Instalatii de incalzire

on

Robinetul instant de apa calda: opinii pro, contra si neutre

23 octombrie, 2017

Chiar daca iarna este inca destul de departe, iar temperatura din termometre este in continuare foarte blanda, forumistii Misiunea Casa au incins discutiile despre cele mai potrivite variante de incalzire a locuintelor. In acest malaxor al opiniilor a incaput si o dezbatere pe tema utilizarii robinetului instant de apa calda. Parerile au fost impartite, asa cum era de asteptat, insa nu doar in pro si contra, ci au existat si opinii neutre, care au cautat sa explice de ce aceste aparate destinate incalzirii apei calde menajere nu reusesc sa ofere aceleasi performante indiferent de anotimp. Mai jos, iti redam cateva dintre aceste opinii. Dupa ce le vei citi, cel mai probabil iti vei forma o impresie bine documentata si vei putea stabili daca robinetul instant este o varianta de luat in calcul…

mai mult >
on

Alegerea sursei de incalzire electrica: aeroterme, convectoare sau panouri radiante?

05 octombrie, 2017

Toamna, temperaturile devin din ce in ce mai scazute si, treptat, apare nevoia incalzirii locuintei, in special pe timpul noptii. Totusi, cum anotimpul frigului adevarat este inca departe, nu este indicata setarea centralei pe modul "iarna", ci mai avantajos ar fi incalzirea locala a dormitorului sau a baii cu un echipament electric in perioada de tranzitie dintre toamna si iarna. De aceea, in acest articol vom povesti despre cele mai comune aparate de incalzit si despre avantajele si dezavantajele utilizarii acestora. Aerotermele – sunt aparate de incalzit electrice care au una sau mai multe trepte de putere pentru rezistenta de incalzire si un ventilator pentru circulatia rapida a aerului. In general, odata cu cresterea treptei de putere, creste si turatia ventilatorului. Unele aeroterme…

mai mult >
on

Probleme cu centrala termica? Un forumist a rezolvat situatia eficient

02 octombrie, 2017

De cele mai multe ori, Forumul Misiunea Casa este locul cel mai potrivit unde utilizatorii pot posta intrebari referitoare la amenajarea propriei locuinte, in conditiile in care alti forumisti pot oferi solutii punctuale si eficiente. Insa, exista si situatii in care cineva intreaba si, la scurt timp, acelasi cineva revine cu rezolvarea. Este cazul utilizatorului “costy1”, care a remediat de unul singur o problema a centralei termice, dupa ce initial solicitase ajutorul celorlalti membri. “Salut! Am si eu o centrala de 24kw, achizitionata in urma cu 10 ani. Nu au fost facute interventii la ea, nu au fost inlocuite piese/componente in aceasta perioada. De curand, nu vrea sa mai porneasca pentru apa calda si intra in avarie. In schimb, daca dau drumul la caldura apoi pornesc apa calda,…

mai mult >
on

"Care este parerea voastra despre plasmele termice?"

19 septembrie, 2017

Cum sezonul rece este din ce in ce mai aproape, pe forumul nostru au aparut in ultima perioada, absolut firesc, tot mai multe cautari si intrebari referitoare la modalitatile de incalzire cele mai eficiente. In drumul spre gasirea acestei solutii, o forumista Misiunea Casa a luat in calcul si varianta montarii in locuinta sa a mai multor plasme termice. De aceea, ne-a solicitat sfatul in legatura cu eficienta acestei modalitati de incalzire: “Buna ziua! M-ar interesa parerea voastra despre plasmele termice pentru incalzirea casei. Am auzit diferite pareri, unele cum ca dauneaza omului, altele ca sunt foarte bune si economice. Eu fac focul cu lemne si sunt foarte scumpe, dau in jur de 4.000 RON pe iarna. Caut un mod de a economisi bani in sezonul rece.Va rog sa imi dati un raspuns.” Intr-adevar,…

mai mult >
on

Izolatii pentru seminee: materialele recomandate

05 septembrie, 2017

Casele particulare pot fi incalzite cu diferite tipuri de centrale termice, insa o varianta utilizata tot mai des este semineul. Acesta poate fi clasic, cu focar deschis sau cu focar inchis, cu posibilitate de a fi folosit cu un sistem de radiatoare sau nu. Oricum, indiferent despre ce tip de semineu este vorba, in cadrul lucrarilor de constructie se va acorda o atentie sporita unui aspect foarte important: izolarea termică. Temperatura atinsa in cadrul focarului si a sistemului de evacuare catre cosul de fum este una ridicata, cuprinsa intre 450 si 650°C in focare, si pana la 250°C in zona cosului de fum. Aceste temperaturi trebuie sa fie scazute pe zonele de circulatie a aerului cald sau pe peretii hotei semineului, la valori care sa nu puna in pericol sistemul de inchidere si sanatatea…

mai mult >