Instalatii de incalzire

on

Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei

22 mai, 2018

Discutiile pe tema incalzirii preocupa majoritatea romanilor, indiferent de momentul anului. Asigurarea confortului termic reprezinta una dintre prioritatile multora dintre camine, iar cautarea celei mai bune variante in acest sens consuma resurse de timp importante. Conform unei investigatii realizate de Ariston Thermo Romania, piata de incalzire din Romania a fost in continua schimbare in ultimul deceniu, in contextul in care multe dintre locuintele din tara au renuntat la incalzirea centralizata in favoarea uneia proprii, pe gaz. In 2010, numarul total al debransarilor la nivel national atingea cota de 72.108 unitati, dupa care tendinta a fost de scadere, insa destul de insemnata, in continuare. Interesant este faptul ca in 2015 a existat un nou boom, cu 47.726 de locuinte debransate, dupa…

mai mult >
on

Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar

16 martie, 2018

In actualul context al pretului energiei si din cauza necesitatii alegerii energiilor alternative, nepoluante sau cu impact aproape inexistent asupra mediului, varianta de instalare a unei solutii de producere a energiei bazata radiatia solara devine mai mult decat o optiune atragatoare. Pana nu foarte demult, se credea ca vremea acestui tip de solutii este inca destul de indepartata. Cu trecerea anilor, insa, acest orizont s-a apropiat, tehnologiile s-au inmultit si au devenit mai accesibile, mai eficiente si mai usor de implementat. Un sistem de energie solara foloseste surse regenerabile si durabile de energie pentru incalzirea apei si chiar a cladirii in sine, ceea ce reprezinta tot atat de multe excelente motive de a opta pentru un astfel de sistem economic si ecologic. Spre exemplu,…

mai mult >
on

Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet

16 februarie, 2018

Inainte de construirea unei case, viitorii beneficiari ar trebui sa cunoasca nu doar cantitatea si calitatea materialelor folosite pentru aceasta, ci si felul in care locuinta va reusi sa devina si eficienta din punct de vedere termic. De aceea, termoizolatia este un aspect foarte important de avut in vedere, precum si alegerea sistemelor de incalzire, climatizare si ventilatie. Tocmai de aceea, este recomandat ca viitorii proprietari sa analizeze cu atentie, inainte de achizitionare, solutiile destinate confortului termic din interiorul casei. In acest sens, este util de stiut ca 80% dintre nevoile energetice ale gospodăriilor sunt generate de incalzirea acestora si de prepararea apei calde. Acelasi procent ar putea aparea si in dreptul economiilor facute intr-o locuinta in cazul utilizarii…

mai mult >
on

Investitia initiala in incalzirea locuintei: de ce este importanta alegerea unei solutii complete

29 ianuarie, 2018

Aspectul care conteaza cel mai mult in momentul achizitionarii unei centrale termice este, fara indoiala, pretul. De cele mai multe ori, cumparatorii pun in balanta foarte atent plusurile si minusurile produselor din oferta, dupa care aleg varianta cu cel mai bun pret. Desigur, acest calcul pare unul potrivit in multe alte situatii, insa cand vine vorba despre centrale termice, rabatul de la calitate nu este recomandat. De aceea, alegerea unei solutii complete de incalzire nu trebuie privita ca o negociere in urma careia trebuie scos cel mai bun pret, ci mai degraba ca o investitie care va produce si economii importante, pe langa confort. Cu alte cuvinte, eficienta este cuvantul-cheie in jurul caruia isi construiesc reputatia producatorii de top din domeniul sistemelor de incalzire. CITESTE…

mai mult >
on

Centrala in condensare: cum o alegi pe cea potrivita locuintei tale

23 ianuarie, 2018

Intr-o societate tot mai informata in legatura cu eficienta sistemelor de incalzire, centralele termice in condensare au devenit tot mai cautate de catre persoanele aflate in cautarea solutiei optime pentru confortul termic al propriei locuinte. Dar ce anume este atat de atractiv la acest tip de centrale? In principal, faptul ca tehnica in condensare nu foloseste ca resursa doar caldura rezultata in urma arderii combustibilului, ci si caldura vaporilor de apa din gaze. Gazul metan se descompune in timpul arderii in dioxid de carbon si vapori de apa. O centrala pe gaz simpla evacueaza acest amestec pe cosul de fum, insa centralele in condensare recupereaza energia reziduala si o adauga masei de apa incalzita. Acest proces se traduce printr-un consum redus de carburant si un impact mai mic asupra…

mai mult >