on

Inovatie. Cum sa controlezi prin telefon luminozitatea ferestrelor

02 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Suntem in anul 2015 si continuam sa controlam cantitatea de lumina care patrunde in casele noastre cu ajutorul jaluzelelor, a perdelelor si a draperiilor. Ei bine, tehnologia si ideile inovatoare vin cu solutii pentru orice situatie. In curand ne vom folosi telefoanele mobile nu doar pentru a ne conecta la internet si la retelele de socializare, ci si pentru a controla cantitatea de lumina.

Compania View Glass din Statele Unite ale Americii a obtinut finantari in valoare de 500 milioane dolari pe care ii investeste intr-o idee inovatoare: geamurile care isi schimba culoarea si pot deveni fumurii fie printr-o comanda realizata prin intermediul telefonului mobil, fie automat, in functie de intensitatea luminii.

Pana in prezent, compania View Glass a instalat 100 de ferestre smart iar solicitarile pentru astfel de ferestre sunt in continua crestere.

Luminozitatea sticlei poate fi reglata in 4 trepte.  Ferestrele smart sau dinamice folosesc un curent electric de voltaj redus pentru a reflecta sau absorbi lumina. Cand curentul electric traverseaza spatiul dintre foile de sticla, acestea devin fumurii sau, din contra, devin complet transparente. Geamurile contin, intre foile de sticla, un strat de oxid de tungesten.

Marele avantaj al acestor ferestre il constituie reducerea cu 20% a costurilor cu incalzirea, respectiv racirea cladirii.

Printr-un software sincronizat cu ferestrele, poti sa reglezi automat cat de fumurii pot fi geamurile, fie din telefon, fie dintr-o telecomanda. Mai mult decat atat, fiecare geam poate fi controlat individual. Aceasta inseamna ca, de exemplu, poti seta un nivel de luminozitate pentru fereastra de pe peretele sudic si alt nivel de luminozitate pentru fereastra de pe peretele vestic.

Probabil ca, foarte curand, aceste ferestre inteligente vor fi folosite la toate marile proiecte imobiliare de pe intreg mapamondul.

sursa foto: viewglass.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

TP-Link® a prezentat la IFA 2020 o serie de premiere in lumea tehnologiei TP-Link® a prezentat la IFA 2020 o serie de premiere in lumea tehnologiei
Mercusys® lansează în România noul său flagship, modelul MR80X Mercusys® lansează în România noul său flagship, modelul MR80X
Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi
Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR
Prize inteligente – Control de la Distanta Prize inteligente – Control de la Distanta
Muzica ne insoteste pretutindeni! Muzica ne insoteste pretutindeni!

Vezi mai multe articole