Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

Alegerea bateriilor sanitare potrivite

Alegerea bateriilor sanitare potrivite

30 septembrie, 2011

Orice schimbare, oricat ar fi ea de mica intr-o casa, aduce un aer de prospetime si da impresia unui spatiu bine ingrijit. Cu atat mai mult in baie si bucatarie, multe dintre proiectele de renovare incep cu inlocuirea bateriilor sanitare, pentru ca sunt cele mai importante accesorii din cele doua spatii. Viata lor nu este prea lunga, tocmai de aceea producatorii ofera o garantie limitata la 3 pana la 7 ani, in functie de brand si Baterie cada calitatea produsului. Alegerea robinetelor o puteti face in functie de forma cazii si a chiuvetei, a masutelor de toaleta si a bazinelor, astfel incat sa urmati acelasi stil dar sa creati contraste prin forma si culoare. Piesele metalice ale instalatiei, oglinzile si placile de gresie sau faianta va pot ajuta sa formati o imagine armonioasa. Orientati-va…

mai mult >
Apa partial potabila (II)

Apa partial potabila (II)

27 noiembrie, 2007

Invazia virusilor De pe „lista neagra“ a bolilor transmise hidric, cea mai frecventa este una parazitara, provocata de Giardia. Pe un loc doi, deloc onorabil, este un agent microbian, Salmonella, care poate provoca febra tifoida si alte infectii alimentare. De asemenea, criptosporidioza este pe cale sa devina o mare amenintare la adresa sanatatii publice. A fost diagnosticata prima data la om in 1976, iar in 1984 s-a consemnat prima epidemie. Frecventa si amploarea acestora a devenit dramatica in 1993 cand, la Milwaukee (Wisconsin, SUA), a produs cea mai mare epidemie hidrica intalnita vreodata: peste 400.000 de cazuri! Una peste alta, bolile diareice provocate de agentii patogeni, alaturi de afectiunile cardiovasculare, sunt considerate in prezent cele mai importante cauze ce provoaca…

mai mult >
Apa partial potabila (I)

Apa partial potabila (I)

13 noiembrie, 2007

Apa partial potabila Omul poate rezista mai mult de o luna fara hrana, dar lipsa de lichide ii este fatala dupa numai 4-5 zile. In Sahara, deshidratarea organismului determina un sindrom complex care afecteaza toate organele si, dupa maximum trei zile, provoaca moartea. Pe de alta parte, bolile cauzate de proasta calitate a apei (le mentionam pe cele mai „faimoase“: poliomielita, holera, hepatita de tip A, giardiaza, salmoneloza, febra tifoida) au drept consecinta moartea a circa... doua milioane de copii anual. Iata cateva considerente in virtutea carora v-am pregatit un mic serial referitor la calitatile necesare ale „lichidului vital“ si pericolele care ne pandesc in lipsa unor masuri preventive de decontaminare. Unii sociologi si antropologi afirma ca succesul civilizatiei contemporane…

mai mult >
Obiectele sanitare din casa ta

Obiectele sanitare din casa ta

23 februarie, 2007

Pentru utilizarea apei in conditii practice si igienice se folosesc obiecte sanitare, ca: lavoare, cazi de baie, dusuri, closete, pisoare, spalatoare pentru vase, chiuvete, sifoane de pardoseli etc. Obiectele sanitare se executa, in general din faianta, portelan, fonta sau tabla de otel zincata, din tabla inoxidabila (spalatoare de vase, spalatoare comune), din beton mozaicat (spalatoare circulare, spalatoare jgheab etc.), din plumb (sifoane de pardoseala) sau din alama (robinetele) etc. Obiecte sanitare alimentate cu apa rece si calda vor avea robinetul pentru apa calda montat in partea stanga a obiectului privit din fata, iar robinetul pentru pentru apa rece in partea dreapta. Obiecte sanitare, inainte de a fi montate, trebuie sa fie pregatite (echipate) cu armaturile necesare ca: robinete,…

mai mult >
Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

Garantia sigurantei si calitatii instalatiilor sanitare

12 februarie, 2007

Pentru a avea garantia ca instalatiile dumneavoastra sanitare vor functiona fara probleme sunt cateva teste pe care ar trebui sa le faceti inainte de a pune sistemul in functiune. Proba de etanseitate la apa. Toate deschiderile vor fi obturate cu dopuri inainte de inceperea procedurii de proba. Pentru proba se va utiliza apa fara impuritati. Se evacueaza tot aerul din sistem. Se umple instalatia pana sus cu apa. Apa ramane in sistem cel putin un timp minim necesar inainte de inceperea probei: in conducte din beton 2 ore; in conducte de fonta 1 ora; in conducte din plastic sau otel jumatate de ora. Se face o inspectie pentru a vedea daca sistemul este etans la toate imbinarile. Scaderea nivelului apei, dupa ce conducta era plina, constituie o indicatie despre prezenta unor scurgeri (neetanseitati).…

mai mult >