Instalatii de incalzire

Utilizarea robinetelor termostatice

Utilizarea robinetelor termostatice

22 septembrie, 2006

Robinete termostatice, montare repartitoare. Foarte multe persoane care locuiesc in apartamente de bloc spun ca n-au observat nicio diferenta la costurile agentului termic dupa montarea repartitoarelor. Evident ca acest lucru nu s-a intamplat atata timp cat robinetele termostatice lipsesc cu desavarsire. Intai de toate trebuie sa stiti ca repartitoarele nu fac decat sa “repartizeze costurile de incalzire” pentru fiecare apartament, fara sa influenteze in vreun fel consumul propriu-zis, adica punctul “fierbinte” al problemei. Evident ca si acesta reprezinta un lucru util, deoarece fiecare locatar al imobilului va sti cat consuma, putand astfel sa aduca imbunatarile necesare eliminarii pierderilor de caldura si nu numai, iar suma platita va fi raportata strict la consumul indicat de…

mai mult >
Instalarea centralei termice

Instalarea centralei termice

24 august, 2006

Instalarea unei centrale termice nu este un demers simplu, fapt pentru care este indicat sa stiti toate aspectele problemei in cauza. Etapele ce trebuiesc parcurse pentru instalarea centralei termice: 1. Daca sunteti racordat la un sistem centralizat de distribuie energie termica (ex. RADET) trebuie sa faceti o cerere pentru debransare. 2. Dupa ce ati rezolvat cu debransarea contactati o firma autorizata de gaze (autorizata ANRGN - Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale) pentru racordarea separata la instalatia de gaze naturale.Punctul 1 si 2 se pot desfasura in acelasi timp. 3. Achizitionarea unei centrale termice. Pentru apartamente de bloc este necesara o centrala termica de 23 - 24 kW cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. Necesarul de incalzire pentru…

mai mult >
Confortul termic

Confortul termic

24 ianuarie, 2006

Asigurarea confortului termic. O casa care are un acoperis cu scurgeri, mucegai la subsol si facturi mari la curent si gaze este rezultatul unei constructii precare. Proprietarul ei va fi afectat direct de confortul termic redus din casa, confort ce se traduce prin: variatia temperaturii intre camere, suprafetele reci si aerul prea cald sau rece. De cele mai multe ori in astfel de cazuri obisnuim sa marim volumul de incalzire a centralei termice sau sa pornim la capacitate maxima aparatul de aer conditionat. Dar in felul acesta nu numai ca veti “contribui” substantial la marirea facturii de curent si/sau gaze, dar nici nu veti reusi sa rezolvati problema si veti suprasolicita sistemul de incalzire/racire. Atunci cand va hotarati sa va construiti o casa trebuie sa luati in calcul, de la…

mai mult >
Incalzirea prin pardoseala (I)

Incalzirea prin pardoseala (I)

03 ianuarie, 2006

O alternativa confortabila si sanatoasa la sistemele clasice de incalzire este si cea prin pardoseala. Haideti sa intelegem impreuna care sunt avantajele si cum functioneaza! Ati intrat in casa prietenului dumneavoastra din copilarie si v-a invaluit o atmosfera calda, imbietoare. Bocancii cu talpi ridate au lasat pe gresia de la intrare urme simetrice de zapada care s-au topit instantaneu. Podeaua calda, minerala, v-a amintit de zilele de primavara in care cautati cu talpa caldura pamantului. Parchetul are aceeasi temperatura cu dorintele dumneavoastra, asa incat ati vrea sa va intindeti pe el si sa va refaceti astfel energia pierduta in frigul de afara. V-ati decis, anul acesta va veti monta si dumneavoastra incalzire prin pardoseala in toata casa, poate chiar si pe aleea din curte. E cald,…

mai mult >