Ingrijirea plantelor iarna

Intretinerea corecta a plantelor de apartament pe perioada iernii

16 ianuarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gerul a pus stapanire pe Romania si acest lucru se simte si in consumul de gaz, lemne, carbuni si electricitate, si se va simti si pe urmatoarea factura de la furnizorul de energie termica. In aceste conditii, si plantele de apartament au o viata ceva mai grea, iar pentru a iesi sanatoase din iarna au nevoie de o ingrijire si intretinere corecta.

In timpul iernii, datorita surselor de caldura, aerul din apartament devine uscat, acest lucru fiind deranjant atat pentru oameni cat si pentru plante. Umple o farfurie cu apa si granule de argila si las-o in apropierea plantelor. Apa se va evapora si va creste umiditatea din aer.

Pulverizeaza peste plante, de cateva ori pe saptamana, apa calduta. Aceasta operatiune nu doar ca ofera plantelor umiditatea de care au atata nevoie, dar si curata plantele de praful care se depune pe ele.

Gaseste locatia potrivita pentru plante, dar cat mai departe de sursa de caldura. Daca plantele se afla la fereastra, ai grija ca frunzele lor sa nu atinga geamul. Pentru orice eventualitate, aseaza ghiveciul pe o placa de pluta sau de polistiren, este bine ca radacinile sa fie ferite de frig.

Insectele si mai ales paianjenii se inmultesc repede intr-un mediu cald si uscat. Plantele atrag insectele si de aceea este recomandat sa verifici daca frunzele sunt lipicioase si infestate de paraziti. In aceasta situatie trebuie sa cureti frunzele cu apa. Ingroapa usturoi in pamantul din ghiveci pentru a tine musculitele departe de plante.

Si, nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca plantele au lumina suficienta.

Daca respecti toate aceste sfaturi, plantele tale vor ramane sanatoase pe toata perioada iernii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poti construi o casuta in copac Cum poti construi o casuta in copac
2 idei de martisoare handmade 2 idei de martisoare handmade
Propriul furnizor de plante aromatice Propriul furnizor de plante aromatice
Flori de piatra la fereastra Flori de piatra la fereastra
Plantele in vacanta Plantele in vacanta
Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior Cum plantezi si ingrijesti lamaii ca arbusti de interior

Vezi mai multe articole