Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

on

Dus ca un rasfat!

09 iunie, 2020

Cu SCALA2 aveti presiune optima a apei, in toata casa, la orice ora! DA, este posibil ca fiecare dus, indiferent de ora sa fie ca un rasfat.Fara intreruperi sau scaderi ale presiunii apei. Daca cititi acest material, probabil ca ati avut probleme cu presiunea apei acasa sau vreti sa evitati aceasta situatie. Puteti rezolva aceasta problema. Cu un hidrofor Grundfos, lansat acum doi ani, aflat in topul produselor de acest tip: SCALA2 – o pompa multifunctionala de ridicare a presiunii apei, ce asigura o presiune perfecta la toate robinetele din casa. De ce aveti nevoie de SCALA2? Presiunea scazuta sau variabila a apei este o problema frecventa. Este vizibila prin jetul slab de apa la baie, prin robinete ce curg incet sau aspersoarele ce abia stropesc gradina. Presiunea scazuta a apei poate…

mai mult >
on

Pompa submersibila pentru foraj: inainte de a da banii, e bine sa stii aceste detalii

06 martie, 2020

Calitatea lucrarii ṣi a echipamentelor conditioneaza durata de viata a forajului. Folositi specialisti in foraje ṣi fiti pregatiti cu intrebari ṣi detalii ce va vor ajuta sa luati decizia corecta. Punctam acum detalii bine de ṣtiut! in selectia pompei submersibile pentru foraj ṣi in pregatirea executiei lucrarii. Pompa submersibila SQ/SQE Grundfos Iata cateva caracteristici ale pompelor GRUNDFOS SQ ce aduc avantaje clare utilizatorului: Protectia impotriva functionarii in gol De ce apare functionarea in gol Nivelul static al apei se va ridica si va scadea in functie de cat de mult ploua si de cata apa este pompata in zona. Cand porneste, pompa din put trage apa si creeaza o denivelare a nivelului de apei. Atunci cand nivelul apei este prea jos sau atunci cand capacitatea pompei depaseste…

mai mult >
on

Sifoanele de pardoseala: cum poti scadea riscul de inundare a locuintei

01 februarie, 2018

Spatiile prevazute cu instalatii de apa sunt, in general, supuse riscului de producere a inundatiilor. Este cazul bucatariilor, al bailor, al camerelor tehnice, al spalatoarelor sau al altor spatii mai mult sau mai putin casnice. In mod normal, acestea sunt prevazute cu instalatii de canalizare pentru deversarea apelor uzate. In functie de importanta acestor spatii si de marimea instalatiilor de alimentare cu apa, pot fi realizate trasee de scurgere dedicate pentru anumite obiecte sanitare sau cu sifoane de pardoseala. Scopul amplasarii sifoanelor de pardoseala poate fi unul functional si dedicat unui anumit obiect sanitar (dus amenajat direct pe pardoseala sau dus de tip walk-in) sau unul de siguranta, pentru eliminarea cantitatilor de apa care ajung in mod curent pe pardoseala de la activitatile…

mai mult >
on

Instalatiile de apa calda si rece: recomandari pentru o lucrare de durata

28 noiembrie, 2017

Odata cu finalizarea lucrarilor de ridicare la rosu a casei, atentia poate fi concentrata spre multitudinea de lucrari de instalatii si finisaje. Inainte de a turna sapele de egalizare sau a pregati peretii pentru tencuire sau finisare, trebuie avuta in vedere pozitionarea instalatiilor necesare casei. Este vorba despre instalatiile termice, instalatiile electrice, telefonie, comunicatii si instalatiile sanitare (apa–canalizare). Exista mai multe posibilitati si solutii tehnice pentru fiecare dintre aceste instalatii, insa varianta recomandata si realizata in mare parte de catre meseriasi este solutia ingropata. Aceasta presupune pozarea tuturor traseelor, atat la nivel de placa de beton, acoperite de izolatia termica si sapa de egalizare, sau in pereti, dupa specificul fiecarui tip de instalatie.…

mai mult >
on

Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea cu apa din put

22 iunie, 2017

Pe timp de vara, aprovizionarea cu apa este absolut necesara, mai ales in gospodariile in care exista, eventual, si o gradina de legume. In orase si in zonele limitrofe asezarilor urbane, acest aspect este mai usor de bifat, datorita sistemelor de canalizare deja existente. Insa, in mediul rural, situatia depinde in continuare, in mare masura, de eforturile fiecarui gospodar in parte. Din fericire, alimentarea cu apa de la put sau fantana a devenit mult mai usor de realizat in ultimele cateva zeci de ani datorita tehnicii disponibile pentru toti. Astfel, cu ajutorul unei pompe submersibile si al unui hidrofor, o locuinta de la tara poate beneficia de apa curenta intocmai ca una de la oras. Criterii pentru alegerea pompei Alegerea pompei submersibile se face, de regula, in functie de debitul…

mai mult >