Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

on

Instalatiile de apa calda si rece: recomandari pentru o lucrare de durata

28 noiembrie, 2017

Odata cu finalizarea lucrarilor de ridicare la rosu a casei, atentia poate fi concentrata spre multitudinea de lucrari de instalatii si finisaje. Inainte de a turna sapele de egalizare sau a pregati peretii pentru tencuire sau finisare, trebuie avuta in vedere pozitionarea instalatiilor necesare casei. Este vorba despre instalatiile termice, instalatiile electrice, telefonie, comunicatii si instalatiile sanitare (apa–canalizare). Exista mai multe posibilitati si solutii tehnice pentru fiecare dintre aceste instalatii, insa varianta recomandata si realizata in mare parte de catre meseriasi este solutia ingropata. Aceasta presupune pozarea tuturor traseelor, atat la nivel de placa de beton, acoperite de izolatia termica si sapa de egalizare, sau in pereti, dupa specificul fiecarui tip de instalatie.…

mai mult >
on

Alegerea pompei submersibile pentru alimentarea cu apa din put

22 iunie, 2017

Pe timp de vara, aprovizionarea cu apa este absolut necesara, mai ales in gospodariile in care exista, eventual, si o gradina de legume. In orase si in zonele limitrofe asezarilor urbane, acest aspect este mai usor de bifat, datorita sistemelor de canalizare deja existente. Insa, in mediul rural, situatia depinde in continuare, in mare masura, de eforturile fiecarui gospodar in parte. Din fericire, alimentarea cu apa de la put sau fantana a devenit mult mai usor de realizat in ultimele cateva zeci de ani datorita tehnicii disponibile pentru toti. Astfel, cu ajutorul unei pompe submersibile si al unui hidrofor, o locuinta de la tara poate beneficia de apa curenta intocmai ca una de la oras. Criterii pentru alegerea pompei Alegerea pompei submersibile se face, de regula, in functie de debitul…

mai mult >
on

Cum alegem hidroforul in functie de nevoile cladirii deservite

29 noiembrie, 2016

Atunci cand cumperi un produs, in spatele achizitiei se afla o nevoie, o motivatie. Asa cum achizitionezi o pereche de bocanci pentru confort termic pe timpul iernii, iar vara cumperi o pereche de pantofi sport pentru a alerga in parc sau, pur si simplu, pentru comoditate, tot asa se intampla si cu un hidrofor. Il cumperi pentru a-ti satisface nevoia de a avea apa la discretie, pe care sa o folosesti atat in casa, cat si in gospodarie. De altfel, aceasta este prima intrebare la care trebuie sa gasesti raspunsul atunci cand iti pui problema achizitionarii unui hidrofor: la ce il vei folosi? Pentru alimentarea casei, pentru a iriga gradina sau pentru a alimenta instalatia profesionala dintr-o cladire de birouri? Cand alegi hidroforul trebuie sa tii cont de numarul de consumatori si de frecventa…

mai mult >
Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli

Cum montezi o chiuveta pe blat in 6 pasi simpli

08 septembrie, 2016

Intr-un articol anterior am prezentat cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete: deasupra blatuui, sub blat, la acelasi nivel cu blatul si integrata in blat. Este momentul sa-ti spunem si cum poti face montarea unei chiuvete. Evident ca poti apela direct la un instalator atunci cand trebuie sa montezi o chiuveta si atunci nu mai ai nevoie sa citesti acest articol. Totusi, nu-i chiar asa greu sa montezi o chiuveta si, daca iti si place sa mesteresti prin casa, garaj si curte, vei gasi acest material foarte util. Inainte sa fixezi blatul de dulap, trebuie sa instalezi chiuveta pe blat. Pasul 1. Deseneaza pe blat conturul chiuvetei. Pozitioneazachiuvetape blat, cu fata in jos, pe locul unde va fi montata, si traseaza conturul chiuvetei cu ajutorul unui creion. Pasul 2. Traseaza pe blat un…

mai mult >
Montare chiuveta

Cele 4 modalitati de montare a unei chiuvete

31 august, 2016

Chiuvetele pot fi clasificate dupa mai multe criterii: din punct de vedere al materialului, al formei, al dimensiunii, al numarului de bazine si al modului de montare. Despre tipurile de material si numarul de bazine am mai discutat, dar despre cele patru modalitati de a instala o chiuveta vom vorbi in randurile urmatoare. 1 Chiuveta montata deasupra blatului. In aceast caz, chiuveta depaseste decupajul facut in blat si sta sprijinita pe acesta. Aceasta modalitate de montare este cea mai intalnita, nu necesita un blat special, un astfel de montaj putand fi realizat pe orice tip de blat. Prezinta insa un dezavantaj: zona unde se imbina blatul si chiuveta aduna multa murdarie si este greu de curatat. 2 Chiuveta montata sub blat.In aceasta situatie, muchiile chiuvetei nu se vad. Tranzitia de…

mai mult >