Instalatii electrice

Afla cele mai eficiente solutii pentru ca instalatia electrica a casei tale sa fie corect si eficient realizata, dar si despre sursele alternative de electricitate care ar putea reprezenta un adevarat cadou pentru bugetul tau.

Conductoarele si dimmerele - necunoscutele din casa dumneavoastra

Conductoarele si dimmerele - necunoscutele din casa dumneavoastra

30 octombrie, 2006

Conductoarele si dimmerele (variatoare de tensiune). Tabloul electric. Prizele. Saptamana trecuta va promiteam o trecere in revista a componentelor unui sistem de iluminat. V-am vorbit atunci despre prima componenta: tabloul electric. Saptamana aceasta vom vorbi despre cicuite si aparataje. O instalatie electrica, avand ca punct de plecare tabloul de repartitie, este compusa din diverse circuite prin care curentul ajunge la prize, aprindere, montaj in du-te-vino, teleruptor (trecand mai intai prin cutii de conexiune - doze). Fiecare circuit cuprinde un numar limitat de puncte de utilizare: iluminat si prize – cate 8 aparate (un corp de iluminat cu mai multe surse este considerat unic consumator, iar o priza dubla, de asemenea). Un circuit obisnuit – monofazic – este format dintr-un conductor…

mai mult >
Secretele curentului electric

Secretele curentului electric

23 octombrie, 2006

Instalatia electrica. Corpuri de iluminat. Impamantare. Confortul si siguranta unei locuintei sunt date si de starea instalatiei electrice. Asta inseamna sa acordati atentie intregii instalatii electrice si nu doar sa va alegeti corpurile de iluminat. In urmatoarele saptamani o sa incercam sa va spunem cat mai multe despre cum trebuie sa alegeti cele mai bune sisteme de iluminat, cele mai bune prize si cum sa faceti sa aveti un circuit electric care sa nu va creeze probleme. In primul rand, nelipsitul tablou electric. Care este scopul lui si de ce este absolutnecesar? Tabloul de repartitie constituie poarta de intrare a curentului in locuonta. Curentul ajunge aici dupa ce, mai intai, trece printr-un disjunctor de bransament – protectie a intregii instalatii care intrerupe alimentarea in…

mai mult >
Circuitele electrice in casa

Circuitele electrice in casa

26 ianuarie, 2006

Nicio casa fara AC/DC Desigur, nu e nimic nou, dar ramane extrem de important sa intelegem modul de functionare a circuitelor electrice si sa conoastem cateva notiuni de baza. Astfel, vom putea face diferenta intre tensiunea, intensitatea si puterea unui aparat electrocasnic. Multi dintre noi, in special cei trecuti de prima tinerete, isi amintesc anii de liceu, cu febra hard-rock-ului, venit ca un uragan dinspre Australia. AC/DC. Si cate comentarii se faceau pe marginea numelui trupei ... Decriptarea cea mai frecventa, dar si cea mai indepartata de adevar, pe care o auzeam in jurul meu era ceva cu "dupa Cristos, vine Diavolul". Aiurea. AC/DC nu inseamna altceva decat banalul si obligatoriu necesarul "curent alternativ - curent continuu". Fani sau nu ai muzicii rock, toti avem nevoie, in casele…

mai mult >
Curentul electric

Curentul electric

01 septembrie, 2003

Prize, scari, paturi supraetajate, ferestre, bucataria, detergentii, medicamentele… si tot atatea potentiale surse de accidente pentru cei mici, mai ales foarte mici (8 luni – 3 ani). Cine nu a cazut sau nu s-a ranit usor cand era mic? Si totusi… desi nu putem sa ii rapim Curent electric copilului placerea de a descoperi , trebuie sa ne gandim in primul rand la securitatea lui, fapt pentru care amenajarea locuintei trebuie sa respecte nis te principii de baza . Riscul de electrocutare. Este indicat sa atasati prizelor capace cu ventuza sau cheie. Folositi prelungitoare de siguranta cu orificiile protejate! Riscul de otravire. Retineti ca trebuie pastrate sub cheie atat detergentii, cat si medicamentele, produsele cosmetice sau adezivii. Nu folositi in prezenta lor produse cu emanatii…

mai mult >