Instalatii electrice

Afla cele mai eficiente solutii pentru ca instalatia electrica a casei tale sa fie corect si eficient realizata, dar si despre sursele alternative de electricitate care ar putea reprezenta un adevarat cadou pentru bugetul tau.

Mascarea cablurilor, o problema a designerilor?

Mascarea cablurilor, o problema a designerilor?

24 octombrie, 2008

Tehnologizarea casei presupune si gasirea de solutii cat mai fiabile in a ascunde cablurile diverselor aparate, din motive estetice, dar si de siguranta. Mascarea firelor este insa un joc simplu pentru cei interesati, in conditiile in care oferta de pe piata este din ce in ce mai diversificata. Estetica fara riscuri Pe langa potentialul de risc, cablurile din casa sunt si surse de murdarie: „aduna” praful si devin adesea o povara de fiecare data cand faceti curatenie. Un canal de cablu reprezinta o alegere la indemana pentru a elimina firele de sub covoare sau prinse pe perete. Realizate din PVC, lemn sau aluminiu, aceste „masti” sunt disponibile pentru fiecare tip de amenajare, in functie de felul in care arata locuinta sau de necesitati. Varietatea modelelor si a dimensiunilor unui…

mai mult >
Intrerupatoare si comutatoare

Intrerupatoare si comutatoare

24 octombrie, 2008

Lumina electrica a devenit un lucru foarte important in viata omului modern, care o foloseste peste tot si nu isi mai poate imagina nici macar o zi fara ea. Accesoriile electrice ne permit sa controlam lumina prin simpla apasare a unui buton, fie de la intrerupatoare, fie de la comutatoare. Ele au efecte diferite asupra curentului electric care alimenteaza un bec. Folosim in fiecare zi aceste accesorii cand aprindem lumina sau o stingem. Diferenta dintre intrerupator si comutator se observa din insasi definitia celor doua: intrerupatorul este dispozitivul care serveste la intreruperea sau la restabilirea unui circuit electric, pe cand comutatorul este cel care se utilizeaza atat pentru inchiderea/deschiderea retelei prin care trece un curent electric, cat si pentru schimbarea directiei lui.…

mai mult >
Iluminatul exterior

Iluminatul exterior

23 noiembrie, 2006

Iluminatul pentru curte si gradina, alei sau terasa. Felinare si spoturi. Senzori de miscare. Ultima parte din serialul nostru despre sistemele electrice se refera la iluminatul exterior. Aceia dintre dumneavoastra care locuiesc la casa stiu cat sunt de importante o curte si o gradina luminate in asa fel incat sa fie puse in valoare florile, aleile sau terasa. Dar iluminatul exterior nu doar infrumuseteaza o proprietate, ci ii creste si siguranta. Este o investitie care merita facuta. O iluminare buna a intrarii principale ajuta la identificarea vizitatorilor si creeaza senzatia de spatiu primitor. Aceasta senzatie este accentuata de amplasarea laterala (stanga si dreapta) a felinarelor de perete. Indicat ar fi sa aveti o lumina si la intrarea in curte, pentru siguranta dumneavoastra si a…

mai mult >
Fiecare camera cu "becul" ei

Fiecare camera cu "becul" ei

13 noiembrie, 2006

Plafoniere sau lampi suspendate, spoturi, aplice, candelabre, lampadare, veioze, si lampi de birou. Pentru fiecare camera din locuinta dumneavoastra trebuie sa alegeti obiectele de iluminat si amplasarea acestora in functie de restul mobilierului si de destinatia incaperii. In living sau sufragerie este indicata lumina directa de sus care da un fundal generos. Deasupra locului de luat masa este necesara o lumina accent. Un candelabru este potrivit unui interior baroc, dar un grupaj de lampi suspendate cu design minimalist este recomandat unui interior modern. In zona in care sunt amplasate canapeaua sau fotolii este potrivita o lumina calda data de un lampadar cu cu tija in arc sau de la o lampa cu picior asezata pe o masuta joasa la nivelul bratelor canapelelor. Tablourile pot fi luminate…

mai mult >
Tainele luminii artificiale

Tainele luminii artificiale

03 noiembrie, 2006

Iluminarea interiorului: incandescent, halogen si fluorescent. Plafoniere sau lampi suspendate, spoturi, aplice, candelabre, lampadare, veioze, si lampi de birou. Iluminarea interiorului trebuie sa satisfaca atat cerinte functionale, cat si estetice. O lumina puternica, fluorescenta poate face ca o camera sa arate ca un salon de spital. Exista trei tipuri de surse artificiale de lumina: incandescent, halogen si fluorescent. Becurile cu incandescenta (tungsram) sunt cele mai raspandite. Lumina estecalda, alb-galbuie, cu intensitati diferite. Aceste becuri au viata mai scurta decat a celorlalte si se folosesc cu precadere la lampile suspendate sau la cele cu picior. Becurile cu halogen raspandesc o lumina alba si se preteaza iluminatului de lucru sau de accent. Se pot folosi cu dimmer si sunt…

mai mult >