Instalatii de incalzire

Despre pompe de caldura

Despre pompe de caldura

27 februarie, 2009

In principiu pompa de caldura functioneaza ca si un frigider, numai ca se utilizeaza invers. Frigiderul absoarbe caldura de la alimentele din interiorul sau. Aceasta caldura va fi predata incaperii in care se afla prin grilajul de pe spatele frigiderului. In consecinta, cu cat racim mai multe alimente, cu atat frigiderul incalzeste mai mult incaperea in care se afla. La randul ei pompa de caldura absoarbe caldura din mediu, dupa care o pompeaza la un nivel de temperatura adecvat pentru a incalzi o locuinta. Pompele de caldura fiind utilaje de un nivel tehnic foarte ridicat, ele pot asigura constant acest proces de incalzire iarna sau vara, ziua sau noaptea, chiar si atunci cind afara este ger, putand absorbi din pamant, din apa din panza freatica sau din aer, caldura necesara incalzirii. Ce…

mai mult >
Incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

19 februarie, 2009

Descrierea generala a sistemului de incalzire electrica prin pardoseala Incalzireain pardosealapare usor SF (n.r. science fiction), deoarececei mai multi nu-si pot imagina cum un calorifer poate fi bagat in pardoseala, insa realitatea este mult mai simpla. Sistemul de incalzire electrica in pardosealaeste o solutiedeinfluentare a confortului termicatat pentru constructiile noi, cat si in cazul renovarilor, avand durata de viata egala cu cea a imobilului. Acestapoate fi instalat usor, atat ca sistem de incalzire totala, cat si ca incalzire suplimentara. Este cu siguranta o senzatie unica sa simti podeaua sau gresia calda sub picioare, cand afara sunt sub zero grade. Copiii se pot juca pe jos, putem sta desculti fara sa avem mereu grija papucilor de casa. Fiecare camera are termostatul ei, ce…

mai mult >
O microcentrala pentru fiecare

O microcentrala pentru fiecare

20 noiembrie, 2008

Toamna si-a intrat in drepturi iar cei prevazatori se gandesc de pe acum la iarna care urmeaza. Nu sarbatorile de iarna ne suscita interesul, ci o problema stringenta, ce ar trebui sa preocupe pe oricine: incalzirea locuintei. Centrala termica este un sistem complex cu rol de sursa de caldura, care realizeaza conversia unei forme de energie oarecare in energie termica. Sistemul acesta include si transportul agentului termic in scopul alimentarii centralizate a diversilor consumatori, precum instalatiile de incalzire si climatizare, cele de incalzire a apei menajere etc. Oferta autohtona, o alegere dificila Confortul personal trebuie sa preocupe pe oricare dintre noi, iar o microcentrala reprezinta, cu siguranta, un plus de confort. Informatiile cuprinse aici va pot fi de folos in demersul…

mai mult >
Centrala termica din dulap

Centrala termica din dulap

16 noiembrie, 2008

V-am vorbit in saptamanile trecute despre un subiect care “incinge” atmosfera in multe dintre locuinte: cetralele termice. Acum, odata ce ati aflat cum sa montati sa alegeti o centrala termica, mai ramane de stiut un singur lucru. Unde trebuie montata centrala termica, si daca sunt mai practice cele care se amplaseza direct pe podea sau cele care se prind in perete. In functie de suprafata locuintei pe care dorim sa o incalzim, distingem doua categorii de centrale termice: murale, cu puteri cuprinse intre 14 si 35 kw si stationare (de pardoseala) pentru puteri mai mari de 35 kw, de preferat in cazul caselor mari. Discutam despre centrale termice complet echipate (cu vase de expansiune inchise, pompe, echipament de furnizare a apei calde menajere, automatizare etc.). Incaperea in care puteti…

mai mult >
Confort termic fara lemne sau gaze?

Confort termic fara lemne sau gaze?

05 noiembrie, 2008

In ultimele saptamani am inceput sa va vorbim despre centralele termice, un subiect care, in pragul toamnei, este intotdeauna de interes. V-am sfatuit deja cum sa montati o centrala termica si care sunt lucrurile de care tebuie sa tineti cont atunci cand va pregatiti sa faceti o astfel de investitie. Centrala termica care functioneaza pe baza de combustibil solid a fost prima pe care v-am prezentat-o, pentru ca de acest tip de sistem se pot folosi aproape toti romanii. Este adevarat ca centralele termice pe gaz sunt cele mai cautate in orasele mari, dar sa nu uitam de locuintele care nu sunt conectate la retele care furnizeaza acest tip de combustibil. Centralele termice pe gaz sunt usor de exploatat si ofera o gama foarte variata de puteri. Pentru cei care locuiesc la bloc, in apartamente…

mai mult >