si permite conectarea a mai multor device-uri la acelasi router, fara a deteriora calitatea transmisiei de date.
 • Cele trei antene cresc performanta, acoperirea si stabilitatea semnalului WI-FI.

UNBOXING & SETUP:

○ Unboxing:

 • Router TL-WR940N;
 • Cablu de alimentare;
 • Cablu Ethernet;
 • CD cu programul de instalare (Setup)
 • Manual de instalare (Quick installation guide);

○ Setup:

 1. Routerul trebuie intai bagat in priza, apoi conectat la modemul/cablul obtinut de la providerul de internet.
 2. Ulterior se face conexiunea dintre un PC si router, cu ajutorul cablului Ethernet (inclus in pachet) sau prin WI-FI.
 3. Urmatorul pas este configurarea routerului; se poate folosi CD-ul inclus sau prin accesarea site-ului http://tplinkwifi.net/.
 4. Dupa completarea Setup-ului, tot ce ramane de facut este conectarea la internet.

Configurarea router-ului este simpla si user-friendly - astfel oricine poate sa acceseze reteaua wireless in cateva minute.

● SPECIFICATII TEHNICE:

 

RANGE EXTENDER (TP-LINK TL-WA850RE)

○  Imbunatatirea semnalului WI-FI:

 • Posibilitatea de a imbunatati raza de acoperire a semnalului wireless generat de TL-WE940N este mereu la indemana cu ajutorul range-extender-ului TL-WA850RE - un device care, prin conectarea la wi-fi reda semnalul propulsat initial de router, marind astfel semnificativ accesibilitatea retelei wireless.
 • Instalarea este destul de simpla. Presupune introducerea aparatului intr-o priza, undeva la jumatatea distantei dintre router si spatiul in care semnalul WI-FI este mai slab.

Ulterior device-ul se conecteaza la router cu ajutorul aplicatiei “Tether” de la TP-LINK -  disponibila atat in AppStore, dar si in PlayStore.

Inainte de utilizarea efectiva este necesara setarea unei parole pentru accesul la retea.

CONCLUZIE:

○  Ar trebui sa cumpar TP-LINK TL-WR940N?

 • Router-ul celor de la TP-LINK este unul dintre cele mai accesibile routere cu tehnologie wireless N 2.0 de pe piata - performanta acestuia depasind cu mult asteptarile create de pret (putin peste 100 RON).
 • TP-LINK TL-WR940N este alegerea perfecta pentru un home-office, deoarece are toate calitatile necesare pentru asigurarea unei conexiuni puternice, stabile, si a unei acoperiri multumitoare a retelei wireless din locuinta.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mercusys MR70X Review Mercusys MR70X Review
Mercusys MR50G - Review Mercusys MR50G - Review
Secretul unei cafele perfecte acasa ori la birou: Essential Automatic Espresso EA816570 de la Krups Secretul unei cafele perfecte acasa ori la birou: Essential Automatic Espresso EA816570 de la Krups
Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1 Lasa robotul sa aspire casa in locul tau: concluzii dupa o saptamana cu Miele Scout RX1
Mercusys Halo S12 | Review Mercusys Halo S12 | Review
Review - TV Sony XH90 + Soundbar SONY HT-G700 Review - TV Sony XH90 + Soundbar SONY HT-G700

Vezi mai multe articole